Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Aarteita kirpputoreilta

Etsitpä sitten vintage - muotia, antiikkia tai  mummon vanhaan kahvikalustoon kuuluvaa puuttuvaa osaa, suunnaksi kannattaa ottaa Tallinna tai Tukholma, sillä molemmista löytyy kokeneellekin kirpputorishoppaajalle intohimoja herättäviä paikkoja. Erityisesti Telliskivi Tallinnassa ja Tukholman Södermalm kannattaa tsekata!

Brändi – ja trendivaatteita

Kuuluisuuksien vaatekaapit aukevat tavalliselle kansalle usein kirpputoreilla. Tallinnassa eniten kirpputoreja löytyy boheemista Telliskivin kaupunginosasta. Huippukuntoisia trendivaatteita myyvät  Sarapuu Kirbukas ja Basaar, joista löytyy kaikkea henkkamaukasta Hermekseen ja Balmainiin. Basaarista löytyy myös monen paikallisen julkkiksen myyntipöytä! Kalamaja Basaarin hyllyiltä löytyy paitsi  Michael Korsia ja Nikea, myös ketjuliikkeiden vaatteita sekä luonnon kosmetiikkaa niin ihmisille kuin eläimillekin. Niinikään kauniisti sisustettu Telliskivi Kirbukas on täynnä trendikkäitä ja vähän käytettyjä merkki- ja vintage vaatteita. Telliskiin alueella pidetään myös keväästä syksyyn aina lauantaisin perinteinen ulkokirpputori! Tallinnan keskustasta on myös mielenkiintoinen välityskauppa, josta löytyy esimerkiksi merkkivaatteita, koruja, kosmetiikkaa sekä jalkineita. Toinen samanlainen välityskauppa löytyy Keskustorin läheltä.
Brändi- ja merkkivaatteita hamuavan kannattaa Tukholmassa suunnata Lisa Larsson Second handiin, joka  on suosittu nykymuotia myyvä liike. Kun tarvitset ainutlaatuisen vintage glamour iltapuvun kannattaa askeleet suunnata 59 Vintage Storeen, jonka upeaan valikoimaan kuuluvat Hermès, Yves St Laurent, Dior, Chanel, Gucci, Pucci, Cacharel, Louis Féraud, Courège, Rhodi Heintz, Marimekko ja Katja of Sweden. Valikoimaa on aina vuodesta 1920-luvulta lähtien.

Vintagea

Tukholman ehdottomasti ykkös vintage paikkoja ovat Hornsgatanilla sijaitsevat naisten vaatteita myyvä Judit’s ja miesten vintage-ihmemaa Herr Judit. Samalla omistajalla on myös upeita, vanhoja huonekaluja myyvä liike Brandstationen. Emmaus Stockholmista löytyy vintage vaatteita 50-luvulta lähtien. POP Stocholmin vaatteista suurin osa on peräisin Lontoosta ja tarjontaa on niin miehille kuin naisillekin. Old Touchin valikoimiin kuuluu harvinaisuuksia jopa 1900-luvun alusta saakka. Beyond Retrolla, brittiläisellä second- hand ketjulla on oma kierrätysmateriaaleista valmistettu vaatemallisto ja hinnat ovat perinteisiä kirppareita kalliimmat.
Tallinnassa paras paikka metsästää retro-trendivaatteita on Kalamajan ja Telliskivin alue. Balti Jaama Turgilla sijaitseva Fankadelik Vintagen valikoima on omistajien maailmalta keräämiä, muodista kiinnostuneiden henkilöiden ja kuuluisuuksien vaatekokoelmista kerättyjä uniikkikappaleita. Valikoimasta löytyy niin nuorille kuin vanhemmillekin shoppaajille muotivaatteita, mutta myös vanhempia klassikoita. Asematorin vierestä löytyy myös Vintage Humana (Kotzebue 27).
Sveta Vintage on puolestaan hyvin erikoisten, Virosta ja Euroopasta hankittujen vaatteiden myymälä. Toki hyllyiltä löytyy myös perinteisempiä vintage Leviksiä. Sveta Vintage on erityisesti nuorison suosima paikka.

Löytöjä pikkurahalla

Paavli Kaltsukas-kirppiksellä on valtava valikoima kaikkea, varsinkin lastenvaatteita. Paikan ulkonäköä ei kannata pelästyä, sillä aaltopeltisen rakennuksen sisässä on selkeästi, tarkoitusten ja kokojen mukaan järjestetty kirpputori. Paikka sijaitsee Koplissa, hieman Kalamajasta pohjoiseen. Kalamajassa sijaitseva Vanakraami on hyvin perinteinen, iso kirpputori, josta löytyy niin tauluja, huonekaluja kuin ilmaisia kirjojakin. Tavaraa on paljon ja laatu vaihtelee, mutta täällä voi tehdä hyviä löytöjä pikkurahalla.
Tukholmassa Emmaus Stockholmissa voi vierähtää tunti poikineen vaate- ja tavarapinoja penkoessa, mutta käteen voi tarttua mukaviakin löytöjä pikkurahalla.

Kun haluat tehdä hyvää

Jos maltat penkoa vaatepinoja hieman pidempään, löydät Tukholman hyväntekeväisyyskirppareilta Myrornasta, Stockholms stadsmissionista ja Humana Second Handistä hyvää tavaraa edulliseen hintaan. Tavarat vaihtuvat reipasta vauhtia, joten näissä paikoissa kannattaa käydä seuraavallakin kerralla. Runsas lastenvaatevalikoima löytyy Emmaus Second Hand-kirpputorilta.
Tallinnassa Balti Jaama Turgin yläkerrassa sijatsevan Sõbralt Sõbrale ”Ystävältä ystävälle” kirpputorin tuotoilla  tuetaan tukea tarvitsevia perheitä, lapsia ja nuoria. Uuskasutauskeskuksen tuotot käytetään tukemaan yhteiskunnallisia projekteja, kuten kiusaamisen vastaisia kampanjoita. Hyväntekeväisyysjärjestö Aarete Laegasin kerää lahjoitettuja vaatteita ja toimittaa niitä taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille. Kaikki myytävä tavara on hyvälaatuista.

Kirpparitunnelmia

Tutustu Tallinnan ja Tukholman tarjontaamme

Muut Kaupunkielämää -kokoelmat

Kaikki 15 kokoelmaa
Kaikki 15 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa