Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Ripaus itämaista viisautta kehon ja mielen hoitoon

Itämaiset hoidot hellivät kehon kautta myös mieltä. Näistä vanhaa viisautta sisältävistä hoidoista saat hyvää oloa, rentoutusta, apua erilaisiin ongelmiin ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Rentoudu intialaisessa päähieronnassa

Istahda tuolille ja ota rento asento. Ehkä taustalla soi rauhallinen musiikki luomassa tunnelmaa. Intialainen päähieronta alkaa hartioista, siirtyy hiljalleen niskan alueelle ja sitä edelleen päälakeen ja kasvoihin. Hoidon myötä rentoudut ja stressi hellittää. Intialainen päähieronta helpottaa myös jumiutuneita hartioita ja päänsärkyjä. Lisäksi hoito tehostaa vastustuskykyä ja unen laatua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista kehosta, vilkastuttaa verenkiertoa ja tuo mielihyvää. Intialainen päähieronta on nimensä mukaisesti saanut alkunsa Intiasta, jossa se on tunnettu hoitomuotona jo yli 5 000 vuoden ajan. Hoitomuoto tuli tunnetuksi Euroopassa 1970-luvulla ja Suomessa sen suosio kasvoi vuosituhannen vaihteessa.

Intialaisien hierontojen hemmottelusta voit nauttia Hedon Spassa Pärnussa

Pärnu

Pärnu

Matkakohde

Kokonaisvaltaista hyvinvointia vyöhyketerapiasta

Panosta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi ja kokeile vyöhyketerapiaa. Tuhansia vuosia vanha hoitomuoto käsittelee ihmistä ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Hoidossa painellaan ja hierotaan kehossa sijaitsevia heijastepisteitä. Jos jokin alue tuntuu hoidon aikana kipeältä, se tarkoittaa että kyseinen alue kaipaa hoitoa. Vyöheketerapia auttaa muun muassa ainaanvaihduntaongelmiin, uniongelmiin, tuki- ja liikuntaelinongelmiin, särky- ja kiputiloihin, migreeniin, allergioihin, koliikkiin, synnytyskipujen lievittämiseen ja se tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vyöhyketerapiaa voi kokeilla avuksi tiettyyn vaivaan tai ennaltaehkäisevänä hoitona. Hoitomuotoa on käytetty historian varrella niin egyptiläisten, kiinalaisten kuin intiaanienkin toimesta, mutta se tuli laajaan tietoisuuteen vasta 1900-luvulla amerikkalaisen nenä- ja kurkkutautien lääkäri William FitzGeraldin toimesta.

Vyöhyketerapia hoidoista voit nauttia Tervis ja Paradiis kylpylöissä Pärnussa

Pärnu

Pärnu

Matkakohde

Tasapainoa aromaterapiasta

Saata mielesi, psyykeesi ja kehosi tasapainoon aromaterapian avulla. Aromaterapiassa käytetyt eteeriset öljyt vaikuttavat eri tavoin mieleen ja kehoon. Ne voivat vaikuttaa muun muassa ihmisen muistoihin, keskittymiskykyyn, verenpaineeseen tai hermojärjestelmän tasapainottamiseen. Öljyt valmistetaan mm. kukista, lehdistä, hedelmistä, pihkasta ja juurista. Esimerkiksi ruusun tuoksun sanotaan auttavan  pahoinvointiin, masenukseen, uupumuksen, kuukautiskipuihin, ärtyisyyteen ja uupumukseen. Aromaterapia on hoitona tuhansia vuosia vanha. Muun muassa muinaisessa Egyptissä balsamointi, tuoksuvoiteet ja parfyymit, yrttikylvyt, ja suitsukkeet olivat jatkuvassa käytössä. Näitä elementtejä löytyi myös muista idän kulttuureista.

Aromaterapiahoitoihin pääset Kalev Spa kylpylässä Tallinnassa

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Reutouta lihakset kuumakivihieronnassa

Asetu makuulle ja anna lämmitettyjen basalttikivien hoitaa kehoasi. Kivet liukuvat helposti öljytyllä iholla, mikä tuntuu miellyttävältä ja erikoista kyllä, pehmeältä. Kun kivien lämpö ulottuu syvälle kudoksiin, valtaa kehon syvä rentoutumisen tunne. Lihasjännitykset vähenevät  ja mieleen vapautuu hyvän olon hormoneita kuten oksitosiinia. Myös iho pehmenee hoidon vaikutuksesta, aineenvaihdunta kiihtyy, hermoston toiminta tasapainottuu ja lymfakierto tehostuu. Kuumakivihieronnalla on tuhansia vuosia historia takanaan, ja se on osa itämaista lääketiedettä.

Kuumakivihieronnasta voit nauttia Kuressaaren Grand Rose kylpylässä

Kuressaare

Kuressaare

Matkakohde

Reiki -hoidoissa energiat kuntoon

Täytä tyhjentyneet energiavarastosi reikin avulla ja saa elinvoimasi takaisin. Reiki-hoidoilla hoidetaan ihmistä kokonaisvaltaisesti, sillä se palauttaa kehon ja mielen tasapainon tunteen. Hoitoon saapunut asiakas saa energiaa hoitajan käsien välityksellä, useimmiten ilman kosketusta. Kun hoitoon tulee avoimin mielin, keho ja mieli voivat puhdistuva ja virkistyä. Voit saavuttaa luonnollisen yhteyden omaan itseen, joka on voinut ehkä unohtua arjen ongelmien keskellä. Reikin historia ulottuu jo sumerien, muinaisten egyptiläisten ja Tiibetin kulttuureihin, mutta länsimaihin se saapui Japanin kautta 1900-luvulla.

Nauti Reiki -hoidosta Haapsalun Fra Mare kylpylässä

Haapsalu

Haapsalu

Matkakohde

Itämaisia hoitoja Virossa

Itämaisia hoitoperinteitä voit kohdata useissakin kylpylöissä Virossa, mutta Rakveressa sijaitsevassa Aqva Spa kylpylän hoito-osastolla niistä saat erityisen laajalla valikoimalla. Ylellinen hoito-osasto tarjoaa monipuolisesti kokonaisvaltaisia hoitoelämyksiä. Hoitokylpylän erikoisuutena ovat monet itämaiset hoitomuodot, esimerkiksi ihmistä kokonaisvaltaisesti hoitava ayurveda. Toinen erikoisuus on Rasulbad-hoito, joka perustuu vuosituhansia vanhaan itämäiseen viisauteen terveyden, ihonhoidon ja kauneuden etsimisessä.

Tutustu Rakvereen

Rakvere

Rakvere

Matkakohde

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa