Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Kasvisruokatärpit lähikohteissa

Kasvisruoka on hyvää, ravitsevaa ja ilmastollekin ystävällisempää! Kasvis- ja vegaaniruokien suosion kasvu näkyy myös monen kaupungin raviontolatarjonnassa ja maistuvia kasvisvaihtoehtoja löytyy jo mukavasti. Moni annos vie suorastaan makutaivaaseen! Tässä muutamia vinkkejä lähikohteistamme hyväksi havaituista ruokapaikoista

Tukholman legendaarinen Hermans ja jälkkäriksi jätskiä!

Tukholmasta löytyy lukemattomia hyviä kasvis- ja vegaaniruokaan erikoistuneita ravintoloita ja kahviloita, mutta Hermans on legendaarinen! Hermans on tunnelmaltaan rento ja ruokailu on bufeesta. Maut ovat mielettömiä ja myös sekasyöjä löytää varmasti herkullisen annoksen. Hermansin valtti on myös sen huippunäkymät Södermalmin kukkulalta merelliseen Tukholmaan. Ravintolalla on puutarha jossa kesällä grillataan. Puutarhaterassi on ihana paikka viettää etenkin kesäistä päivää.

Hermansista löytyy myös hyviä jälkkärileivoksia, mutta jos jätskihammasta kolottaa, kannattaa ottaa suunta StikkiNikki -jäätelökioskille. Stikki-Nikki valmistaa kaikki jätskinsä itse ja luomuna. Myös vegaanisia vaihtoehtoja löytyy! StikkiNikkillä on useita pisteitä Tukholmassa.

 

Tutustu Tukholman matkoihin

Tukholma

Tukholma

Matkakohde

Riikan vegevinkit

Vanhakaupungin alueelta löytyy Riiassa paljon kivoja kahviloita jotka tarjoilevat kasvisvaihtoehtoja ja osa myös täysin vegaanisia annoksia. Parhaat vegeherkut löytyvät kanaalin keskustan puoleiselta alueelta. Muun muassa Big Bad Bagels tarjoilee bageleita kaikenlaiseen makuun. Menulta löytyy kuitenkin myös kasvissyöjälle sopivia vaihtoehtoja sekä täysin vegaanisia bageleita. Kokeile vaikkapa hummusbagelia vegaanisella cappuchinolla höysettynä! Big Bad Bagels on myös paikallisten suosiossa.

Bagelipaikan läheisyydestä löytyy toinen suositeltava kahvila, Miit Coffee. Miit Coffeen valikoima on täysin vegaaninen ja se tarjoilee valikoimaa lounaasta leivonnaisiin ja pikkusuolaisiin. Kahvilan sisäpihalla voi nauttia viihtyisästä terassista.  Myös reipas asiakaspalvelu on saanut kehuja!

Tsekkaa myös Street Burgers ja romanttinen Parunasim.

 

Tutustu Riikan matkoihin

Riika

Riika

Matkakohde

Kasvis- ja vegaaniruoat Tallinnassa

Tallinnan parhaat vegeravintolat löydät Rataskeavy kadun varrelta. Käy hemmottelemassa makunystyröitäsi vaikkapa  Vegan V-ravintolan herkullisessa tarjonnassa. Myös sekasyöjät löytävät varmasti menulta maukkaita annokisia. Ravintola on melko pieni joten etenkin illalliselle kannattaa tehdä pöytävaraus. Uusia vegeruokaa tarjoilevia paikkoja tulee Tallinnassa jatkuvasti ja pian lähes kaikkien ravintoloiden listoilta löytyy ainakin vegevaihtoehto.

Pikaisempaan lounasnälkään löytyy esim. Balti Jaama-torilta, ravintolakerrroksesta pieni Veg Machine. Veg Machine tarjoilee vegaanisia pikaruokia, jotka vievät kielen mennessään.

Tutustu Tallinnan matkoihin

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Kööpenhaminassa vegevalikoimaa ei puutu!

Kööpenhamina on vegaanin unelmakohde sillä valikoimaa riittää siellä yllin kyllin! Kasviruokapaikkoja tulee vastaan kaikkialla ja lähes kaikilla ruokapaikoilla on valikoimassaan kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

42raw tarjoilee herkullisen raakaruokapainotteisen menun joka soveltuu parhaiten aamiaiselle, brunssille, lounaalle tai välipalaksi. Valikoimassa on pari vaihtoehtoa jossa esimerkiksi kalaa tai kanaa, mutta muilta osin valikoima on kasivvyöjille tai vegaaneille soveltuva. 42raw oli avautuessaan 2009 Kööpenhaminan ensimmäinen raakratuokaravintola.  Paikan tyyli on rento ja kahvilamainen ja ravintoloita löytyy kaupungista nykyään kolme.

Fiinimpää illallispaikkaa etsivälle sopii esimerkiksi Plant Power Food, joka tarjoilee fine dining- annoksia sekä erilaisia alkoholittomia coktaileja, oluita ja muita drinkkejä.

Tutustu Kööpenhaminan matkoihin

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Matkakohde

Muut Makuja maailmalta -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa