Napoli ja Amalfin rannikko

(270)

Matkan hinta sisältää

 • Lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
 • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
 • Verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)
 • Hotellimajoitus 5 yötä aamiaisin
 • Illalliset San Severino Park hotellissa (3 iltana)
 • Bussikuljetus paikallisella ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
 • Suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan
 • Paikallisoppaan johdolla kierrokset Pompejissa, Sorrentossa ja Amalfissa
 • Sisäänpääsy Pompejiin.
 • Kahvi ja Sfogliatella Napolissa
 • Lounas ja viininmaistajaiset Vesuviuksen lähistöllä
 • Vierailu Mozzarella-juusto- ja Limoncellotilalla Amalfin rannikolla maistiaisineen.

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.
Vaatetuksessa ja varustuksessa kannattaa huomioida myös, että Italian kesät ovat kuumia.

Suosittelemme matkaa ensisijaisesti täyden rokotesarjan saaneille. Sivulta  https://www.imt.fi/minne-nyt-voi-matkustaa/ löydät linkit kohteidemme matkustusrajoituksiin.

Viehättävät pikkukaupungit ja turkoosi Välimeri, värikäs Napoli, karu Vesuviuksen tulivuori ja vaikuttava Pompejin rauniokaupunki sekä kauniin Caprin saaren luonto. Matkan kohokohtana Amalfin maailman kauneimpiin lukeutuva rannikkoalue. Tällä matkalla koet aidon ja lumoavan Italian!
1. päivä

Helsinki–Rooma–Napoli

Lähdemme matkaan aamulennolla Helsingistä. Rooman lentokentällä meitä on vastassa paikallinen bussi ja suomenkielinen opas. Lähdemme ajamaan kohti rikkaasta historiastaan, kulttuuristaan ja gastronomiastaan tunnettua Napolia. Matkan varrella pidämme omakustanteisen lounastauon. Napolissa teemme oppaan johdolla kiertoajelun, jolla nähdään muun muassa Castel dell’Ovo, Plebisciton aukio, Palazzo Reale, Castel Nuovo sekä oopperatalo Teatro San Carlo. Kierroksen ohessa nautimme kahvit ja Sfogliatellat. Illansuussa majoitumme hyvätasoiseen hotelliin kahdeksi yöksi. Päivän ajomatka on noin 250 kilometriä.

2. päivä

Napoli, mahdollisuus osallistua retkelle Caprin saarelle

Voit viettää päivän omatoimisesti tutustuen Napolin tunnelmaan ja nähtävyyksiin. Voit kävellä idyllisen Vanhakaupungin kapeilla kujilla, tehdä ostoksia vaikkapa tunnetulla ostoskadulla Via Toledolla tai tutustua laajaan museotarjontaan. Vaihtoehtoisesti voit lähteä oppaan johdolla lisämaksulliselle retkelle häikäisevän kauniille Caprille. Capri on luonnonkaunis ja monimuotoinen paratiisisaari Napolinlahdella. Sitä ovat kautta aikojen asuttaneet useat hallitsijat, taiteilijat ja julkisuuden henkilöt. Niin ikään turistit ovat tuttu näky saarella. Bussi kuljettaa satamaan, josta siirrymme vesiteitse Caprin saarelle. Edelleen siirrymme bussilla Caprille sekä Anacaprille, joissa teemme kävelykierroksen. Korkeammalla sijaitsevalla Anacaprilla, Solaron vuoren juurella vierailemme Villa San Michelessä, maailmankuulun ruotsalaisen lääkärin ja kirjailijan Axel Munthen huvilalla. Lounastauko ja vapaata aikaa. Illalla paluu hotellille Napoliin.

3.päivä

Napoli–Vesuvius–Pompeji–Mercato San Severino

Aamulla lähdemme jatkamaan matkaa kohti etelää. Opas johdattaa meidät mahtavalle Vesuviukselle, joka sijaitsee noin 10 km itään Napolinlahden lähistöllä. Vesuvius on yksi maailman vaarallisimpia aktiivisia tulivuoria, jonka tunnetuin purkaus oli vuonna 79. Se tuhosi täysin Pompejin ja Herculaneumin kaupungit. Edellisen kerran Vesuvius purkautui 1944. Vuorelta avautuu silmiä hivelevät näkymät alas Napoliin ja lähialueille. Vierailemme myös rauniokaupunki Pompejissa, joka on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 1997. Nautimme matkan hintaan sisältyvän herkullisen lounaan Vesuviuksen lähistöllä. Illalla saavumme hotelliimme Mercato San Severinoon, jonne majoitumme kolmeksi yöksi. Illallinen hotellilla. Päivän ajomatka on noin 90 kilometriä.

4.päivä

Sorrento

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan turistien suosimaan Sorrentoon, jonka rinteiltä on kauniit näkymät Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Sorrenton rantakalliot ja luxus hotellit ovat kautta aikojen houkutelleet puoleensa lukemattomia julkisuuden henkilöitä, joista mainittakoon Enrico Caruso ja Luciano Pavarotti. Lounastauko Sorrentossa. Iltapäivällä vierailemme Le Colline di Sorrenton tilalla, jossa saamme maistaa alueen suosituimpia tuotteita kuten Mozzarellaa, Ricottaa, Salamia, Bruschettaa, Limoncelloa ja erilaisia hilloja. Illalla paluu hotellille ja illallinen. Päivän ajomatka on noin 150 kilometriä.

5.päivä

Amalfin rannikko

Nautittuamme aamiaisen lähdemme kokopäiväretkelle, jonka aikana näemme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan upean Amalfin rannikon ja rinteillä sijaitsevia idyllisiä pikkukaupunkeja kuten Amalfi, Positano ja Ravello. Amalfin pikkukaupungin tunnetuin kohde on sen kaunis katedraali, Parrocchia di Sant’Andrea Apostolo di Amalfi. Kaupunki on ollut aikoinaan myös tunnettu kauppamahti Välimerellä. Positano tunnetaan muodista, tyylikkäistä vaateliikkeistään ja niin ikään huikean kauniista rannikkomaisemistaan. Illaksi paluu hotellille, jossa myös hintaan kuuluva illallinen. Päivän ajomatka on noin 160 kilometriä.

6.päivä

Mercato San Severino–Montecassino–Rooma–Helsinki

Aamulla lähdemme paluumatkalle kohti Roomaa. Päivän ohjelmassa on vierailu Montecassinossa, korkealla kukkulalla noin 130 kilometriä Roomasta etelään. Montecassino on paikka, jonne Benedictus Nursialainen aikoinaan perusti ensimmäisen luostarinsa noin vuonna 529. Luostari on ehtinyt tuhoutua useita kertoja, niin maanjäristyksen kuin toisen maailmansodan pommitustenkin johdosta, mutta aina uudelleen rakennettu entistä mahtavammaksi, ja on tänä päivänä yksi maailman tunnetuimpia luostareita. Matkalla pidämme myös omakustanteisen lounastauon. Kotiin palaamme iltalennolla. Päivän ajomatka on noin 300 kilometriä.