Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Onko kuumissa lähteissä parantavaa voimaa?

Maankuoresta pulputtava kuuma vesi on matkailijalle elämys. Paikalliset uskovat myös vakaasti niiden parantavaan voimaan, sillä vesi on täynnä mineraaleja. Suosituimpien kuumien lähteiden ympärille on rakentunut kylpylöitä. Luonnollisista kuumista poreista voit nauttia monissa Euroopan kohteissa.

Miten olisi joku näistä kohteista?

Kuuma kylpy Toscanan auringon alla

Kun lähdet ajelemaan Firenzestä etelään, Toscanan kauniiden maisemien läpi, saavut Saturnian kylään. Täällä sijaitsee Italian ehkä tunnetuin kuuma lähde, Terme di Saturnia. Lähde on valjastettu myös saman nimisen kylpylän käyttöön. Vulkaaninen maa lämmittää veden, joka kuplii kylpylän altaisiin kirkkaana. Kuumavesialtaita ympäröi kaunis puisto. Kuuman veden lähde on kahden kilometrin päässä ylävirtaan. Lähdevesi putoaa alas kalliokivien lomasta, luoden vesiputouksia ja pienempiä altaita. Mikäli haluat pulahtaa veteen luonnollisemmassa ympäristössä, voit tehdä sen virran alkulähteellä Cascate del Mulinon kohdalla. Siellä mineraalinen vesi on selkeällä ilmalla kauniin turkoosia. Lähteen parantaviin voimiin uskoivat jo etruskit, 1000 vuotta ennen ajanjaksomme alkua. Sittemmin lähdettä hyödynsivät roomalaiset. Syvältä maasta pulppuavassa vedessä on runsaasti kaasuja ja mineraalisuolaa, joiden on tutkittu helpottavan esimerkiksi monia ihosairauksia.

Tutustu Firenzeen

Firenze

Firenze

Matkakohde

Lämpimässä vedessä keskellä lumihuippuja

Islanti on tunnettu vulkaanisesta maaperästään. Saarelta löytyykin iso määrä kuumia lähteitä, joissa matkaaja voi itseään hemmotella. Ehkä matkailijan kannalta helpoin sijainti lienee saaren kuuluisin kuuma lähde, Blue Lagoon.  Se sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista ja lähellä Keflavikin kansainvälistä lentokenttää. Sininen laguuni on tunnettu turkoosista väristään. Valtavat luonnonkivialtaat houkuttelevat lämpimään veteen turisteja ympäri maailmaa. Lämpimän vesialtaan reunoilta saat käydä nappaamassa mutaa, jota saa hieroa kehoon uimisen ohella. Vesi ja muta hoitavat ja pehmentävät ihoa.

Tutustu Reykjavikiin

Reykjavik

Reykjavik

Matkakohde

Pitkien kylpyläperinteiden Budapest

Széchenyin kylpylä sijaitsee Pestin puolella Budapestin kaupunkia. Upea kylpylärakennus on peräisin 1900-luvun alusta ja se on rakennettu 1870 -luvulla löydetyille kuumille lähteille. Termaalikylpylässä on valtavia ulko- sekä sisäaltaita joihin mahtuu paljon kylpijöitä. Lämmin vesi hemmottelee jopa 38 asteen lämmöllä. Kylpylätiloista löytyy myös useita saunoja ja niissä on mahdollisuus tilata hoitoja ja hierontaa. Ihonhoidon lisäksi Budapestin termisen veden kerrotaan helpottavan lihas- ja nivelvaivoja.

Tutustu Budapestiin

Budapest

Budapest

Matkakohde

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa