Bonusta jokaisesta matkasta!

Rakvere

Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Pohjois-Virosssa, noin 100 kilometriä Tallinnasta. Rakvere sopii erinomaisesti lomailuun, voit rentoutua kylpylässä tai nauttia keskiaisesta kävelyretkestä. Kaupungin uusitulla, Viron moderneimpana pidetyllä pääaukiolla on mukava nauttia hyvää ruokaa ja juomaa.

Rakveressa on asukkaita n. 15 000. Kaupunki on Länsi-Virumaan maakuntakeskus ja maakunnan kulttuurillinen sekä koulutuksellinen sydän. Rakverea pidetään houkuttelevana sekä omalaimaisena kaupunkina. Kaupungin motto on ”tulvillaan energiaa”.

Kesäisin kaupunkia vartioiva Rakveren linna herää eloon. Silloin linnan uumenista löytyy niin keskiaikaisia ruokia tarjoava ravintola, kuin baarikin. Linna on myös pullollaan aktiviteetteja. Voit osallistua turnajaisiin, harjoitella jousiammuntaa tai hoitaa linnan suloisia eläimiä. Linnan miljöössä kuluu useampikin kesäpäivä. Kaupunki tunnetaan myös pronssisesta Tarvas-patsaasta, joka pystytettiin kaupungin 700-vuotisjuhlia varten. Tarvas lienee Baltian suurin eläintä kuvaava patsas. Graniittisen jalustan kanssa patsas on seitsemän metriä pitkä, neljä metriä korkea ja se painaa noin seitsemän tonnia.

Rakveren matkoilla majoitutaan AQVA Spa kylpylähotellissa, joka on Viron korkeatasoisin. Nautinnollisia hetkiä riittää niin hoidoissa kuin kattavalla vesiosastollakin.

Rakveren kulttuurielämä on monipuolista ja vilkasta. Ohjelmatietoja saa yleensä hotelleista. Hyvä vierailukohde on myös Viron poliisimuseo, jossa viihtyy koko perhe.

Lisää Rakveresta

Rakvereen pääsee mukavasti bussilla, junalla tai omalla autolla. Kaupungissa välimatkat eivät ole kovin pitkiä, joten kävellen tai pyörällä on helppo liikkua. Kaupungilta löytyy myös takseja.

Erilaisia liikkeitä ja kauppakeskuksia löytyy muun muassa Turu plats -pääaukion liepeiltä. Käsityöostoksia varten kannattaa suunnata Pikk-kadulla sijaitsevaan Virun Käsityösalonkiin. Keskustan ulkopuolella sijaitsevat kauppakeskukset ovat usein myöhempään auki kuin keskustan liikkeet.

Turu plats -aukiolta löytyy useita ravintoloita, joista Berliini Trahter lienee kaikista suosituin. Ravintolat tarjoavat nykyään entistä monipuolisempia kansainvälisiä ruokia sekä myös paikallisia perinneruokia.

Pääaukion laitamilta löytyy myös useita baareja ja pubeja. Viikonloppuisin elävää musiikkia löytyy muun muassa Virma Pubista.

Rakveressa ei ole kovinkaan paljon tapahtumia. Tapahtumia voi etsiä All Eventsin kotisivuilta.

Kahden kartanon kierros. Sagadin ja Palmsen kartanot sijaitsevat vain 10 km etäisyydellä toisistaan noin 30 km päässä Rakveresta.

Uimaretki Suomenlahden rannalle, Kundan hiekkarannalle. Kundan kaupunkiin on noin 30 km.

Miksi matkustaa Rakvereen?
Omaleimainen pikkukaupunki
Historiaa ja nykyaikaa
Kesäisin linnoitus on täynnä tekemistä
Kylpylä on Viron parhaimmistoa (jos ei jopa paras)
Riemullinen loma koko perheelle
Uusi kohde monelle matkailijalle

Matkat

Puutarhaparatiisit - Matka Tallinnaan ja Rakvereen

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Laiaküla-Kadriorg-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna-Rakvere
Rakvere (1 yö)
Rakvere-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Puutarhaparatiisi-matkalla pääset tutustumaan useisiin erilaisiin puutarhoihin Tallinnan ja Rakveren ympäristössä sekä myös kurkistamaan muutamaan yksityiseenkin puutarhaan, taimiostoksia unohtamatta. Opastetut 2 yön matkat 11.-13.7. ja 8.-10.8.2024.


Rakveren kylpyläloma, omalla autolla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Rakvere
Rakvere (valitsemasi määrä päiviä)
Rakvere-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde kylpylälomalle tasokkaaseen Aqva Span kylpylään Rakvereen. Oman auton paketissa voit valita itsellesi sopivimmin ajankohdan ja aikataulun.


Rakveren kylpyläloma junalla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Rakvere
Rakvere (valitsemasi määrä päiviä)
Rakvere-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde Rakveren kylpylälomalle junalla, voit itse valita matkasi pituuden.


1 yö laivalla + Rakveren kylpyläloma, junalla tai omalla autolla

Helsinki - Tallinna
Tallinna - Rakvere
Rakvere (valitsemasi määrä öitä)
Rakvere - Tallinna
Tallinna - Helsinki
Lähde omalla autolla tai junalla piristävälle kylpylämatkalle, jossa ensimmäinen yö vietetään laivalla ja loput yöt Rakveressa.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Rakveren matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Rakveren kylpylälomista

Junamatka sujui mukavasti
Ritva
Rakvere yllätti kauneudellaan!
Leena-Maija
syyskuu 2022
Rakveressa helppo liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Siisti ja mukava kylpylähotelli.
Päivi
Äiti-tytär laatuaikaa laadukkaassa kylpylässä ja mukava pikku kaupunki jossa vielä ollaan ystävällisiä. :)
Paula
96% Matkustajistamme suosittelee Rakveren kylpylälomaa

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-5.3 °C
huhtikuu
3 °C
heinäkuu
16.5 °C
lokakuu
6.1 °C