Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Ainutlaatuisia ravintolaelämyksiä

Herkuttele mitä mielikuvituksellisimmissa eurooppalaisissa ravintoloissa! Haluatko hämmästellä vedenalaista elämää aterian yhteydessä, ihailla kaupunki- tai vuorimaisemia korkeuksista herkuttelun lomassa, ruokailla täydessä pimeydessä, syödä vulkaanisen maan grillaamaa lounasta tai viettää tunnelmallista iltaa meren äärellä kallion sisällä?

Vedenalainen ravintola Under, Norja

Norjasta löytyy oikea vedenalainen ihme eli yli viisi metriä merenpinnan alapuolella sijaitseva ravintola Under! Ravintolassa pääset nauttimaan tuoreista raaka-aineista valmistetuista ruoista, joita ovat erityisesti merenelävät. Tietenkin samalla pääset ihmettelemään suurista ikkunoista vedenalaista elämää ja tuntemaan yhteyttä luonnon ja luonnonvoimien kanssa. Dramaattisimmillaan merimaisema on myrskysäällä. Lindesnes, jossa Under sijaitsee, onkin tunnettu vaihtelevista sääolosuhteista, jotka voivat muuttua tyynestä myrskyisäksi jopa saman päivän aikana. Ei ole kuitenkaan syytä huolestua, jos meri myrskyää ruokailusi aikana, sillä ravintola on rakennettu vahvaksi betonista ja se kestää erinomaisesti kovankin merenkäynnin. Olet siis täysin turvassa.

Upeiden näkymien ulkoilmaravintola Orizontes Lycabettus, Ateena

Nauti panoraamanäkymästä herkullisen ruuan kera Ateenan korkeimmalla kohdalla Likavittos-kukkulalla. Likavittokselle pääsee kävelemään polkua pitkin tai astumalla funikulaarin kyytiin. Kukkulan päällä odottaa silmänkantamattomiin ulottuva maisema Ateenan yli merelle. Ennen siirtymistä hengähtämään ja herkuttelemaan Orizotes Lycabettus -ulkoilmaravintolassa, voit vierailla myös pienessä Pyhän Yrjön kirkossa. Kun vihdoin istahdat tyylikkään ulkoilmaravintolan terassille, voit jatkaa mahtavan maiseman ihastelemista, josta erottuu niin Parthenonin rauniot Akropolis-kukkulalla, antiikinaikainen agora kuin Olympoksen Zeuksen temppelikin. Ehdottomasti paras aika ravintolavisiittiin on auringonlaskun aikaan, jolloin romanttinen tunnelma on korkeimmillaan. Illan hämärtyessä alhaalla häämöttävä maisema hehkuu valaistuna, jonka ansiosta se näyttäytyy erilaisena kuin kirkkaassa päivänvalossa. Loppuillan voit viettää rattoisasti Orizontes Lycabettuksen laadukkaasta, kreikkalaisia ruokia pursuavan menun antimista nauttien, hyvän seuran kera.

Tutustu Ateenaan

Ateena

Ateena

Matkakohde

Pimeä ravintola Dans Le Noir?, useita eri kaupunkeja

Oletko koskaan miettinyt minkälaista on syödä täysin pilkkopimeässä? Jos olet Pariisissa, lähde ihmeessä kokeilemaan elämystä Dans Le Noir? -ravintolaan. Sokea tai osittain sokea opas johdattaa sinut aulasta pimeän ravintolan uumeniin, jossa tunnet olevasi vapaa muiden katseilta ja ennakkoluuloilta. Kommunikaatiosta tulee koruttomampaa, spontaanimpaa ja aidompaa. Lisäksi elämys antaa kävijälle paremman käsityksen moniarvoisuuden rikkaudesta makunautintoja unohtamatta. Laadukas menu on ruokailijalle lähestulkoon yllätys, sillä hänen pitää kertoa ennen pimeään ravintolaan astumista vain mitä ei voi syödä. Dans Le Noir? ottaa ruuanvalmistuksessa asiakkaidensa allergiat ja erityisruokavaliot huomioon. Ruokailijan antamien tietojen perusteella ravintolan kokki loihtii aterian, jossa heijastuvat makujen tasapaino ja aitous. Pimeässä ravintolassa voit vain arvailla mitä lautasellasi on. Pariisin pimeä ravintola Dans Le Noir? on samannimisen ketjun ensimmäinen ravintola, mutta jos Pariisin sijaan matkaatkin esimerkiksi Barcelonaan, Lontooseen tai Pietariin, voit vierailla ketjun muissa pimeissä ravintoloissa.

Tutustu Pariisiin

Pariisi

Pariisi

Matkakohde

Kallion sisällä toimiva ravintola Grotta Palazzese, Italia

Italian Apuliassa sijaitsevassa kalastajakylässä Polignano a Maressa kannattaa vierailla jo pelkästään uskomattoman upean Grotta Palazzese -ravintolan vuoksi! Romanttinen Grotta Palazzese toimii luolan uumenissa aivan merenrannan tuntumassa ja tarjoilee asiakkailleen ainutlaatuista ruokaa, tuoreista merenelävistä loihdittuja annoksia ja kattavan viinilistan antimia. Herkullinen ruoka taianomaisissa luonnonmaisemissa on kerrassaan lumoava kokemus! Luolassa on jo 1700-luvulta asti järjestetty juhlia ja pitoja, ja se on ollut historian varrella matkaajien suosiossa kauneutensa ja mystisen tunnelmansa vuoksi. Jos olet matkalla Italiassa ja vierailet Polignano a Maren seuduille, älä jätä tätä ravintolaelämystä kokematta!

Alppimaisemien ravintola Restaurant Le 3842, Ranska

Ruokaile 3 834 metrin korkeudessa henkeäsalpaavien vuorimaisemien ympäröimänä! Neulamainen Aiguille Du Midi -vuori on yksi Chamonixin alueen korkeimmista huipuista. Ylhäällä vuorella lepäävään Restaurant Le 3842 -ravintolaan pääset, kun matkaat ylös korkeuksiin funikulaarin kyydissä. Lumoavan maiseman häikäisemänä unohdat kaiken kiireen, kun joka puolelle avautuvat lumiset huiput sekä huima korkeus imaisevat sinut tunnelmaansa. Intiimissä ravintolassa nautit tuoreista ja paikallisista raaka-aineista valmistetuista ruuista. Vaihtuva ruokalista tarjoilee kävijöille kunkin sesongin parhaita antimia. Restaurant Le 3842 -ravintola on yksi Euroopan korkeimmalla paikalla sijaitseva ravintola, joka on käymisen arvoinen kohde erilaisia ruokaelämyksiä upeissa maisemissa etsivälle matkaajalle.

Tulivuoren grillaaman ruuan ravintola El Diablo, Espanja

Astu sisään taideteosta muistuttavaan, suurien lasisten ikkunoiden hallitsemaan El Diablo -ravintolaan. Istahda pöytään ja ihaile ulkona avautuvaa vulkaanista maisemaa Timanfayan kansallispuistoon Lanzarotella. Ravintolan erikoisuus ei rajoitua upeisiin maisemiin tai arkkitehtuuriin, sillä ruokalistalla nälkäistä matkaajaa houkuttelevat annokset valmistetaan uunissa, jonka lämpö on vulkaanisen maan tuottamaa. Á la carte -listan antimia ovat muun muassa erilaiset kala-, kana- ja liharuoat, jotka voi huuhtoa alas esimerkiksi lasillisella viiniä. El Diablo tarjoilee myös pienempään nälkään sopivia välipaloja ja smoothieita, jotta vain pikkunälkää kokeva matkaaja saa mahansa sopivasti täyteen.

Tutustu ainutlaatuisiin ravintoloihin

Muut Makuja maailmalta -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa