Bonusta jokaisesta matkasta!

Pärnun nähtävyydet

Pärnusta löytyy runsaasti nähtävää ja koettavaa koko perheelle, varsinkin kesäaikaan. Pärnun upealla hiekkarannalla saa helposti kulumaan päivän tai kaksi, lapset viihtyvät Baltian suurimmassa teemapuistossa Lottemaassa ja kaupungin nähtävyydet ovat mielenkiintoisia käyntikohteita historian ystäville. Alla olemme listanneet muutamia käymisen arvoisia kohteita ja nähtävyyksiä Pärnussa.

parnu-viro-014

1. Elisabethin kirkko

Elisabetin kirkko on merkittävimpiä barokkityylisiä kirkkorakennuksia koko Virossa. Kirkko valmistui 1700-luvun puolivälissä mutta siihen on myöhemmin myös tehty lisäyksiä, mm. alttari ja uusgoottilainen saarnatuoli.

2. Jekateriinan kirkko

Jekateriinan kirkko on puhdastyylisin ja runsaskoristeisin barokkikirkko Virossa. Vuonna 1768 valmistuneen kirkon ulkosivujen muotoilussa on barokille ominaista ryhmittelyä ja kupolinhuput tuovat kirkolle juhlallisuutta, näyttävyyttä ja keveyttä. Pärnun Jekateriinan kirkko rakennettiin Venäjän keisarinnan Jekateriina II:n käskystä ja rahoittamana.

3. Tallinnan portti

Tallinnan portti on ainoa säilynyt 1600-luvun suojavalliportti Baltian maissa.

4. Pärnun uimaranta

Pärnun uimaranta on leveän valkoisen hiekkarantansa ja lämpimän vetensä ansiosta yksi Viron suosituimmista uimarannoista.

5. Aallonmurtaja

Vuonna 1764 valmistunut aallonmurtaja rakennettiin keisarinna Katariina Suuren käskystä. Aallonmurtaja on muodostunut yhdeksi Pärnun symboleiksi ja se tunnetaan myös romanttisena kävelypaikkana.

6. Mudaravila

Pärnun kylpylöiden symboli Mudaravila aloitti toimintansa jo 1920-luvulla. Remontoitu Hedon Spa*** hotelliksi

7. Pärnu Muuseum

Pärnu Museum on kaupungin menneisyydestä kiinnostuneille hyvä tutustumiskohde. Musen perusnäyttely ”11000 vuotta historiaa – elämyksiä vanhoilta ajoilta” vie kävijän jännittävälle aikamatkalle. Perusnäyttelyn lisäksi museossa on tilapäisnäyttelusali, jossa on esillä sekä taidetta että historiaa. Museon yhteydessä toimii kahvila, joka tarjoaa aikakaudelle ominaisia makuelämyksiä.

8. Uue Kunsti Muuseum

Viron nuoremman polven taiteilijoiden näyttelyt.

9. Vanhan sepän paja

Vanhan sepän paja tarjoaa työnäytöksiä vanhan ajan työmenetelmistä, kolikoiden taontaa ja matkamuistoja.

10. Pärnun Raatihuone

Vuonna 1797 rakennettu Pärnun Raatihuone on näkemisen arvoinen kohde. Kesällä kaupungintalolla järjestetään klassisen musiikin konsertteja ja muitakin esityksiä.

Tutustu Pärnu-matkoihin

Viron viehattävässä kylpyläkaupungissa Pärnussa viihtyy jokainen. Kaupungin maine kylpyläkaupunkina on vuosisatojen takainen ja suomalaiselle kylpylälomailijalle Pärnu on ihanteellinen.

Lue lisää Pärnun kylpylälomista

On monta syytä, miksi matkaajat valitsevat Pärnun ja Ikaalisten Matkatoimiston lomalleen vuodesta toiseen: valkoisena hohtava hiekkaranta, sininen meri, lehmuskujat syksyn väreissä, varjoisat puistobulevardit.

Lue lisää Pärnun hotellimatkoista