Bonusta jokaisesta matkasta!

Meriton Spassa pääsee rentoutumaan

blogi-jelena-meriton-008

Virossa riittää kylpylöitä ja kauneushoitoloita. Harvemmin pääsee Tallinnassa hotelliin, jossa on myös kunnon spa-osasto. Kun majoituin Meriton Grand Conference & Spa Hotellissa, minulle suositeltiin hoitoa nimeltä Gold Essence Facial Treatment. Rehellisyyden nimessä on sanottava, etten tutustunut hoidon tietoihin lainkaan ennen sinne menoa. Ajattelin vain, että kyseessä on jonkinlainen kasvohoito. Toinen asia, josta en ollut ottanut kunnolla selvää, oli spa-osaston sijainti. Menin huoneestani hissillä katutasolle ja kylpylän sisäänkäynnin kohdalla tiedustelin englanniksi, missä tehdään ihonhoitoa (skin care). Minut neuvottiin monen mutkan päähän ja kerrosta alemmaksi. Päädyin Fish Spahan ja koska olin ajoissa, ajattelin odottaa eteisaulan sohvalla. Seuranani olivat Garra Rufa -kalat akvaariossa. Ne olivat kiehtovia, mutta tajusin yhtäkkiä, ettei täällä niin hiljaista pitäisi olla, että tarvitsee vain kaloja tuijotella. Asiaa pitäisi ehkä selvittää. Löysin työhuoneen ja sieltä suomenkielisen naisen, joka sanoi minun olevan väärässä paikassa. Juoksin sitten takaisin katukerrokseen ja vastaanotosta neuvottiin toiseen kerrokseen. Hissin ovien avautuessa olisin voinut läimäyttää itseäni otsalle, niin selvästi aula viesti hotellin tasokkaan Spa-osaston läsnäoloa. Hoitaja oli sen verran ammattimainen, ettei antanut myöhästymiseni näkyä käytöksessään, hymyili vain anteeksipyynnöilleni.

blogi-jelena-meriton-002

Kävelimme hoitohuoneeseen, jossa pyyhkeillä valmiiksi pedattu hoitopöytä odotti. Minutkin peiteltiin kahdella pyyhkeellä, mikä tuntui liioitellulta, mutta kunhan jälkilämpö juoksemisesta hävisi, tunsin oloni juuri sopivaksi. Kasvoilleni levitettiin alkuun muutaman kerran jotain silkinpehmeätä voidetta ja pyyhittiin pesusienellä hellästi pois. Hoitaja ei puhunut suomea, joten en välittänyt englanniksi selvittää kaikkia vaiheita. Rentouduin. Siksi menikin hetki hypätä mukaan keskusteluun, jonka hoitaja aloitti. Hän nimittäin näytti minulle kahta keltaista liuskaa ja sanoi englanniksi jotain. Ai good? Ai gold? Tosiaan, nuo kaksi liuskaa olivat kultaa. Siitähän se hoidon nimikin sitten tuli. Yksi liuska oli ehkä viisi kertaa viisi senttiä. Hoitaja leikkasi niitä pienemmiksi paloiksi. Sitten ne aseteltiin kasvoilleni. Koko ajan mietin, miltä oikein mahdan näyttää. Onneksi hoitaja ojensi peilin. Kultapaperipaloja oli otsalla, leualla, poskilla ja lähellä silmiä. Vaikka sainkin kullasta mielleyhtymiä Egyptin hallitsijoihin ja heidän muumioihinsa, niin en tosiaan voi sanoa näyttäneeni Nefertitiltä. Varsinkaan seuraavan vaiheen jälkeen en voinut kehua itseäni nätiksi, sillä oli kasvonaamion aika. En ole koskaan kokeillut kasvonaamiota ja nyt ymmärrän paremmin, miksi sarjakuvissa Hessu aina säikähtää kauheasti, kun Heluna avaa oven kasvonaamio kasvoillaan. Mutta ei huoneeseemme tullut ketään, joten naamio sai tehdä tehtävänsä rauhassa. Sillä aikaa kun naamio kovettui, sain käsihierontaa. Naamion poisoton jälkeen oli vain viimeinen silaus ja sitten sainkin nousta ja vilkaista peiliin. Iho tuntui vielä todella kostealta ja se hieman kiilsi. Mutta samalla se tuntui myös tosi pehmeältä ja hyvinvoivalta. Hoidon ja erityisesti kullan tarkoitus on vähentää ikääntymisen merkkejä. Tiedä häntä olisiko tulokset ollut selkeämmät vanhemmalla ihmisellä. Itse en ole edes kolmeakymmentä täyttänyt, joten väitän säästyneeni toistaiseksi rypyiltä. Mutta aamupäivän stressi kyllä lähti ja viihdyin hyvin hoidossa.

blogi-jelena-meriton-007

blogi-jelena-meriton-001

Kolmas asia, jossa en taaskaan ollut harjoittanut ennakointia, oli Spa-osaston hoitolistaan tutustuminen. Luin sen vasta kasvohoitoni jälkeen ja yllätyin todella. Lista oli hurjan monipuolinen ja houkuttelevan kuuloinen. Olen nimittäin ottanut aiemminkin hoitoja virolaisessa kylpylässä ja jotkin niistä olivat kaikkea muuta kuin miellyttäviä. (Paperiset stringit olivat useimmissa pääsyyllisiä). Tämän hoitolistan kuvaukset sen sijaan vaikuttivat kaikki lempeiltä menetelmiltä. Lisäksi hoitoja oli myös pariskunnilla ja lapsille.

Yksi asia minua kyllä vähän mietityttää. Nimittäin ne kultapaperit. Otettiinko ne pois huomaamattani ennen naamiota, vai lähtikö se naamion mukana pois? Vai olenko nyt hitusen kullanarvoisempi?