Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Oluenystävien Saksa

Saksa on loistava kohde oluen ystäville. Olutkulttuuriin ja erilaisten oluiden maailmaan pääset tutustumaan esimerkiksi erilaisilla olutfestareilla, panimoissa ja Biergarteneilla. Saksasta löytyy varmasti jokaiselle oluen ystävälle maistuvimmat maut yli tuhannen panimon ja tuhansien olutmerkkien joukosta.

Olutjuhlat

Perinteiset olutjuhlat ovat elämys torvisoittokuntineen, ruokineen, vaatteineen ja litran oluttuoppeineen. Olutjuhlat ovat elämys, joka jokaisen matkailijan kannattaa kokea ainakin kerran elämässään. Kaikkein tunnetuimmat olutjuhlat järjestetään syksyllä Münchenissa, mutta ympäri Saksaa löytyy monia muitakin vastaavanlaisia festivaaleja.

Kaksiviikkoiset Oktoberfestit järjestetään vuosittain Münchenissa syys-lokakuussa. Oktoberfestien juhlahumu koostuu miljoonista kävijöistä, valtavista olutteltoista, pitkistä pöydistä, tuhdeista ruoka-annoksista ja tietenkin erilaisista oluista.

Mikäli haluat olutjuhlille, joissa on enemmän paikallisia kuin turisteja, kannattaa suunnaksi ottaa Saksan toiseksi suurimman olutjuhlat Stuttgartissa, Cannstatter Volkfestit. Kyseessä ei ole kuitenkaan mitkään pienet festivaalit, kävijöitä on miljoonittain ja tunnelma muutenkin samantapainen kuin Oktoberfesteillä. Festivaalialueella on oluen, ruuan ja iskelmämusiikin lisäksi huvipuistolaitteita ja markkinakojuja koko perheen riemuksi.

Sekä Münchenissä että Stuttgartissa järjestetään olutjuhlien keväinen versio, Frühlingsfest. Pohjois-Saksan suurin oluttapahtuma, Freimarkt, järjestetään Bremenissä loka-marraskuussa.

Biergarten (olutpuutarha)

Olutkulttuuria parhaimmillaan pääset kokemaan olutpuutarhoissa eli Biergarteneissa. Biergartenit eroavat suomalaisista olutravintoloista siinä että niissä tarjoillaan usein vain yhden panimon valikoituja oluttyyppejä. Biergartenit ovat ikäänkuin olohuoneita, joihin mennään tapaamaan ystäviä. Oluet ostetaan Biergartenista, mutta eväät tuodaan usein itse mukana. Olutalueella on usein keskellä iso leikkialue, jotta alueella olisi tekemistä koko perheelle.

Tässä joitakin vierailemisen arvoisia biergarteneita Münchenissa: Augustiner keller, Biergarten Viktualienmarkt, Chinesischer Turm, Der Pschorr ja Hirschgarten

Olutpanimot

Bremenin keskustan tuntumasta löytyy massiivinen Becksin panimo, joka on yksi Saksan suurimmista. Becksin panimon toimintaan pääset parhaiten tutustumaan osallistumalla parituntiselle opastetulle kierrokselle, joita on tarjolla sekä englannin- että saksankielisenä.

Kuuluisin müncheniläisistä panimoista, Hofbrau München, on peräisin jo 1500-luvulta. Panimo on yksi maailman tunnetuimmista ja sen ovat myös matkailijat löytäneet hyvin. Myös Hofbräun oluihin ja toimintaan voi tutustua paremmin panimokierroksella.

Tunti Münchenista luoteeseen sijaitsee Augsburg, jossa sijaitsee Riegelen panimo ja panimoravintola. Ravintolassa on tarjolla tuhtia baijerilaista ruokaa ja panimon puolella on mahdollista käydä tutustumassa. Augsburgissa on Riegele panimon lisäksi Hasen Bräu ja Thorbräu.

Matkat

Münchenin kaupunkiloma

Helsinki-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Helsinki
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Helsingistä ja määrität itse montako yötä haluat Münchenissä viettää.


Berliinin kaupunkiloma

Helsinki-Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini-Helsinki
Valitse valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Helsingistä ja määritä itse montako yötä haluat Berliinissä viettää. Helppoa, eikö vain?


Münchenin kaupunkiloma Tampereelta

Tampere-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Tampere
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Tampereelta ja määrität itse montako yötä haluat Münchenissä viettää.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Hampurin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Hampuri
Hampuri (valitsemasi määrä päiviä)
Hampuri-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Oulu
Kaupunkilomalla tutustut baijerilaiseen leppoisaan elämänmenoon omaan tahtiisi. Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Oulusta ja määrität itse montako yötä haluat Münchenissa viettää. Talvella 2023/2024 pääset Oulusta Müncheniin kahdesti viikossa suorilla Lufthansan lennoilla 16.12 alkaen!


Berliinin kaupunkiloma, lentäen Tampereelta

Tampere-Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini-Tampere
Lähde matkaan Tampere-Pirkkalan kentältä ja määrittele itse matkasi kesto, Berliini on sopiva kohde sekä pitkälle kaupunkilomalle että lyhyelle viikonloppureissullekin.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Berliinin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Berliinin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Kittilästä

Kittilä-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Kittilä
Matkan hintaan sisältyy valitsemasi lennot Kittilästä Müncheniin sekä majoitus aamiaisella.


Biergarteneitten Saksa, Road Trip

Helsinki–München
München–Augsburg–Stuttgart
Stuttgart (1 yö)
Stuttgart-Köln
Köln (1 yö)
Köln–Düsseldorf–Frankfurt
Frankfurt (1 yö)
Frankfurt–Erding–München
München (2 yötä)
München–Helsinki
Road trip matka edullisesti, helposti ja luotettavasti. Matkaan kuuluu lennot Müncheniin ja 1 yö Stuttgartissa, 1 yö Kölnissä, 1 yö Frankfurtissa ja 2 yötä Münchenissä.


Berliinin kaupunkiloma, lennot Vaasasta

Vaasa–Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini–Vaasa
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Vaasasta.


Tutustu saksalaisiin olutpaikkoihin

Muut Makuja maailmalta -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa