Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Nautinnolliset saunamaailmat

Mikäpä sopisi suomalaiseen lomaan paremmin kuin kunnon sauna. Viron kylpylät ovat erikoistuneet mitä erilaisimpiin saunoihin ja saunarituaaleihin, joista niin hurjissa löylyissä kuin miedommissa höyryissä nautiskelijat löytävät jokainen omansa. Anna saunan hengen virkistää kehosi, rauhoittaa mielesi ja helliä lihaksiasi. Istu lauteille ja nauti!

Saunojen taikaa löytyy Virossakin

Meidän suomalaisten tavoin myös virolaiset osaavat ottaa kaiken ilon irti saunoista. Virosta löytyykin mitä erilaisimpia lauteita, joissa myös suomalaiset viihtyvät hyvin.  Perinteisen saunan lisäksi voit istua  suolasaunan, hunajasaunan tai mutasaunan lämpöön. Vai houkutteleeko sinua enemmän turkkilaisen hamamin höyryt tai infrapunasaunan vaikutukset hyvinvoinnillesi? Ehkä haluat kulkea saunapolkua ja kokeilla samalla kertaa useampia saunoja tai osallistua saunarituaaleihin. Oli mielisaunasi millainen hyvänsä, voit olla varma, että saunan taika virkistää kehosi ja mielesi juuri siellä.

Saunarituaali

Saunaarituaalit virkistävät kehon ja mielen.  Rituaalin alkaessa saunaemäntä tai -isäntä  saapuu saunaan auttamaan  saunavihdan, yrttikylvyn ja ihonkuorinnan aineiden valinnassa. Ne ovat tärkeitä elementtejä saunarituaaleissa. Saunaemännän tai – isännän lausuessa saunaloitsuja voit hieroa ihollesi puhdistavan mutanaamion tai hoitavan sheavoinaamion. Loitsu  sinua jättämään murheet ja huolet taaksesi. Rituaalit vaihtelevat saunasta ja kylpylästä riippuen mutta taattua on, että ne tuovat lisäväriä saunakokemukseesi. Saunarituaaleista voi nauttia  esimerkiksi Tallinn Viimsi SPAssa, Tarton V Spassa,  Pärnun Estonia Resort Hotel & Spa sekä Meresuu Spa -kylpylässä.

Perinteinen sauna

Tartu puiseen löylykauhaan  ja heitä vettä sihisevälle kiukaalle. Suomalaisella matkaajalla on tämä taito hallussaan. Suomalaiset tunnistaa monessa saunassa hurjista löylyistä. Osa nauttii 100 asteen löylyistä, osalle riittää miedommat lämmöt. Saunavasta tekee monen saurareissusta täydellisen. Tuoretta vastan tuoksua ei voita saunassa mikään.  Perinteinen sauna rahoittaa mieltä sekä edistää terveyttä ja  hyvinvointia. Paitsi, että sunominen vahvistaa sydäntä ja parantaa elämänlaatua se saa maailman murheet jäämään saunan oven ulkopuolelle. Perinteisistä saunan löylyistä voi nauttia esimerkiksi Tallinnan Kalev Spassa.

Mutasauna

Anna mutasaunan tehdä taikojaan vartalollesi! Mudan sanotaan vähentävän turvotusta ja uudistavan soluja. Kun peität itsesi päästä varpaisiin mudalla, ihosi puhdistuu ja pehmenee kostean saunan miedossa lämmössä. Mutaa pidetään iholla noin 20 minuutin ajan, jona aikana saunan  lämpö edistää mudan imeytymistä ja luo parhaan lopputuloksen. Lopuksi muta pestään pois vartalolta ja kasvoilta. Mudan alta kuoriutuu silkinpehmeä iho. Mutasauna löytyy muun muassa Tallinn Viimsi SPAsta. 

Suolasauna

Suolalla on useita elimistöä puhdistavia ja tervehdyttäviä vaikutuksia. Se  puhdistaa ihon ja avaa hengitysteitä. Hiero puhdistavaa merisuolaa ihollesi ja anna sen vaikuttaa noin 70-asteisessa suolasaunassa. Suola saa vaikuttaa ihollasi  vartin ajan, jonka jälkeen iho huuhdellaan lämpimällä vedellä. Iho kirkastuu, vrenkierto vilkastuu, turvotus vähentyy ja hengitystiet avautuvat. Iho muuttuu pehmeäksi ja heleäksi samalla kun suola kuorii kuolleet ihosolut. Olo on virkistynyt ja rentoutunut suolasaunan jälkeen. Hyvinvointiasi edistäviä suolasaunoja löytyy muun muassa Pärnun Tervis-kylpylähotellista ja Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinnasta

Hunajasauna

Hunajasaunan lempeässä lämmössä  mielesi lepää ja stressi poistuu. Iho  puhdistuu ja pehmenee. Hunajalla on ihoa kuorivia ominaisuuksia ja se hoitaa ja suojaa ihoa. Saunan lämmön yhteisvaikutuksesta tämä upea luonnontuote vilkastuttaa aineenvaihduntaa, auttaa parantamaan verenkiertoa, poistaa kuona-­aineita kehosta ja lievittää lihaskipuja. Hunajasaunakokemuksen jälkeen tunnet olosi keveäksi. Hunajasaunan kerrotaan  auttavan nukahtamiseen ja parantavan unen laatua.  Kuka tietää, vaikka unetkin olisivat mukavampia hunajasaunan jälkeen.  Hunajasaunominen onnistuu Viron Toila Spassa ja V Spassa.

Turkkilainen sauna

Istu turkkilaisen saunan eli hamamin lempeisiin höyryihin, hengitä syvään ja anna kosteuden tunkeutua ihosi alle. Turkkilainen saunakokemus alkaa höyryhuoneessa rentoutuen.  Höyrysaunan kosteus puhdistaa ja virkistää,  hellii ja hoitaa ihoa tehden siitä pehmeän samalla,  kun lämmin höyry  vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa aineenvaihduntaa.  Palveluun saattaa kuulua myös henkilökohtaisen pesijän tarjoama hemmotteleva saippuointi ja ihon kuorinta. Elämyksen sinetöi kevyt hieronta. Virossa hamamin hyöryihin pääsee Tallinn Viimsi SPAssa ja Pärnun ESTONIA Medical Spa & Hotelissa. Itämaista Rasuldab-höyrysaunarituaalia tarjoillaan Aqva Spassa Rakveressa. Rasulbad-rituaalissa vartalolle hierotaan Rasul-savimutalajeja, jotka puhdistavat ihoa, edesauttavat kuona-aineiden poistumista ja verenkierron elpymistä. 

Infrapunasauna

Infrapunasaunalla on paljon positiivisia terveysvaikutuksia. Paitsi, että se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, auttaa palautumaan urheilu-­ ja treenisuorituksen jälkeen se myös lievittää päänsärkyä ja lihaskipua. Lisäksi se poistaa kuona­-aineita kehosta, hoitaa ihoa, vähentää stressiä ja virkistää. Mikäli et ole ennen kokeillut infrapunasaunaa, niin nyt on sen aika. Infrapunasauna on ikäänkuin auringonvaloa ilman UV-säteilyä ja löylyn heittämistä kiukaalle. Olo on kevyt, pirteä ja energinen miedon, noin 50 asteen lämmön jälkeen. Saunanautinnon aikana on hyvä juoda runsaasti vettä niin ennen saunomista, saunan aikana kuin jälkeenkin.  Saunomisen vaikutuksia verrataan liikuntasuorituksesta tuleviin hyötyihin.  Infrapunasaunan hoitavia vaikutuksia voi kokeilla Viron Pühäjärven kylpylässä ja Tallinn Viimsi SPAssa.

Japanilainen kylpy

Japanilaisessa kylvyssä veden lämpötila on 40 astetta, joka vastaa tehokkuultaan saunomista.  Japanilaisen kylvyn tarkoitus ei ole  pelkästään peseytyminen, vaan myös sielun puhdistautuminen. Suomalaisen saunakulttuurin ja japanilaisen kylpykultturin yhdistävä tekijä on  suuri sosiaalinen merkitys. Kylpeminen  japanilaisessa kylvyssä onkin tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Japanilaisen kylvyn eksotiikkaa ja harmoniaa voi käydä kokeilemassa  esimerkiksi Viron Tervis-kylpylähotellissa ja ESTONIA Medical Spa & Hotellissa.

K18-allasosasto

 Tallinn Viimsi SPAn vain aikuisille suunnattu SPA18+ osasto hellii monilla altaillaan, saunoillaan ja rentoutumisalueillaan. Osaston rauha ja hiljaisuus saavat arjen huolet katomaan ja mielen virkistymään.  Hyödynnä allasosaston monipuolista saunatarjontaa, rentoudu ja lämmittele ennen kuin menet altaalle ja pujahda saunan lämpöön kylpemisen välissä. Ihanat  kauneushoidot, vartalohoidot ja hieronnat virkistävät ja täydentävät rentouttavan kokemuksen.

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa