Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Viikinkien pohjola

Viikingit hallitsivat pohjolaa 700-1000 luvuilla. Paitsi pohjoismaihin, viikinkikyliä rakennettiin myös esimerkiksi Viron saarille. Merenkulkijoina ja sotureina tunnetut viikingit aiheuttivat paitsi ihailua myös kauhua rantakyliin osuessaan. Nykyäänkin viikinkejä kohtaa monissa lähimaiden kohteissa. Lähde kulkemaan viikinkien jalanjäljissä.

Viikinkimarkkinoilla Ahvenanmaalla

25 kilometriä Maarinhaminasta sijaiseva Kvarnbo toimii heinäkuun viimeisenä viikonlopppuna näyttämönä upealle ulkoilmatapahtumalle. Viikinkimarkkinat valtaavat alueen viherkentät. Kvarnbo on yksi Ahvenanmaan pisimpään asuttuna olleita alueita. Kaupungista on tehty useita hautalöytöjä viikinkiajalta. On siis luontevaa, että viikinkimarkkinat järjestetään juuri täällä. Markkinaviikonlopun kävijämäärä nousee yli 10 000 vierailijan. Paikalla on runsaasti viikinkiasuihin pukeutunutta juhlakansaa ja useiden maiden viikinkiyhdistyksiä. Markkinakojujen lomassa nautit musiikista, ruuasta ja taistelunäytöksistä.  Viikinkimarkkinoille pääset Maarianhaminasta omalla autolla, pyörällä tai paikallisbussilla.

Tutustu Maarianhaminaan

Maarianhamina

Maarianhamina

Matkakohde

Viikinkihistoria Saarenmaalla

Tiesitkö että Virossakin asui viikinkejä? Saarenmaan rannikolta löytyi 10 vuotta sitten viikinkilaivan hylky ja se on vanhin koskaan löytynyt viikinkialus. Näin Saarenmaan löytö muokkasi uudelleen koko viikinkihistoriaa, joka olikin oletettua vanhempaa. Hylyn mukana löytyi jäänteitä 41 viikinkivainajasta. Vuonna 2021 Saarenmaa juhliikin Viikinkien vuotta. Vuotta juhlitaan erilaisin viikinkitapahtumin. Saarenmaan museossa on näytillä laivasta löytynyt viikinkiaikainen esineistö. Noin 20 kilometrin päässä Kuressaaresta sijaitsevassa Salmen kylässä pidetään vuosittain viikinkimarkkinat. Lue lisää Saarenmaan viikingeistä.

Tutustu Kuressaareen

Kuressaare

Kuressaare

Matkakohde

Reykjavikin viikinkimuseo

Aivan Keflavikin kansainvälisen lentokentän tunttumassa sijaitsee Viking World museo. Kattava museo esittelee elämää Islannissa nimenomaan viikinki näkökulmasta. Milloin ensimmäiset viikingit saapuivat saarelle? Miten he elivät? Museossa on myös kopio aidon kokoisesta viikinkilaivasta. Näyttelyssä on myös hauskoja pienoismalleja, jotka kuvaavat viikinkiajan kyliä.

Tutustu Reykjavikiin

Reykjavik

Reykjavik

Matkakohde

Viikinkilaivoja Oslossa

Norjahan on tunnetusti yksi viikinkikansan kodeista. Ei siis ihme että Oslostakin löytyy oma viikinkimuseonsa. Bygdøyn niemimaalla noin kuuden kilometrin matkan päässä Oslon keskustasta sijaitsee Viikinkilaiva-museo Vikingskipshuset. Museon näyttelyissä on kolme viikinkilaivaa, joiden alkuperä on 800 -luvulla. Lohikäärmeen päät ja käärmekuviot koristavat laivojen kansia. Laivojen päälliköt haudattiin laivojensa kanssa savimassan alle, minkä ansiosta laivat ovat säilyneet ja ne on pystytty restauroimaan nykykuntoonsa. Pelkistettyyn museoon on pieni sisäänpääsymaksu.

Tutustu Osloon

Oslo

Oslo

Matkakohde

Djurgårdenillakin on oma viikinkimuseonsa

Tukholman Djurgården on oikea matkailijan aarreaitta, sillä tekemistä, koettavaa ja nähtävää löytyy laidasta laitaan. Yksi Djurgårdenin uusimmista museoista on viikinkimuseo Vikingkaliv Stockholm. Näyttelyissä viikinkielämää koetaan monipuolisesti ja moniulotteisesti. Kohtaat pienoismalleja viikinkielämästä, ääniä viikinkimaailmasta, esineitä ja vaatteita sekä valtavan määrän tietoa. Museo on kiinnostava kohde koko perheelle.

Tutustu Tukholmaan

Tukholma

Tukholma

Matkakohde

Viikingeillä kylässä Tanskassa

Reilun tunnin ajomatkan päässä Vejlestä sijaitsee kesäisin aito historiaelämys. Historia herää henkiin kun astut Bork Vikinghavnin portista sisään. Näyttelijät muodostavat viikinkiyhteistön jonka elämään pääset tutustumaan. Millaisilla leluilla leikkivät viikinkilapset? Millaista työtä tehtiin viikinkikylässä ja mitä syötiin? Pääset myös seuraamaan taistelu- ja työnäytöksiä.

Tutustu Veljeen

Vejle

Vejle

Matkakohde

Muut Kiehtovaa historiaa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa