Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Nautinnolliset saunamaailmat

Mikäpä sopisi suomalaiseen lomaan paremmin kuin kunnon sauna. Viron kylpylät ovat erikoistuneet mitä erilaisimpiin saunoihin ja saunarituaaleihin, joista niin hurjissa löylyissä kuin miedommissa höyryissä nautiskelijat löytävät jokainen omansa. Anna saunan hengen virkistää kehosi, rauhoittaa mielesi ja helliä lihaksiasi. Istu lauteille ja nauti!

Saunojen taikaa löytyy Virossakin

Meidän suomalaisten tavoin myös virolaiset osaavat ottaa kaiken ilon irti saunoista. Virosta löytyykin mitä erilaisimpia löylyjä, joissa myös suomalaiset viihtyvät hyvin. Perinteisen saunan lisäksi voit istua suolasaunan, hunajasaunan tai mutasaunan lämpöön. Vai houkutteleeko sinua enemmän turkkilaisen hamamin höyryt tai infrapunasaunan vaikutukset hyvinvoinnillesi? Ehkä haluat kokeilla samalla kertaa useampia saunoja tai osallistua saunarituaaleihin? Oli mielisaunasi millainen hyvänsä, voit olla varma, että saunan taika virkistää kehosi ja mielesi.

Saunarituaali

Saunaarituaalit virkistävät kehon ja mielen.  Rituaalin alkaessa saunaemäntä tai -isäntä  saapuu saunaan auttamaan saunavihdan, yrttikylvyn ja ihonkuorinnan aineiden valinnassa. Ne ovat tärkeitä elementtejä saunarituaaleissa. Saunaemännän tai – isännän lausuessa saunaloitsuja voit hieroa ihollesi puhdistavan mutanaamion tai hoitavan sheavoinaamion. Loitsu auttavat sinua jättämään murheet ja huolet taaksesi. Rituaalit vaihtelevat saunasta ja kylpylästä riippuen mutta taattua on, että ne tuovat lisäväriä saunakokemukseesi. Saunarituaaleista voi nauttia  esimerkiksi Tallinn Viimsi SPAssa, Tarton V Spassa, ja  Pärnun Estonia Resort Hotel & Spassa

Perinteinen sauna

Tartu puiseen löylykauhaan  ja heitä vettä sihisevälle kiukaalle. Suomalaisella matkaajalla on tämä taito hallussaan. Suomalaiset tunnistaa monessa saunassa hurjista löylyistä. Toiset nauttvat 100 asteen sihinästä, osalle riittää miedommat lämmöt. Vihta tekee monen sanareissusta täydellisen. Tuoretta vihdan (vai vastan?) tuoksua ei voita saunassa mikään.  Perinteinen sauna rahoittaa mieltä sekä edistää terveyttä ja  hyvinvointia. Paitsi, että saunominen vahvistaa sydäntä ja parantaa elämänlaatua, se saa maailman murheet jäämään hetkeksi pukuhuoneen puolelle. Perinteisistä saunan löylyistä voi nauttia esimerkiksi Tallinnan Kalev Spassa.

Mutasauna

Anna mutasaunan tehdä taikoja kehollesi! Mudan sanotaan vähentävän turvotusta ja uudistavan soluja. Kun peität itsesi päästä varpaisiin mudalla, ihosi puhdistuu ja pehmenee kostean saunan miedossa lämmössä. Mutaa pidetään iholla noin 20 minuutin ajan, jona aikana saunan  lämpö edistää mudan imeytymistä ja luo parhaan lopputuloksen. Lopuksi muta pestään pois vartalolta ja kasvoilta. Mudan alta kuoriutuu silkinpehmeä iho. Mutasauna löytyy muun muassa Tallinn Viimsi SPAsta. 

Suolasauna

Suolalla on useita elimistöä puhdistavia ja tervehdyttäviä vaikutuksia. Se  puhdistaa ihon ja avaa hengitysteitä. Hiero puhdistavaa merisuolaa ihollesi ja anna sen vaikuttaa noin 70-asteisessa suolasaunassa. Suola saa vaikuttaa ihollasi  vartin ajan, jonka jälkeen iho huuhdellaan lämpimällä vedellä. Iho kirkastuu, verenkierto aktivoituu, turvotus vähentyy ja hengitystiet avautuvat. Iho muuttuu pehmeäksi ja heleäksi suolan lempeästi kuoriessa vanhat ihosolut pois. Olo on virkistynyt ja rentoutunut suolasaunan jäljiltä. Hyvinvointiasi edistäviä suolasaunoja löytyy muun muassa Pärnun Tervis-kylpylähotellista ja Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinnasta

Hunajasauna

Hunajasaunan lempeässä lämmössä mieli lepää ja stressi poistuu. Iho puhdistuu ja pehmenee. Hunajalla on ihoa kuorivia ominaisuuksia. Se myös hoitaa ja suojaa ihoa. Saunan lämmön yhteisvaikutuksesta tämä upea luonnontuote vilkastuttaa aineenvaihduntaa, auttaa parantamaan verenkiertoa, poistaa kuona-­aineita kehosta ja lievittää lihaskipuja. Hunajasaunakokemuksen jälkeen tunnet olosi keveäksi. Hunajasaunan kerrotaan auttavan nukahtamiseen ja parantavan unen laatua.  Kuka tietää, ehkäpä unetkin ovat mukavampia hunajasaunan jälkeen. Hunajasaunominen onnistuu muun muassa Viron  V Spassa.

Turkkilainen sauna

Istu turkkilaisen saunan eli hamamin lempeisiin höyryihin, hengitä syvään ja anna lämpimän kosteuden pehmittää koko keho. Turkkilainen saunakokemus alkaa höyryhuoneessa rentoutuen.  Höyrysaunan kosteus puhdistaa ja virkistää, hellii ja hoitaa ihoa tehden siitä pehmeän samalla,  kun lämmin höyry  vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa aineenvaihduntaa.  Palveluun saattaa kuulua myös henkilökohtaisen pesijän tarjoama hemmotteleva saippuointi ja ihon kuorinta. Elämyksen sinetöi kevyt hieronta. Virossa hamamin hyöryihin pääsee Tallinn Viimsi SPAssa ja Pärnun ESTONIA Medical Spa & Hotelissa. Itämaista Rasuldab-höyrysaunarituaalia tarjoillaan Aqva Spassa Rakveressa. Rasulbad-rituaalissa vartalolle hierotaan Rasul-savimutalajeja, jotka puhdistavat ihoa, edesauttavat kuona-aineiden poistumista ja verenkierron elpymistä. 

Infrapunasauna

Infrapunasaunalla on paljon positiivisia terveysvaikutuksia. Paitsi, että se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, auttaa palautumaan urheilu-­ ja treenisuorituksen jälkeen se myös lievittää päänsärkyä ja lihaskipua. Lisäksi se poistaa kuona­-aineita kehosta, hoitaa ihoa, vähentää stressiä ja virkistää. Mikäli et ole ennen kokeillut infrapunasaunaa, niin nyt on sen aika. Infrapunasauna on ikäänkuin auringonvaloa ilman UV-säteilyä ja löylyn heittämistä kiukaalle. Olo on kevyt, pirteä ja energinen miedon, noin 50 asteen lämmön jälkeen. Saunanautinnon aikana on hyvä juoda runsaasti vettä niin ennen saunomista, saunan aikana kuin jälkeenkin.  Saunomisen vaikutuksia verrataan liikuntasuorituksesta tuleviin hyötyihin.  Infrapunasaunan hoitavia vaikutuksia voi kokeilla vaikkapa Tallinn Viimsi SPAssa.

Japanilainen kylpy

Japanilaisessa kylvyssä veden lämpötila on 40 astetta, joka vastaa tehokkuultaan saunomista.  Japanilaisen kylvyn tarkoitus ei ole  pelkästään peseytyminen, vaan myös sielun puhdistautuminen. Suomalaisen saunakulttuurin ja japanilaisen kylpykultturin yhdistävä tekijä on sen suuri sosiaalinen ja kultuurillinen merkitys. Kylpeminen japanilaisessa kylvyssä onkin tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Japanilaisen kylvyn eksotiikkaa ja harmoniaa voi käydä kokeilemassa  esimerkiksi Viron Tervis-kylpylähotellissa ja ESTONIA Medical Spa & Hotellissa.

K18-allasosasto

 Tallinn Viimsi SPAn vain aikuisille suunnattu SPA18+ osasto hellii monilla altaillaan, saunoillaan ja rentoutumisalueillaan. Osaston rauha ja hiljaisuus saavat arjen huolet katomaan ja mielen virkistymään.  Hyödynnä allasosaston monipuolista saunatarjontaa, rentoudu ja lämmittele ennen kuin menet altaalle ja pujahda saunan lämpöön kylpemisen välissä. Ihanat  kauneushoidot, vartalohoidot ja hieronnat virkistävät ja täydentävät rentouttavan kokemuksen. Nauti myös ihanista cocktaileista allasbaarissa!

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa