Bonusta jokaisesta matkasta!

Majoituin kylpylähotelli Terviksessä

Tervis sijaisee puistojen keskellä

Tervis sijaisee puistojen keskellä

Jo bussissa katsoin karttaa ja totesin, että tulipa valittua hyvin. Kuten kiinteistönvälittäjät sanovat: sijainti, sijainti, sijainti.

Pärnun kylpylämatkalla asuinpaikkanani oli Tervis. Jo bussissa katsoin karttaa ja totesin, että tulipa valittua hyvin. Kuten kiinteistönvälittäjät sanovat: sijainti, sijainti, sijainti. Itselleni sopi, että vieressä on puistoalue, jonka läpi kävellä rannalle ja toisaalta toisella suunnalla on vanhakaupunki vain muutaman korttelin päässä. No, kyllä ne muutkin tekijät vaikuttavat viihtyvyyteen hotellissa. Terviksestä näkee päällepäin, että se on rakennettu monta vuosikymmentä sitten ja aika masentavin materiaalein. Sisällä en kuitenkaan muistanut koko juttua. Sisustus vaikutti uudelta ja tyylikkäältä. Esimerkiksi huoneessani oli vaalea parketti ja violetti tehosteseinä. Ja kylpyhuone näytti vielä uudemmalta päätellen isoista ja tyylikkään ruskeista laatoista. Tämä on ehkä jostakusta mitätön juttu, mutta minusta parasta oli, että lattiakaivo oli suorakaiteen muotoinen ja ihan seinän vieressä, ettei tarvitse suihkussa ollessaan seisoa sen päällä.

blogi-jelena-parnu-019 Tervis

Kuntosali ja spa-osaston käyttö kuului varaukseeni, joten lähdin visiitille niihin.

Kuntosali ja spa-osaston käyttö kuului varaukseeni, joten lähdin visiitille niihin. Sain rannekkeen spa-osaston vastaanotolta. Kuntosali oli pienempi kuin odotin ja juoksumatto puuttui, mutta muuten laitevalikoima tyydytti. Lyhyen ja rauhallisen (olin yksin) treenin jälkeen lähdin pukuhuoneeseen valmistautuakseni uinnille. Olin jo riisunut päällimmäiset vaatteet lukolliseen kaappiini ja kumarruin riisumaan sukkia. Näin syrjäsilmällä jonkun jalat, tuli melkein viereiselle kaapille. Nousin ylemmäksi, mutta pysähdyin. Mies. Alasti. Tai no. Oli sentään pyyhe. Mutta hyvin pieni. Mietin paniikissa, että mitä tässä oikein tapahtuu. Tulinko väärään pukuhuoneeseen? Sen ajatuksen hylkäsin, koska vastaanottovirkailija oli neuvonut tänne. Seuraava ajatukseni oli Pärnun nudistirannat. Onko tämä joku kulttuurijuttu? En kerro, kuinka kauan minulla kesti tajuta, että pukuhuoneessa on vaatteiden vaihtoon tarkoitetut pukeutumiskopit, mutta suihkut sentään ovat miehille ja naisille erikseen. Onneksi tajusin jutun kuvion ennen poislähtöä, koska olisin muuten valittanut vastaanottoon ja pahimmassa tapauksessa sortunut kliseeseen eli korvausvaateeseen henkisistä kärsimyksistä. No, en ollut tosissani tuosta viimeksi mainitusta. Mutta oma mokailu muistutti, että matkoilla sattuu aina uutta, vaikka kuinka matkustelisi ja ehkäpä tämän tekstin lukija oppii Terviksen pukuhuone-etiketin jo ennen vierailua.

Ison kylpylähotellin rakennukset on yhdistetty toisiinsa käytävin.

Ison kylpylähotellin rakennukset on yhdistetty toisiinsa käytävin.

Olin vain hotellimatkalla, joten ei tullut tutustuttua aamiaista lukuun ottamatta (oli oikein hyvä, pekonit vain puuttuivat) Terviksen muihin palveluihin, jotka lienevät aika kattavat. Monta kertaa katselin ohi kulkiessani, että tuolla on puoti, kulttuurikeskus, liikuntasali, kampaamo jne. Erilaiset hoidot ja lääkärin konsultoinnit jäivät kokeilematta – tällä kertaa.