Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Nauti rantalomasta lähellä

Tiesitkö, ettei rantatunnelmaa tarvitse kesäisin hakea Välimereltä asti. Baltian upeat valkeat hiekkarannat kutsuvat auringonpalvojia ja tarjoavat palveluita herkkukojuista vesiurheiluun. Kilometrejä pitkät hiekkarannat jatkuvat silmän kantamattomiin Viron Pärnussa ja Narva-Jôesuussa, Latvian Jurmalassa ja Liepajassa sekä Liettuan Palangassa.

Pärnu 😎 on Viron kesän ykköskohde

Kesäkuumalla kannattaa olla heti aamulla liikkeellä, jos haluaa napata hyvän paikan seurueelleen Pärnun rannalta. Lämmin päivä tuo tuhansia auringonpalvojia rannalle. Pärnun matalassa lahdessa vesi lämpiää jo alkukesästä ja ranta on turvallinen myös lasten kanssa. Pärnun rantapalvelut ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina. Kun Pärnun rannat ja saaret lasketaan yhteen, on kaupungilla noin 635 kilometriä rantaviivaa 😍. Kesäisin rantapuistoista löytyy erilaisia kojuja, joista voit nauttia niin streetfoodia kuin jätskiäkin. Rannalla on myös ravintoloita, kahviloita ja rantatuolien vuokraajia. Vauhdikkaammasta rantalomasta nauttivalle rannalta löytyy monia vesiurheiluvaihtehtoja melonnasta riippuliitoon. Mikäli Pärnun ranta antaa tuntua ahtaalta, kannattaa suunnata väljemmille hiekoille Pärnun lähellä sijaitsevaan Valgerannaan.

Pärnu sijaitsee vain parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta etelään. Meiltä IMT:ltä löydät Suomen kattavimman valikoiman Pärnun hotelleja, mutta ajoissa kannattaa olla liikkellä, sillä heinäkuun helteisiin huoneet myydään loppuun joutuisaan.

Tutustu Pärnuun

Pärnu

Pärnu

Matkakohde

Kilometreittäin hiekkarantaa ja dyynejä Jurmalassa 🌞

Latvian pääkaupungista Riiasta on vain puolen tunnin ajomatka rannikolle kesäkaupunki Jurmalaan. Jurmalan ehdoton kohokohta on sen yli 26 kilometriä pitkä, hieno hiekkaranta. Hiekkaranta herää kesäisin eloon ja täyttää myös Jurmalan kesäkaupungin täyteen matkailijoista. Paitsi valkoisesta hiekkarannasta, Jurmala tunnetaan myös upeista pitsihuviloista ja yksityisloma-asunnoista. Keskustan kesäkatuja kulkee riemuissaan, sillä kesäisin kaupunki on täynnä palveluita ja toistaan herkullisempia ravintola- ja kahvilaelämyksiä. Kesävieras kohtaa myös monia katutaide-esityksiä musiikista teatteriin. Kesäinen ilo tarttuu myös vierailijaan.

Tutustu Jurmalaan

Jurmala

Jurmala

Matkakohde

Pikkukaupungin tunnelmaa Narva-Jôesuussa 🐚⛱

Itä-Viron helmi Narva-Jôesuu ihastuttaa hienohiekkaisella seitsemän kilometriä pitkällä uima-rannallaan, vehreillä kaduillaan ja pikkukaupungin tunnelmallaan. Moni kutsuu rantaa yhdeksi Viron kauneimmista, ajan saatossa Narva-Jôesuuta on kuvailtu Itämeren Helmeksi ja Eestin Rivieraksi. Täällä, jos missä mieli lepää. Viron itäisimpään kaupunkiin Narvaan on vain lyhyt ajomatka. Siellä on helppo piipahtaa esim. ostoksilla tai katsomassa Narvan nähtävyyksiä, joista tunnetuin lienee Narvan linnoitus Venäjän rajalla.

Tutustu Narva-Jôesuuhun

Narva-Jôesuu

Narva-Jôesuu

Matkakohde

Rauhallinen, luonnon läheinen "laulavan hiekan" Laulasmaa ⛱

Laulasmaan pienen, alle tuhannen asukkaan kylän ehdoton vetonaula on valkohiekkainen, kauniin mäntymetsän ympäröimä merenranta. Ranta on puhdas, meren vesi on kirkasta ja se lämpiää hyvin matalan pohjansa ansiosta. Laulasmaan rannalla on suosittu uinti- ja auringonottopaikka. Tasainen ja pehmeä rantaviiva sopii hyvin myös kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn. Koska vesi syvenee hitaasti, rannalla viihtyvät hyvin myös lapsiperheet. Ranta-alueella on myös  pallokenttiä ja lähellä sijaitsevasta Laulasmaan kylpylähotellista voi vuokrata rantatarvikkeita. Laulasmaan ranta on saanut nimensä jalan alla ”laulavan hiekan” mukaan!

Laulasmaa sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Tallinnasta. Majoituksen hiekkarannan äärellä sijaitsevaan LaSpa kylpylähotelliin varaat helposti IMT:n nettisivulta.

Tutustu Laulasmaahan

Laulasmaa

Laulasmaa

Matkakohde

Ruusujen ja hiekkadyynien Liepaja 🏖

Liepaja sijaitsee Itämeren rannalla, noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Riiasta. Liepajan upean rannan erottaa kaupungista merenrantapuisto. Puistossa on kioskeja, leikkipaikkoja ja istutuksia. Kesäisin alueelta löytyy myös paljon hauskaa tekemistä. Voit vuokrata alueelta polkuautoja tai -pyöriä. Baltian kesäkohteisiin nähden  Liepajan hintataso on edullinen. Rantaloma Liepajassa on helppo yhdistää kaupunkiloman palveluihin, sillä kaupunki on Latvian kolmanneksi suurin. Liepajan keskustassa löytyy niin kulttuuria, museoita kuin shoppailumahdollisuuksiakin. Mikäli haluat vaihtelua Liepajan rantalomaan, voit vuokrata auton ja tehdä päiväretken etelään Kuurinkynkäälle. Liettuan puolella sijaitsevalla maakaitaleella hiekkadyynit kohoilevat lähes sadan kilometrin matkalla.

Tutustu Liepajaan

Liepaja

Liepaja

Matkakohde

Yli 30 kilometriä pitkä hiekkaranta Palangassa ☀️⛱

Palanga on tunnettu pitkästä 30 kilometrin pituisesta hiekkarannastaan, jota on sanottu jopa Baltian hienoimmaksi. Liettuan rannikko onkin kuuluisa upeista hiekkarannoistaan joita vastaavia ei muualta Itämeren rannikolta löydy. Palangan hiekkarannalla voi sekä löhöillä, uida että harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja. Palangan pääadun varrelta löytyy jos jonkinmoista ravintolaa ja kahvilaa, jossa voi huilata hetken auringolta. Palangasta voi tehdä päiväretken Klaipedaan josta pääsee lautalla 5 minuutissa Kuurinkyntäälle, jossa sijaitsevat yhdet Euroopan upeimmista hiekkadyyneistä. Palangaan pääset IMT:n kautta kun varaat Baltian parhaat beachit – road trip matkan.

 

Omalla autolla ja omilla aikatauluilla

Miksi valita vain yksi ranta, kun voit saada monta 😉 Road trip -matkoillamme koet monta upeaa kohdetta samalla reissulla. Matkat taitetaan omalla autolla, joten voit edetä omien aikataulujen mukaan ja nauttia Baltian rantalomasta oman matkaseurueesi ehdoilla.

Tutustu Baltian parhaat beachit -Road trippeihimme

Baltian parhaat beachit -Road Trip

Baltian parhaat beachit -Road Trip

Kiertomatka

Videoita rantalomakohteista

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa