Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Herkuttelua Baltiassa

Baltia tarjoaa herkkusuille monipuolisen valikoiman ruokatapahtumia, jotka yhdistävät alueen perinteet ja kansainväliset makumaailmat. Voit nauttia gastronomisesta ilottelusta sekä katuruokakojuissa että ravintoloissa. Lähde seikkailulle Riikaan tai Tallinnaan ja koe makuelämysten kiehtova maailma.

Käsityöläisoluita Tallinnassa

Kesäkuussa Tallinnan keskustassa järjestetään käsityöläisoluisiin erikoistunut Tallinn Craft Beer Weekend. Kaksipäiväisiin festivaaleihin myydään pääsylippuja, jotka sisältävät maistiaiset kaikista esillä olevista panimoista. Olutta tarjotaan 50 ml laseissa ja jokainen osallistuva panimo esittelee 8 maailmanluokan olutta. Näin vierailijat voivat kokeilla noin 400 upeaa olutta 2 päivän aikana. Vuodesta 2015 järjestetyssä festivaalissa on edustettuna yli 50 Euroopan ja USA:n parasta pienpanimoa sekä Viron parhaimmisto. Liput tapahtumaan voit varata kauttamme.

Tutustu

➡️ 1 yön matkaan festivaaleille
➡️ 2 yön matkaan festivaaleille

Mustaa ruokaa

Kansainvälinen Black food festival on vieraillut Tallinnassa kahdesti. Festivaaleilla maistellaan makuja ympäri maailmaa. Festivaalit lähtevät ajatuksesta, että ruokailu on paljon muutakin kuin makuja. Se on myös tunnelmaa ja visuaalista herkuttelua. Ruokia yhdistää seikkailunhalu, rohkea kokeileminen, halu tehdä jotain uutta ja tietysti tummaa puhuva värimaailma. Käy myös kansainvälisen Black Food Festivaalin sivuilla.

Ravintolaviikot herättävät herkkuaistit

Tallinnan ravintolaviikot järjetetään yleensä kesäkuun puolessavälissä. Viikon ohjelmaan kuuluu runsaasti herkuttelua ja uusia makuelämyksiä. Ravintolaviikot järjestää Viron ravintolayhdistys. Lukuisat Tallinnan ravintolat tarjoavat ravintolaviikolla edulliset lounas- ja illallisvaihtoehdot viikon pääsylippuja lunastaneille asiakkaille. Tavoitteena on tuoda esille ravintolan omia makuja ja Tallinnan upeiden keittiöiden kehitystä. Ravintolaviikkoon sisältyvät menut löydät osoitteesta www.tallinnrestaurantweek.ee. Muista tehdä pöytävaraukset ajoissa!

Tutustu myös TOP 40 ravintolat listaamme Tallinnasta.

Lähde ruokaretkelle Tallinnaan!

Tallinnassa järjestetään myös erityisiä ruokakierroksia, joiden tarkoitus on esitellä ja tarjota asiakkaille makuja tallinnalaisista ravintoloista. Englanninkielisen ruokakierroksen voit ostaa myös matkavarauksesi yhteydessä IMT:ltä. Kesäkaudella retkiä on päivittäin, talvikaudella viikonloppuisin. Samalla kun retkellä nautitaan herkkuja, kuullaan tarinoita Viron historiasta ja nykyajasta. Kierros koostuu noin kuudesta ruoka- ja juomapysäkistä. Lue lisää retkestä Tallinnan sivultamme.

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Grilliherkkuja ja Grillfest juhlia Pärnussa

Grilliruokaa rakastavan kannattaa suunnata kesäkuun alussa Pärnuun. Grillfest juhlia on järjestetty jo vuodesta 1999. Sisäänpääsy festivaalialueelle on ilmaista, maksat vain herkuista. Kahden festivaalipäivän aikana tarjolla on yli 300 erilaista annosta, joten edes suurin grilliruoan rakastaja tuskin kykenee maistamaan kaikkea. Vaikka tarjonta keskittyy grilliruokaan, on mukana myös paljon muuta sushista nuudeleihin. Tapahtumassa kilpaillaan myös Viron grillausmestaruudesta. 30 000 neliön suuruinen festivaalialue sijaitsee Vallihaudan niityllä, osoitteessa Sadamakatu 15. Grillfestin kotisivut löytyvät myös suomeksi.

Tutustu Pärnuun

Pärnu

Pärnu

Matkakohde

Makuretkelle Riian ruoka- ja juomakulttuurin pariin

Haluatko lähteä opastetulle kierrokselle Riian vanhaan kaupunkiin ja samalla tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin? Opastettu kiertokävelymme Riiassa kuljettaa sinut läpi vanhan kaupungin ja päättyy kauppahalleille, jossa nautitaan paikallisista maistiaisista. Retkellä käydään myös naukkailemassa tunnettua Riian mustaa balsamia. Jos olet kiinnostunut enemmän juomapuolesta, voit valita Riian matkaasi olutkierroksen. Kapakoita ja pubeja kierretään yhdessä paikallisen oppaan kanssa ja maistijaislasilliset jokaisessa kuuluvat tietysti matkan hintaan. Tämä retki sopii hyvin myös kaveriporukalla nautituksi.

Tutustu Riikaan

Riika

Riika

Matkakohde

Tutustu baltialaisiin herkkuihin

Muut Makuja maailmalta -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa