Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Ripaus vanhaa itämaista viisautta kehon ja mielen hoitoon

Itämaiset hoidot hellivät kehonhoidon kautta myös mieltä. Näistä vanhaa viisautta sisältävistä hoidoista saat hyvää oloa, rentoutusta, apua erilaisiin ongelmiin ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Rentoudu intialaisessa päähieronnassa

Istahda tuolille ja ota rento asento. Ehkä taustalla soi rauhallinen musiikki luomassa tunnelmaa. Intialainen päähieronta alkaa hartioista, siirtyy hiljalleen niskan kohdalle ja sitä edellee päähän ja kasvoihin. Hoidon myötä rentoudut ja stressi ja huolet helpottavat. Intialainen päähieronta helpottaa myös jumiutuneita hartioita ja päänsärkyjä. Lisäksi hoito parantaa vastustuskykyä ja unen laatua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista kehosta, vilkastuttaa verenkiertoa ja tuo mielihyvää. Intialainen päähieronta on nimensä mukaisesti koitin Intiasta, jossa se on tunnettu jo yli 5 000 vuoden ajan. Pääasiassa intialaisilla naisilla oli tapana hieroa toisiaan kylässä ja kotona. Hoitomuoto tuli tunnetuksi Euroopassa 1970-luvulla ja Suomessa hieman ennen vuosituhannen vaihdetta.

Intialaisien hierontojen hemmottelusta voit nauttia Hedon Spassa Pärnussa

Pärnu

Matkakohde

Kokonaisvaltaista hyvinvointia vyöhyketerapiasta

Panosta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi ja kokeile vyöhyketerapiaa. Tuhansia vuosia vanha hoitomuoto käsittelee ihmistä ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Hoidossa painellaan ja hierotaan kehossa sijaitsevia heijastepisteitä. Jos jokin alue tuntuu hoidon aikana kipeältä, se tarkoittaa että kyseinen alue kaipaa hoitoa. Vyöheketerapia auttaa muun muassa ainaanvaihduntaongelmiin, uniongelmiin, tuki- ja liikuntaelinongelmiin, särky- ja kiputiloihin, migreeniin, allergioihin, koliikkiin, synnytyskipujen lievittämiseen ja se tukee omaa hyvinvointia. Vyöhyketerapiaa voi kokeilla johonkin tiettyyn vaivaan tai ottaa ennaltaehkäisevästi. Hoitomuotoa on käytetty historian varrella niin egyptiläisten, kiinalaisten kuin intiaanienkin toimesta, mutta se tuli laajaan tietoisuuteen vasta 1900-luvulla amerikkalaisen nenä- ja kurkkutautien lääkäri William FitzGeraldin toimesta.

Vyöhyketerapia hoidoista voit nauttia Tervis ja Paradiis kylpylöissä Pärnussa

Pärnu

Matkakohde

Tasapainoa aromaterapiasta

Saata mielesi, psyykeesi ja kehosi tasapainoon aromaterapian avulla. Aromaterapiassa käytetyt eteeriset öljyt vaikuttavat eri tavoin mieleen ja kehoon. Ne voivat vaikuttaa muun muassa ihmisen muistoihin, keskittymiskykyyn, laskea tai nostaa verenpainetta, tasapainottaa hermojärjestelmää tai poistaa nestettä. Öljyt valmistetaan kukista, lehdistä, hedelmistä, kuorista, pihkasta ja juurista. Esimerkiksi ruusun tuoksun sanotaan auttavan muun muassa pahoinvointiin, masenukseen, uupumuksen, kuukautiskipuihin, ärtyisyyteen ja burn outiin. Aromaterapia on hoitona tuhansia vuosia vanha. Muun muassa muinaisessa Egyptissä balsamointi, tuoksuvoiteet ja parfyymit, yrttikylvyt, ja suitsukkeet olivat jatkuvassa käytössä. Näitä elementtejä löytyi myös muista idän kulttuureista.

Aromaterapiahoitoihin pääset Kalev Spa kylpylässä Tallinnassa

Tallinna

Matkakohde

Reutouta lihakset kuumakivihieronnassa

Asetu makuulle ja anna lämmitettyjen basalttikivien hoitaa kehoasi. Kivet liukuvat helposti öljytyllä iholla, mikä tuntuu miellyttävältä. Kun kivien lämpö ulottuu syvälle kudoksiin, valtaa kehon syvä rentoutumisen tunne, lihasjännitykset vähenevät tai katoavat ja mieleen vapautuu hyvän olon hormoni endorfiinia. Myös iho pehmenee hoidon vaikutuksesta, aineenvaihdunta tehostuu, hermoston toiminta tasapainottuu ja lymfakierto tehostuu. Kuumakivihieronnalla on tuhansia vuosia historia takanaan, ja se on osa itämaista lääketiedettä.

Kuumakivihieronnasta voit nauttia Kuressaaren Grand Rose kylpylässä

Kuressaare

Matkakohde

Reiki -hoidoissa energiat kuntoon

Täytä tyhjentyneet energiavarastosi reikin avulla ja saa elinvoimasi takaisin. Reikin avulla hoidetaan ihmistä kokonaisvaltaisesti, sillä se palauttaa kehon ja mielen tasapainon. Hoitoon saapunut asiakas saa energiaa hoitajan käsien välityksellä. Energia ei kuitenkaan ole hoitajan energiaa, eikä hoito siten vähennä hänen energiaansa, sillä energia vain kulkee hoitajan kautta. Kun hoitoon tulee keho ja mieli puhdistuvat, hän saavuttaa luonnollisen yhteyden omaan itseensä, joka on voinut unohtua arjen ongelmien keskellä. Reikin historia ulottuu jo sumerien, muinaisten egyptiläisten ja Tiibetin kulttuureihin, mutta länsimaihin se saapui Japanin kautta 1900-luvulla.

Nauti Reiki -hoidosta Haapsalun Fra Mare kylpylässä

Haapsalu

Matkakohde

Itämaisia hoitoja Virossa

Itämaisia hoitoperinteitä voit kohdata useissakin kylpylöissä Virossa, mutta Rakveressa sijaitsevassa Aqva Spa kylpylän hoito-osastolla niistä saat erityisen laajalla valikoimalla. Ylellinen hoito-osasto tarjoaa monipuolisesti kokonaisvaltaisia hoitoelämyksiä. Hoitokylpylän erikoisuutena ovat monet itämaiset hoitomuodot, esimerkiksi ihmistä kokonaisvaltaisesti hoitava ayurveda. Toinen erikoisuus on Rasulbad-hoito, joka perustuu vuosituhansia vanhaan itämäiseen viisauteen terveyden, ihonhoidon ja kauneuden etsimisessä.

Tutustu Rakvereen

Rakvere

Matkakohde

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa