Bonusta jokaisesta matkasta!

Tiedotteet toimistamme koronavirukseen liittyen

Tiedote 16.2.2021, emme suosittele matkustamista ulkomaille

Johtuen Covid-19 -pandemian kiihtymisestä, olemme sulkeneet kaikki ulkomaan matkojen myynnit 31.3. asti sekä lentäen tehtävät matkat 31.5. asti. Olemme yhteydessä matkoja varanneisiin asiakkaisiin ja pyydämme välttämään matkustamista Viroon. Palautamme matkoista maksetut rahat asiakkaiden käyttöön. Matkat kotimaassa sekä karanteenivapaat risteilyt säilyvät matkavalikoimassamme. Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta pahasta mielestä. Turvallista talven jatkoa kaikille!


 

Tiedote 25.1.2021, emme suosittele matkustamista ulkomaille

Johtuen Covid-19 pandemian kiihtymisestä, olemme sulkeneet ulkomaan matkojen myynnit 26.2. asti. Olemme yhteydessä jo myytyihin asiakkaisiin ja pyydämme välttämään matkustamista Viroon. Palautamme matkoista maksetut rahat asiakkaiden käyttöön. Matkat kotimaassa sekä karanteenivapaat risteilyt säilyvät matkavalikoimassamme. Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta pahasta mielestä. Turvallista talven jatkoa kaikille!


 

Tiedote 30.11.2020, emme suosittele matkustamista Viroon

Johtuen Covid-19 pandemian kiihtymisestä, olemme sulkeneet myynnit Viroon 14.2. asti. Olemme yhteydessä jo myytyihin asiakkaisiin ja pyydämme välttämään matkustamista Viroon. Palautamme matkoista maksetut rahat asiakkaiden käyttöön. Joulumatkat Suomen puolelle sekä karanteenivapaat risteilyt säilyvät matkavalikoimassamme. Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta pahasta mielestä. Turvallista joulun odotusta kaikille!


 

Tiedote 24.11.2020, maskit käyttöön Tallinkin laivoilla

Viron hallitus on linjannut, että tiistaista 24.11.2020 alkaen julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä on käytettävä kasvomaskia.

Näin ollen myös Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla on jatkossa aina käytettävä maskia laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa.

Uusi tiukempi maskikäytäntö on voimassa 24.11.2020 alkaen Megastarilla, Starilla ja Victoria I:lla. Maskimääräys koskee siis myös risteilyjä, joista ei ole maissakäyntiä.


 

Tiedote 25.9.2020, Latvian matkat perutaan

Latvia sulkee maan rajat suomalaisilta matkustajilta johtuen Covid 19 pandemian kiihtymisestä Suomessa. Tästä johtuen perumme Latvian matkat 31.10. asti. Olemme kaikkiin asiakkaisiin yhteydessä. Palautamme maksetun rahan käyttöönne. Olemme pahoillamme tilanteesta. Tästä huolimatta, mukavaa viikonloppua!


 

Tiedote 24.9.2020, Viroon suuntautuvaan vapaa-ajanmatkailuun karanteeni

Suomen hallitus on tänään päättänyt merkitä Viron, Ruotsin ja Saksan punaisten maiden listalle, eli vapaa-ajan matkustusta ei suositella. Päätös tulee voimaan maanantaista 28.9. alkaen. Tästä johtuen jokaisen suomalaisen joka Virosta palaa (28.9. alkaen) on jäätävä 14 päivän karanteeniin kotiin tullessa. Tämä päätös tarkoittaa sitä, että olemme sulkeneet Viron matkojen myynnit 31.10. asti. Toivottavasti pandemia luvut kehittyvät niin, että Viron matkailu on jälleen mahdollista marraskuusta alkaen. Tulemme kontaktoimaan kaikki myydyt matkat ja kertomaan muuttuneesta karanteenimääräyksestä. Kiitos kärsivällisyydestäsi!


 

Tiedote 19.8.2020, valikoimassamme mittava kotimaan matkatuotanto

Olemme rakentaneet asiakkaitamme varten kotimaan matkailutuotteita. Voit matkustaa lentäen, omalla autolla, junalla tai bussilla. Tutustu kotimaan lomamatkoihin tästä.


 

Tiedote 8.5.2020, Rammsteinin Tallinnan keikka perutaan

Rammsteinin keikka Tallinnassa perutaan / siirretään. Keikkajärjestäjä on kertonut siirtävänsä konsertin tulevaisuuteen. Olemme yhteydessä kaikkiin meidän kautta keikkalippunsa ostaneisiin asiakkaisiin mahdollisimman pikaisesti. Mikäli olette ostaneet meidän kautta matkan ja sen yhteydessä myös keikkalipun, palautamme maksetun rahan takaisin. Olemme yhteydessä ennen palautusta. Voit myös varmistaa paikkasi Rammsteinin uudella Tallinnan keikalla jättämällä varauksesi sisään. Tällöin teemme sinulle varauksen uuteen keikkapäivään, kunhan Tallinnan keikan uusi ajankohta varmistuu.

Kiitos, että jaksat olla tässä kärsivällinen, etkä ruuhkauta asiakaspalveluamme. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Vielä me matkaillaan, ja vielä me rokataan Rammsteinin kanssa – vaan tänä kesänä se ei onnistu. Kiitos kun tsemppaat meidän kanssa!


 

Tiedote 6.5.2020

Ikaalisten Matkatoimisto on perunut kaikki matkat 31.5. asti ja suurimman osan matkoista 30.6. asti. Tämän lisäksi olemme peruneet paljon lentäen tehtäviä matkoja myös heinäkuun ja elokuun osalta. Peruutuksia on tehty perustuen sekä turvallisuuteen että heikkoon varausasteeseen. Olemme pahoillamme tilanteesta ja sen aiheuttamasta harmista.

Saamme paljon kysymyksiä liittyen kesän matkoihin ja matkustamiseen. Pyrimme tässä vastaamaan osaan yleisimmistä kysymyksistä:

Minulla on matka heinäkuussa, jos se perutaan matkatoimiston toimesta, saanko rahani takaisin?

Kyllä saat, kuluttajansuoja on vahva ja asiakas on oikeutettu saamaan rahat takaisin matkanjärjestäjän peruessa matkan. Palautamme rahan tilille tai sen voi jättää asiakastilille lomabonukseksi tai lahjakortiksi tulevaisuudessa käytettäväksi.

Minulla matka heinäkuussa, mikäli perun sen itse, saanko rahani takaisin?

Heinäkuun matkojen osalta toimimme normaalien ehtojen mukaisilla kuluilla. Se tarkoittaa toimistomaksun suuruutta + mahdollisia todellisia kuluja joita matkaan on jo syntynyt. Saat matkakohtaisesti tarkemman tiedon tästä asiakaspalvelustamme (matkat@imt.fi)
Mikäli sinulle sopii, että maksettu summa muutetaan lahjakortiksi tai lomabonukseksi, emme peri peruutuksesta syntyviä kuluja ollenkaan.

Mitä tapahtuu jos jätän rahan lomabonukseksi tai muutan lahjakortiksi ja Ikaalisten Matkatoimisto menee konkurssiin?

Ikaalisten Matkatoimisto on suomalaisen matkailualan vakavaraisimpia yrityksiä. Meillä ei ole vaaraa ajautua konkurssiin vaikka tilanne pitkittyisi. Lisäksi asiakkaan rahoja myös lomabonuksina ja lahjakortteina suojaa aina matkapakettilaki ja sen mukainen kuluttajaviranomaiselle maksettu vakuus.

Mikäli teille nousee edelleen kysyttävää, ottakaahan rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään tilanne yhdessä. Saat meidät kiinni arkisin 09:00-17:00 puhelimitse 03 45800 sekä sähköpostilla matkat@imt.fi. Vielä me matkaillaan yhdessä!


 

Tiedote 20.4.2020

Ikaalisten Matkatoimisto on perunut kaikki matkansa lähtöpäivään 31.5. asti sekä ison osan matkoista joiden lähtöpäivä on ennen 30.6. Olemme kontaktoineet asiakkaat toukokuun loppuun asti ja jatkamme kesäkuun yhteydenottoja. Olemme hyvittäneet maksetut matkat asiakkaan toivomalla tavalla. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme yhteydessä asiakkaisiimme, mikäli tätä myöhäisempiin matkoihin tehdään muutoksia.

Mikäli mielessäsi on kysymyksiä, voit aina olla meihin yhteydessä sähköpostilla matkat@imt.fi tai soittamalla (arkena klo 9:00-17:00) +358 345 800 tai Facebook messengerillä tai Instagramissa.


Tiedote 3.4.2020

Ikaalisten Matkatoimisto on perunut kaikki matkansa lähtöpäivään 31.5.2020 asti. Olemme kontaktoineet asiakkaat toukokuun loppuun asti  ja hyvittäneet maksetut matkat asiakkaan toivomalla tavalla. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme yhteydessä asiakkaisiimme, mikäli tätä myöhäisempiin matkoihin tehdään muutoksia.


 

Turvallisesti kotona!

Ikaalisten Matkatoimiston kaikki asiakkaat on saatu palautettua turvallisesti kotimaahan. Viimeiset palasivat Barcelonasta ja Tallinnasta. Olemme pahoillamme, että jouduimme keskeyttämään asiakkaidemme loman, turvallisuus on kuitenkin asia joka ajaa muiden asioiden edelle. Haluan kiittää meidän työntekijöitämme ahkeruudesta ja venymisestä tiukassa paikassa, sekä asiakkaitamme saamastamme mahtavasta tuesta. Kiitos kun välität!

Olemme peruuttaneet kaikki matkamme 31.5. asti ja suurimman osan matkoistamme aina 30.6. asti. Jatkamme edelleen asiakkaidemme kontaktointia sekä rahojen palautuksia.

Tämän jälkeen toimintamme hiljenee. Selvää on, että yritystämme kohdannut taloudellinen menetys on poikkeuksellisen suuri. Olen pahoillani meidän työntekijöiden puolesta, välttämättömät lomautukset tulevat kaikkien osaksi. Huolehdin omalta osaltani, että palkkani katkeaa kaikilta niiltä päiviltä, kun meillä on yksikin ihminen lomautettuna.

Vetoan jokaiseen suomalaiseen, tehkää kuten maan hallitus ja viranomaiset nyt ohjeistavat. Siirtykää etätöihin, ottakaa lapsenne kotiin, suojelkaa etenkin riskiryhmässä olevia. Tasavallan Presidentin sanoin: “Kun otamme fyysistä etäisyyttä, niin otetaan samalla myös henkistä läheisyyttä.” Tiedän, että selviämme parhaiten silloin, kun ratkaisemme ongelmia yhdessä.

Toivon, että kun tämä korona painajainen päättyy, te muistatte myös meitä suomalaisia matkailualan yrityksiä. Tiedättehän, mikään ei ole niin upeaa kuin matkailu ja maailmankuvan kasvattaminen maailman upeiden paikkojen ja kansojen vieraina. Tai on yksi asia, se kuuluisa koti ja kotiinpaluu. Se on matkailussakin lopulta kaikista palkitsevin hetki.

Turvallisesti kotona,
Esa Talonen
Toimitusjohtaja
Ikaalisten Matkatoimisto


 

Tiedote 14.3.2020

Koronaviruksen leviäminen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi on asettanut meidät poikkeukselliseen tilanteeseen. Tarkan harkinnan jälkeen Ikaalisten Matkatoimisto on päättänyt peruuttaa kaikki matkat joiden lähtöpäivä on ennen 12.4.2020. Tähän päädyttiin ulkoministeriön ohjeistuksen, Viron hätätilan ja tilanteen yleisen vakavuuden takia. Matkasta maksettu raha palautetaan asiakkaan käyttöön. Kaikki ne asiakkaat joiden matkan lähtöpäivä on ennen 30.4. voivat siirtää tai perua matkansa kuluitta.

Huomioimme myös ne asiakkaat, jotka ovat peruneet matkansa sen jälkeen, kun ulkoministeriö torstaina muutti matkutustiedotetta. Matkan voi muuttaa toiseen ajankohtaan. Maksetun summan voi kätevästi jättää omalle asiakastililleen lomabonukseksi tai vaihtaa lahjakortiksi.

Palvelemme toistaiseksi vain sähköpostitse, verkkosivujen chatissa, facebookissa ja puhelimitse arkisin 9-17 (p. 0345800). Pahoittelemme tilannetta ja kiitämme ymmärryksestä.


 

Tiedote 13.3.2020:

Suomen ulkoministeriön ohjeistus: Kaikkea matkustamista vältettävä

Viron hallitus: Koronaviruksen takia maahan on julistettu valmiustila

Suomen Ulkoministeriö on 12.3. kehottanut välttämään matkustamista kaikkialle maailmaan. Myös kotimaanmatkailua pyydetään välttämään. Tämän takia myös me kehoitamme asiakasta perumaan matkansa.

Viron hallitus on eilen päättänyt valmiustilasta Koronaviruksen takia. Virossa on suljettu elokuvateatterit, museot ja muut kulttuurikohteet. Yli 100 hengen kokoontumiset on kielletty. Koulut ja päiväkodit sulkeutuvat maanantaina.

Virossa on otettu käyttöön rajalla täytettävä lomake, jossa kysytään asiakkaan viimeisen 14 päivän matkustushistoria. Lomake täytetään tämän hetken tiedon mukaan Tallinnan satamassa. Rajalla tehdään terveystarkastuksia ja maahanpyrkijöitä voidaan ohjata tahdosta riippumattomaan karanteeniin.

Kontaktoimme edelleen kaikkia asiakkaita, ja kehotamme asiakasta perumaan matkan. Riski jäädä mm. karanteeniin Viroon on olemassa.

Mikäli meillä on asiakkaita, jotka haluavat matkustaa, matka toteutetaan. Ikaalisten Matkatoimisto ei peru asiakkaan matkaa. Koko matkan voi perua vain asiakas. THL, valtioneuvosto ja ulkoministeriö suosittelevat välttämään matkustamista ja tämän suosituksen mukaan Ikaalisten Matkatoimisto kehottaa asiakasta perumaan matkansa.

Mikäli meillä on asiakkaita jotka haluavat palata matkalta aiemmin, pyrimme auttamaan asiakkaan kotiin aiemmin. Lisäkustannukset tulevat asiakkaalle ja käyttämättä jäänyttä osaa matkasta ei hyvitetä.

Ylen juttu aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-11253377

Viron matkailun tiedote: https://www.visitestonia.com/fi/viron-hallitus-on-julistanut-maahan-poikkeustilan-koronavirusepidemian-leviamisen-rajoittamiseksi


 

Tiedote 12.3.2020:

Ulkoministeriö, THL ja Valtioneuvosto on tänään kehottanut välttämään kaikkea matkailua lähiaikoina. Tämän johdosta tulemme kontaktoimaan kaikki asiakkaamme 31.3. lähtöpäivään asti. Valtiojohdolta tullut ohjeistus on selkeä ja suosittelemme asiakkaillemme matkan peruuttamista. Matkailija vastaa aina itse omasta matkapäätöksestään. Matkatoimistolla ei tällä hetkellä ole oikeutta perua asiakkaan matkaa. Mikäli lähtöpäiväsi on 1.4. jälkeen, tarkastelemme matkasi tilannetta myöhemmin, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Pahoittelemme tilanteen aiheuttamaa ruuhkaa jo etukäteen.

Sovellamme seuraavia ehtoja:

Peruutus tai muutostilanne: (koskee kaikkia päiviä ja kaikkia matkoja vuoden loppuun asti)

Matkustuspäivän muutos

  • matka sisältää laivamatkat = ei kuluja, mutta mikäli matkan hinta nousee, uuden lähtöpäivän hinnanerotus tulee maksettavaksi
  • matka sisältää lennon, selvitetään todelliset lentoyhtiön veloittamat kulut ja vain ne menevät

Varauksen peruutus, ei muutos
Mikäli haluatte perua varauksen ja rahan palautuksen, peruutukseen sovelletaan normaaleja yleisiä matkapakettiehtoja sekä Ikaalisten Matkatoimiston erityisehtoja:

Kulut peruutustapauksissa
4.1.a) Etukäteen ilmoitetut toimistokulut, kun matka peruutetaan viimeistään 45 vuorokautta ennen matkan alkamista*

b) Varausmaksu, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 45 vuorokautta mutta viimeistään 21 vuorokautta ennen matkan alkamista*

c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista*

d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista*

e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.*

*Huom! Lisäksi veloitamme matkan peruutuksesta syntyvät todelliset palveluntuottajien (esim. lentoyhtiön, laivayhtiön, hotellin) veloittamat kulut täysimääräisinä.


Tiedote 11.2.2020

Koronaviruksella on ollut merkittäviä vaikutuksia suomalaisten matkailuun, niin myös Ikaalisten Matkatoimiston toimintaan. Olemme joutuneet perumaan useita matkoja Keski-Euroopan ja Italian kevään kiertomatkoista ja kaupunkilomista, ja valitettavasti myös tulevat peruutukset ovat mahdollisia. Mikäli matkan peruminen koskettaa sinua, olemme siitä yhteydessä heti kun asiasta tiedämme. Olen pahoillani kaikesta siitä harmista, jota tilanne on mahdollisesti sinulle mukanaan tuonut.

Ikaalisten Matkatoimiston tärkein tehtävä on matkustajan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Tätä työtä tehdään yhteistyössä viranomaisten, kuten ulkoministeriön ja THL:n kanssa. Viranomaisten antamat ohjeistukset toimivat aina meidän ohjenuoranamme.

Kun olet maailmalla kanssamme, käytössäsi on 24/7 vastaava päivystyspuhelin, jossa palvelemme aina suomeksi. Lisäksi kanta-asiakkaillamme on ladattavissa mobiiliapplikaatio. Matkaasi suojaa matkapakettilaki, jolloin asiakkaan oikeudet on turvattu.

Turvataksemme sinulle huolettoman varaamisen, olemme tänä keväänä poikkeuksellisesti muuttaneet peruutusehtojamme:

Kaikki laivalla tehtävät matkamme sisältävät kuluttoman peruutuksen aina 24 tuntia ennen lähtöä. Poikkeuksellinen peruutusehto on voimassa uusiin varauksiin (11.3. alkaen) ja koskee kaikkia lähtöpäiviä 30.6.2020 asti.

Voit huoletta suunnitella matkaa lähellä oleviin Baltian upeisiin kohteisiin, me mahdollistamme peruutuksen, jos tunnet että matkalle ei kannatakaan lähteä.

Kiitos, että olet luottanut meihin lomamuistosi toteuttajana. Toivomme, että voimme olla luottamuksesi arvoisia myös jatkossa. Teemme kaikkemme, jotta asiakkaidemme matkat onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Ystävällisin terveisin,
Esa Talonen
Toimitusjohtaja

Turvallisin mielin matkalle. Tärkein tehtävämme on huolehtia matkustajan turvallisuudesta. Lue lisää linjauksistamme korona-aikana matkustettaessa.

Lue lisää

Suurin osa laivalla tehtävistä matkoistamme sisältävät kuluttoman peruutuksen aina 24 tuntia ennen lähtöä!

Lue lisää

Ikaalisten Matkatoimisto – eli me – ollaan suomalainen perheyritys. Me uskotaan, että unohtumattomat lomamuistot muuttavat ihmisen elämän paremmaksi!

Katso meidän tarina

Ikaalisten Matkatoimiston yhteystiedot löydät täältä. Puhelinpalvelumme vastaa 10:00 - 15:00 arkena, palvelemme ilman lisämaksua tai toimituskuluja.

Lue lisää