Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Juhannus lähikohteissa

Juhannuksen viettoon liittyy yöttämän yön mystistä taikaa. Juhannuksena saa ja pitää valvoa koko yö! Yöttömässä yössä toivon ajatukset ikuisesta kesästä sinkoilevat yhdessä kokoista korkealle nousevien liekkien kanssa. Taikoja tehdään ja yötöntä yötä juhlitaan.

Juhannuksen taikaa

Yksi juhannsaaton kohokohdista ovat valtavat kokot, joihin kerätään risuja tai muuta poltettavaa koko kylän voimin. Rohkeimmat hyppivät kokon yli  hyvää sato-onnea ja terveyttä toivoen. Kansanuskomukset liittyvät tiiviisti juhannuksen viettoon. Silloin voi nähdä nuoria neitoja kukkaniityillä keräämässä kukkia. Ken haluaa nähdä tulevan puolisonsa, laittaa kukat tyynynsä alle ja toivoo tulevan puolisonsa näyttäytyvän unessa. Juhannuksena grillataan, lauletaan, tanssitaan ja kerrotaan kansantaruja. Taikoja tehdään ja nautitaan yöttömästä yöstä!
Baltiassa juhannusta vietetään aina  23.-24.6. riippumatta siitä, mihin viikonpäivään minäkin vuonna juhla osuu.

Juhannus Tallinnassa

Juhannus Tallinnassa tarjoaa matkailijalle useita vaihtoehtoja. Tallinnassa juhannustaan viettävä voi suunnata esimerkiksi Prigin kylään Viimsin Ulkoilmamuseoon tai Haaberstin kylään Viron Ulkoilmamuseoon. Siellä voi laittaa jalalla koreasti, keinua suuressa kyläkeinussa ja osallistua hauskoihin seuraleikkeihin. Korona-aikana tapahtuma lähetetään kuitenkin  vain netin välityksellä virolaisiin koteihin.
Tallinnan rannoista kokot syttyvät usein Piritan ja Stroomin uimarannoilla. Rannalle voit suunnata myös grillaamaan ja viettämään iltaa. Mikäli sää ei suosi, löytyy ainakin Tallinnan Vanhastakaupungista avoinna olevia ravintoloita.

➡️ Varaamaan juhannusmatkan Tallinnaan 23.6.

Tutustu Tallinnaan ja varaa

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Juhannus Pärnussa

Tallinnan lisäksi kaupunkijuhannusta voi viettää esimerkiksi Pärnussa. Pärnu on Viron kesäpääkaupunki, jossa on vilkas yö- ja kulttuurielämä. Juhannuskokkoja syttyy myös Pärnumaalla useita. Kesän avajaisia juhlitaan Pärnussa 21.6., jolloin Tallinna virallisesti luovuttaa kesäpääkaupungin tittelin Pärnulle. Ohjelmassa on yleensä esiintymisiä ympäri kaupunkia. Perjantai-iltana voit myös lähteä juhannusristeilylle IMT:n kautta.

➡️ Pärnun juhannuslähtö 22.6. varattavissa täältä

Tutustu Pärnuun ja varaa

Pärnu

Pärnu

Matkakohde

Juhannusmatka Tarttoon

Kesäinen Tartto kutsuu nauttimaan juhannuksen taikaa. Suomalainen bussi kuljettaa matkaajat Tarttoon torstaina 22.6. ja paluumatkalle lähdetään sunnuntaina 25.6.2023. Matkaajalle jää runsaasti aikaa nauttia kiireettömästä kaupunkijuhannuksesta Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa.

➡️ Varaa Tartton loma 22.6.

Tutustu Tartton kaupunkiin ja varaa juhannusloma

Tartto

Tartto

Matkakohde

Juhannus Vihulassa

Miltä kuulostaisi juhannus kartanon tiluksilla? Vihulassa voi juhannusta viettää ainutlaatuisen hurmaavassa ympäristöstä. Vihulan kartano sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Mustojajoen varrella, noin 90 kilometrin päässä Tallinnasta. Historiallinen ja elegantti 1500-luvulta peräisin oleva Vihulan kartano on loistava vaihtoehto juhannuksen viettoon!

➡️ Varaa Vihulan kartanoloma 22.6.

Tutustu Vihulaan ja varaa juhannusloma

Vihula

Vihula

Matkakohde

Juhannus Riiassa tai Jurmalassa

Juhannus eli jãni on Latvian koko vuoden suurin juhla. Tuolloin punotaan seppeleitä, juodaan olutta, syödään kuminajuustoa, lauletaan ja tanssitaan sekä saunotaan. Juhannuksen viettoon on olemassa vain yksi sääntö: Nukkumaan ei saa mennä ennen auringonnousua! Riiassa suosituin keskikesän juhlan kokoontumispaikka on Dauagava-joen varrella Riian linnan ja Kivisillan välissä oleva 11. Novembra Krastmala, jossa tapahtumat yleensä alkavat 23. kesäkuuta klo 17:00 jatkuen aina aamuyön tunneille. Jurmalassa puolestaan upealla 26 kilometrin pituisella hiekkarannalla keskiyön juhlijoille on runsaasti tilaa.

Varaa Riian juhannusmatka bussilla 22.-25.6.2023
Varaa Jurmalan juhannusmatka bussilla 22.-25.6.2023

Tutustu myös lentomatkoihimme, jolloin voit viettää pidemmän ajan Riiassa tai Jurmalassa.

Tutustu Riikaan ja varaa juhannusloma

Riika

Riika

Matkakohde

Muut Tapahtumia ja elämyksiä -kokoelmat

Kaikki 11 kokoelmaa
Kaikki 11 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa