Bonusta jokaisesta matkasta!

Laulasmaalla ja Tallinnassa

Satamassakaan ei tarvinnut miettiä mistä saa liput, koska kuljettaja haki ja jakoi ne bussissa.

Lähdimme elokuun loppupuolella pienelle irtiotolle Laulasmaalle ja Tallinnaan. Lähtöpäivänä Ikaalisten Matkatoimiston bussi poimi meidät kyytiin pysäkiltä ja pääsimme näppärästi suoraan satamaan Helsingissä. Satamassakaan ei tarvinnut miettiä mistä saa liput, koska kuljettaja haki ja jakoi ne bussissa.

Liput saatuamme pääsimme siirtymään sataman uuteen 2. terminaaliin odottamaan laivaan pääsyä. Vaikka matkustajia oli menossa laivalle paljon laivaannousu sujui joutuisasti. Laivanamme oli menossa ja paluussa molemmissa Tallink Siljan uusi Megastar laiva, joka aloitti liikennöintinsä keväällä. Laivassa on paljon vaihtoehtoja ruokailuille ja menomatkalla päätimme syödä laivan kahvilassa jotain pientä, joten parkkeerasimme ensimmäisenä sinne. Syötyämme ehdimme poiketa kaksikerroksisessa Superstoressa valikoimaa tutkailemassa ja lopun matka-ajan vietimme istuskellen laivan sitting loungessa. Vaikka laiva oli tosiaan aika täynnä istumapaikka löytyi helposti, koska Megastarilla on panostettu istumapaikkojen määrään.

blogi-hanna-tallinna-laulasmaa-001

Jatkoimme matkan ensimmäiseksi yöksi Laulasmaalle, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Tallinnasta. Meillä oli menokuljetukset Laulasmaa Spa kylpylään varattuna Ikaalisten Matkatoimiston kautta, joten laivasta poistuttuamme suuntasimme sataman parkkipaikalle kuljetusta etsimään. Löysimme kyytimme helposti Laulasmaa-kyltin perusteella ja nimemme löytyivät kuljettajan listalta. Koska tällä kertaa meitä oli menossa Laulasmaalle kuljetuksella yhteensä vain viisi henkilöä, autona ei ollut bussi vaan isompi taksi.

Vajaan tunnin päästä olimme Laulasmaalla Spa:n pihassa. Ystävällinen kuljettaja oli kertoillut meille matkalla ohittamistamme kohteista ja nyt hän ohjeisti meidät vielä parkkipaikalta kohti ovea, josta pääsi suoraan kylpylän vastaanottoon. Laulasmaa paikkana on aika hiljainen. Siellä on kylpylän lisäksi yksi ruokakauppa, pari kahvilaa ja muistaakseni myös yksi ravintola.

Seuraavalla kerralla voisi esimerkiksi vuokrata polkupyörän ja pyöräillä Keilaan katsomaan vesiputousta ja luontopolkua sekä hyödyntää enemmän hotellin ympäristössä olevia vaellusreittejä.

Laulasmaa Spa sijaitsee meren rannalla ja huoneestamme oli näkymä kylpylän taakse mäntymetsikköön ja merelle. Huone oli viihtyisä perushuone. Laulasmaa Spa:sta löytyy kylpyläosasto, hoito-osasto, pari ravintolaa ja kaikenlaisia aktiviteettejä. Tällä kertaa vietimme Laulasmaalla vain yhden yön, mutta seuraavalla kerralla voisi esimerkiksi vuokrata polkupyörän ja pyöräillä Keilaan (noin 7-8 kilometriä kylpylältä) katsomaan vesiputousta ja luontopolkua sekä hyödyntää enemmän hotellin ympäristössä olevia vaellusreittejä (vaellusreiteistä saa kartan vastaanotosta). Kylpylä tekee myös yhteistyötä rannalla sijaitsevan surffikoulun kanssa ja jos olisin huomannut sen aikaisemmin olisi ollut hauska käydä kokeilemassa esimerkiksi suppausta.

Laulasmaalla kävimme syömässä kylpylän Wicca-ravintolassa ja täytyy sanoa, että ruoka oli hyvää, kuten palvelukin. Ravintola itsessään oli tosi viihtyisä.

blogi-hanna-tallinna-laulasmaa-005

Valitettavasti nälkäisenä unohtui ottaa ruokakuvat 😀 . Wiccahan on myös valittu Viron 50 parhaan ravintolan listalle. Kylpylässä oli lisäksi maistuva aamiainen.

Olimme Laulasmaalla tosiaan vain yhden yön. Paluukuljetusta kylpylästä meillä ei ollut etukäteen varattuna, mutta Laulasmaalta pääsee Tallinnaan näppärästi bussilla. Aikatauluja tiedustelimme kylpylän vastaanotosta. Virkailija tulosti meille tiedot ja vinkkasi meidän oikealle pysäkille, jonne sitten aamusta tallustelimme bussia odottamaan. Matka bussilla Laulasmaalta Tallinnaan kesti vajaan tunnin ja hinta per henkilö taisi olla vajaat kolme euroa.

blogi-hanna-tallinna-laulasmaa-027

Tallinnassa majoituimme vielä yhdeksi yöksi Europa hotelliin sataman tuntumaan. Olimme liikenteessä sen verran ajoissa, että huonetta emme saaneet vielä käyttöömme, mutta jätimme laukkumme hotellin laukunsäilytyshuoneeseen ja lähdimme pyörimään kaupungille siksi aikaa, kunnes huone oli saatavissa.  Europan huone oli iso. Näkymä meillä oli rakennustyömaalle eli sataman kauppakeskukselle, jota laajennettaan. Mutta se ei meitä haitannut, koska emme tosiaan kauheasti aikaa hotellihuoneessa viettäneet ja siinäkin ajassa mitä huoneessa päivällä olimme eivät työmaan äänet meitä häirinneet.

…kiipesimme kahdelle näköalapaikalle, joista on upeat näkymät vanhankaupungin ylle.

Tällä kertaa meillä ei ollut Tallinnaan mitään suurempia suunnitelmia vaan vietimme aikaa ostoksilla, kaupunkia katsellen ja ravintoloissa ja kahviloissa poiketen. Kiersimme vanhassa kaupungissa ja kiipesimme kahdelle näköalapaikalle, joista on upeat näkymät vanhankaupungin ylle. Löysimme itsemme myöskin Tornien aukiolta, jossa oli vielä esillä Tallinnan kukkaisfestivaalien hienot puutarhat.