Bonusta jokaisesta matkasta!

Päivämatka Tallinnaan omalla autolla

Meillä oli elokuun alussa tulossa isommat juhlat, joten päätimme käydä juomaostoksilla Tallinnassa. Valitsimme nopean päivämatkan. Aamupäivällä (lähtö Helsingistä 10.30) pikalaivalla meno Tallinnaan ja illalla (lähtö Tallinnasta 16.30) pikalaivalla paluu Helsinkiin. Saimme liput sekä autolle että matkustajille kätevästi Ikaalisten Matkatoimiston kautta. Vähäsen tuo matkan onnistuminen jännitti, kun tilaaminen jäi viime tippaan ja heinäkuussa yleensä moni muukin haluaa omalla autolla Viron puolelle. Onneksi paikat löytyi ja pääsimme matkaan.

 

Meidän lisäksi oli myös muutama muu menossa omalla autolla Tallinnaan.

Tallinkin varausnumero tuli tekstiviestinä puhelimeen ennen matkaa, joten Helsingissä saimme ajaa suoraan autolähtöselvitykseen eikä tarvinnut erikseen käydä hakemassa lippuja terminaalista.

Tallinkin varausnumero tuli tekstiviestinä puhelimeen ennen matkaa, joten Helsingissä saimme ajaa suoraan autolähtöselvitykseen eikä tarvinnut erikseen käydä hakemassa lippuja terminaalista.

Laivalla totesimme että osa juomista on helpointa tilata tallinkin pre-orderin kautta, joten teimme osan ostoksista jo laivalla. Tämä oli todella kätevää. Täytettiin tilauslomake, käytiin maksamassa tilaus menomatkalla laivalla ja kun illalla palasimme kävimme vain lastaamassa tilatut tuotteet autoon sataman tallink pre-order automatkustajien noutopisteeltä. Loput juomaostokset teimme sataman SuperAlkossa.

Juomaostosten lisäksi meille jäi aikaa myös pistäytyä kaupungilla. Jätimme auton satamassa sijaitsevalle vartioidulle parkkipaikalle ja suuntasimme kävellen vanhaan kaupunkiin. Katselimme kaikessa rauhassa vanhaa kaupunkia ja välillä poikkesimme syömässä. Ruoan jälkeen meidän piti poiketa vielä syömässä jäätelöt Paks Margareetan (Pikk 70) kattokahvilassa mistä on mahtavat näköalat. Harmiksemme kahvilaan ei enää päässytkään ilman merimuseolippua ja meillä ei ollut enää kovin paljoa aikaa ennen laivan lähtöä, joten tällä reissulla jäi jätskit syömättä. Jos vain on aikaa niin tuolla merimuseossa ja etenkin kesäisin auki olevassa kattokahvilassa kannattaa kyllä poiketa. Kun jätskit jäi kerran syömättä niin ehdimme vielä poiketa pikaisesti ostoksilla Nordic Centrumissa ennen laivan lähtöä.

Odotellaan laivaan pääsyä Tallinnan satamassa.

– Anu –

Tutustu Ikaalisten Matkatoimiston risteilytarjontaan ja varaa omasi! Lähde Tallinnaan näppärälle päiväristeilylle tai Silja Europan risteilylle, jossa vietät yön laivassa ja nautit koko pitkän illan laivan viihteestä ja muusta tarjonnasta.