Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Unohtumattomia balettielämyksiä

Baletin ystävät pääsevät nauttimaan taitavien tanssijoiden upeista pirueteista useissa Euroopan tunnelmallisissa kaupungeissa. Näyttävien esitysten lisäksi historiallisissa oopperataloissa on kehitetty balettia vuosisatojen saatossa. Onko suosikkisi kenties Joutsenlampi, Anna Karenina tai Giselle?

Korkeatasoinen Tallinna on lähellä

Unohtumattomia balettiesityksiä nähdäkseen ei tarvitse lähteä kauas! Tallinnassa sijaitsevassa Estonia kansallisoopperassa voi syventyä baletin lisäksi oopperan, musikaalien ja konserttien säveliin. Tallinnan balettia pidetään erityisen korkeatasoisena, mikä johtuu kaupungissa toimivan balettikoulun pitkästä traditiosta. Balettikoulu on toiminut jo vuodesta 1947. Tallinnassa pidetään myös joka toinen vuosi Tallinnan balettikilpailu, joka on kansainvälinen tapahtuma. Siihen osallistuu nuoria kilpailijoita ympäri maailman.

Katso balettimatkat Tallinnaan

Romanttinen Riika

Baltian Pariisina tunnetusta Riiasta löytyy myös taiturimaisia balettiesityksiä! Latvian kansallisooppera ja baletti esittää vuosittain katsojilleen baletin mestariteoksia, sekä tietenkin upeita oopperaesityksiä. Oopperatalo itsessään on upea rakennustaiteen monumentti 1800-luvulta, jota voi kiertää oppaan seurassa sen lisäksi että nauttii upean esityksen tuomasta tunteesta. Latvian kansallisooppera kunnioittaa klassisen ja romanttisen musiikkiteatterin perinteisiä arvoja, mutta on tunnettu myös modernimpien ilmaisumuotojen tavoittelusta.

Varaa Pähkinänsärkijä-balettimatka Riikaan 7.12.2023

Oopperatalo on Vilnan taiteen helmi

Baltia on täynnä taianomaisia balettiesityksiä! Tallinnan ja Riian lisäksi balettia tanssitaan myös Vilnassa. Liettuan kansallisooppera ja balettiteatteri muistuttaa arkkitehtuuriltaan sosialistiajoista, onhan se rakennettu 1970-luvulla. Rakennus sijaitsee Vilnan sydämessä, ja sen saleihin mahtuu yli tuhat ihmistä seuraamaan balettia, oopperaa tai konsertteja. Vilnan taiteen helmeksi kutsutussa oopperatalossa esitetään niin perinteisiä kuin uudempia baletin teoksia. Varsinkin Vilnan kansallisbaletti on Euroopassa korkealle arvostettu.

Varaa Giselle-balettimatka Vilnaan 26.4.2024

Aurinkokuninkaan jalanjäljillä Pariisissa

Pariisilla on oma paikkansa baletin ystävien sydämissä. Tanssilajilla on pitkät perinteet Ranskan pääkaupungissa, sillä aurinkokuninkaanakin tunnettu hallitsija Ludvig XIV oli suuri baletin ystävä. Sen lisäksi, että kuningas itse tanssi balettia ja esiintyi, hänen ansiostaan Pariisiin perustettiin balettia esittävä tanssiryhmä sekä Kuninkaallinen musiikki- ja tanssiakatemia. On suuressa määrin aurinkokuninkaan ansiota, että baletti vakiintui Pariisin ja teki siitä merkittävän balettikaupungin. Nykyään mahtavassa, vuonna 1875 valmistuneessa Pariisin oopperassa eli Palais Garnieriassa nähdään huikeita balettiesityksiä, tietenkin oopperan lisäksi.

Pariisin kaupunkiloma

Italian balettisydän sykkii Milanossa

Baletin ystävä ei voi olla vierailematta maailman johtavassa oopperatalossa La Scalassa, jonka korkeassa salissa on ainutlaatuinen akustiikka. Huikeiden balettiesitysten lisäksi siellä voi kuunnella ja katsoa oopperaa ja klassisen musiikin konsertteja. Myös kaupungin balettiryhmä Teatro alla Scala voidaan laskea Milanon taiteelliseksi aarteeksi. Sen juuret ulottuvat 1700-luvulle, jolloin baletti tuli tunnetuksi renessanssiajan Milanossa. Lisäksi moni tanssija, kuten Alexandra Ferri ja Roberto Bolle, on ponnistanut Milanosta kuuluisuuteen ja maailmanmaineeseen. Baletin historiaan voi tutustua Museo Teatro alla Scalassa, joka on omistettu tunnetulle oopperasäveltäjälle Giuseppe Verdille, joka on luonut muun muassa Rigoletton ja La Traviatan. Museossa on näytteillä muun muassa asusteita, julisteita ja lavastesuunnitelmia lukuisista esityksistä.

Milanon kaupunkiloma

Wien on klassisen musiikin kehto

Wien tunnetaan erityisesti klassisen musiikin ja oopperan keskuksena, mutta kaupungissa näkee myös ensiluokkaisia balettiesityksiä. Kaupungista löytyy peräti kaksi oopperataloa Volksoper ja Wienin valtionooppera. Baletilla on pitkät juuret Wienissä, jotka ulottuvat noin 400 vuoden taakse. Baletin wieniläisille esitti ensimmäistä kertaa kuningas Ferdinand II:n puoliso Eleonore Gonzaga, joka esitti itse baletin kaupungissa. Se johti uuteen taiteen suuntaukseen, jota esitettiin vain aristokraateille. Ensimmäinen ammattilaisryhmä perustettiin Wienissä 1800-luvulla. Vuosien varrella kaupungista onkin noussut monia kuuluisia balettitanssijoita suuren maailman tietoisuuteen.

Wienin kaupunkiloma

Lontoo tarjoaa kuninkaaliset puitteet

Britanniassa balettia voi seurata suositulla Covent Gardenin alueella sijaitsevassa Royal Opera Housessa, joka on yksi Lontoon hienoimpia nähtävyyksiä. Koristeellinen ja mahtipontinen rakennus on kolmas samalla paikalla komeileva oopperatalo, joka valmistui vuonna 1858. Balettia on kuitenkin esitetty samalla paikalla jo 1700-luvulta alkaen, jo ennen kuin oopperaesitykset alkoivat. Kuninkaallisessa oopperatalossa toimii myös tunnettu balettiseurue Royal Ballet. Baletista kiinnostunut voi varata lipun yhteen Lontoon upeimmista balettiesityksistä tai vain käydä ihastelemassa arkkitehtonisesti mielenkiintoista rakennusta.

Lontoon kaupunkiloma

Matkat

Liisa Ihmemaassa -balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Liisa ihmemaassa -baletti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Lewis Carrollin rakastettuun tarinaan perustuva Liisa ihmemaassa -baletti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Liisa ihmemaassa -balettiin. Balettiesitys on matkasi ensimmäisenä iltana.


Twilight Houses -balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Twilight Houses -baletti
Tallinna-Helsinki
Balettimatka Tallinnaan on mukava ja helppo irtiotto arjesta. Lähde katsomaan syvien tunteiden, intohimon ja rakkauden täyteinen Twilight Houses -baletti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun balettiin matkasi ensimmäisenä iltana.


Balettimatka Riikaan

Helsinki - Tallinna
Tallinna - Riika
Riika (3 yötä)
Pähkinänsärkijä-baletti
Riika - Tallinna
Tallinna - Helsinki
Joulukuinen Riika houkuttelee yhdistämään samalle matkalle Tšaikovskin klassisen Pähkinänsärkijä-balettiesityksen upeassa Latvijan Kansallisoopperassa sekä joulutunnelmaa täynnä olevan joulutorin paikallisine herkkuineen ja käsitöineen. Lähde nauttimaan kiireettömästä joulunalustunnelmasta bussimatkallemme 7.-10.12.2023.


Pähkinänsärkijä -balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Pähkinänsärkijä-baletti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Tšaikovskin tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin kappaleisiin lukeutuva Pähkinänsärkijä-baletti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Pähkinänsärkijä-balettiin matkasi ensimmäisenä iltana.


Merirosvo-balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Merirosvo-baletti
Tallinna-Helsinki
Varaa yhden yön balettimatka Tallinnaan ja lähde katsomaan taiturimaisia tanssiesityksiä sisältävää Merirosvo-balettia. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun balettiin matkasi ensimmäisenä iltana.


Balettimatka Vilnaan

Helsinki-Vilna
Vilna (2 yötä valitsemassasi hotellissa)
Giselle -baletti
Vilna-Helsinki
Vilnan balettimatkan lähtö on 26.4.2024 ja silloin pääset seuraamaan kun romanttinen Giselle valtaa kansallisbaletin lavan. Matkan hintaan kuuluu lentojen ja majoituksen lisäksi myös liput lauantain 27.4. balettiesitykseen.


Muut Tapahtumia ja elämyksiä -kokoelmat

Kaikki 11 kokoelmaa
Kaikki 11 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa