Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Markkinamatkalle Viroon

Hansakaupungeissa on aina käyty kauppaa, joten Viron markkinoiden historia on pitkä. Tänäkin päivänä etelänaapurissa järjestetään lukuisia mielenkiintoisia markkinatapahtumia. Viron markkinoille ominaisia ovat käsityöt ja kansanperinne, erilaiset luonnonmukaiset terveystuotteet ja kosmetiikka sekä paikalliset elintarvikkeet ja puutarhatuotteet.

Viron markkinaperinteet ovat pitkät ja monipuoliset, ja niillä on juurensa sekä maan historiaan että kulttuuriin. Markkinat ovat koko kansan yhteinen kokoontumispaikka, jossa korostuu paikallisuus. Lähellä tuotetut ruoka-aineet ja itse tehdyt käsityöt löydät jokaisilta Viron markkinoilta. Usein historia ja perinteet myös näkyvät markkinoilla, joissa voit kohdata virolaisia kansallispuvuissaan ja kuulla perinteistä kansanmusiikkia. Muutamat isoimmista markkinoista järjestetään Tallinnassa, mutta myös Viron maaseutu on säilyttänyt vahvan aseman markkinaperinteessä. Viron markkinaperinteet heijastavat maan rikasta kulttuuriperintöä.

Kokosimme listan vuoden 2023 Viron markkinoista:

19.-21.5.2023 Türin kukkamarkkinat
Türin kylä kerää valtavan määrän baltialaisia puutaroja ja taimikasvattajia yhteen. Vuonna 2023 kukkamarkkinat järjestetään jo 44. kerran. Kukkien lisäksi markkinoilla on valtava määrä myös muita kojuja, näytöksiä ja esityksiä.

30.6-2.7.2023 Pärnun Hansapäivien markkinat
Kolmepäiväisillä markkinoilla kojut valtaavat Pärnun vallihaudan puistoalueet. Kojuista löytyy ihastuttavia käsitöitä ja keskiajan työnäytöksiä. Useissa kojuissa vierailija pääsee myös itse kokeilemaan ja tekemään.

6.-9.07.2023 Tallinnan keski-aikapäivät
Tallinnan keskiaikaisia markkinoita vietetään Raatihuoneen torilla heinäkuussa. Upeat keski-ajan vaatteet, maistuvat herkut ja mieleenpainuvat esitykset ja näytökset löydät näiltä markkinoilta.

16.9.2023 Paunuveren suuret syysmarkkinat
Puutarhojen satoa niin pitkälle kuin silmä kantaa. Kisaa Viron isoimmista vihanneksista. Työnäytöksiä ja käsityökojuja sekä kansantanssiesityksiä. Palamusessa järjestettävät Paunuveren suurmakkinat kokoavat yhteen kaiken sen,  mikä virolaisessa markkinaperinteessä on parasta.

9.-11.11.2023 Maardilaat markkinat Tallinnassa
Suuri käsityön juhla Tallinnassa. Unibet areena tulee täpötäyteen virolaisia käsityöntaitajia, jotka tekevät työnäytöksiä, vetävät workshoppeja ja myyvät voistaan upeampia käsityötuotteita.

1.12.2023 – 7.1.2024 Tallinnan joulumarkkinat
Tallinnan joulumarkkinat on monena vuonna äänestetty yhdeksi Euroopan tunnelmallisimmista. Joulutunnelmaa ei tarvitsekaan kauempaa hakea, kun paahdettujen manteleiden ja lämpimän glögin tuoksut hiipivät Raatihuoneentorilta. Joulumarkkinoita vietetään koko joulukuu, aina loppiaiseen saakka.

Matkat

Tallinnan hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna-Helsinki
Valikoimassa Tallinnan keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksukseen – valitse hotelli joka sopii sinun lomaasi! Laivamatkat sisältyvät pakettiin ja voit valita itse omat aikataulusi sekä matkasi pituuden.


Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Pärnuun omalla autolla tai bussilla! Valitse mieleisesi hotelli, valikoimasta löytyy niin ranta- kuin keskustahotelleja. Voit itse valita myös matkasi pituuden. Laivamatkat ja kuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Bussikuljetuksella satamasta Pärnuun pääset kesä- ja elokuussa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, juhannuksesta elokuulle joka päivä ja ympäri vuoden torstaisin ja sunnuntaisin.


Sadonkorjuumatka Suur Paunveren markkinoille Palamuseen

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (3 yötä)
Kokopäiväretki Suur Paunveren markkinoille
Tallinna-Tartto
Tallinna-Helsinki
Palamusessa vietetään Suur Paunveren markkinoita 16.9. Suuresta sadonkorjuun juhlasta tulee nauttimaan vuosittain tuhansia markkinakävijöitä. Hintaan sisältyy laivamatkat, kuljetukset Tarttoon, majoitukset Tarttossa (3 yötä) sekä kokopäiväretki markkinoille.


Käsityömatka Tallinnaan

Helsinki-Tallinna
Kuljetus Karnaluksiin ja hotellille
Tallinna (1 tai 2 yötä)
Martin markkinat Saku Suurhallissa
Saku Suurhall - Satama
Tallinna-Helsinki
Hand Finnished ja imt.fi yhteistyössä järjestämä iloinen käsityömatka Tallinnaan sisältää mm. shoppailua Karnaluksissa, hauskaa käsityöteemaista iltaohjelmaa sekä Martin Markkinat. Tutustu matkaohjelmaan.


Türin kukkamarkkinat, Pärnun hotellimatka, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (2 yötä)
Türin kukkamarkkinat
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Kaikkien multasormien suosima Türin kukkamarkkinat odottaa kävijöitään jälleen! Tutuksi tullut tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 46. kerran. Matkalla vietetään 2 yötä Pärnussa. Türin kukkamarkkinmatka tulossa jälleen keväällä 2024


Muut Tapahtumia ja elämyksiä -kokoelmat

Kaikki 11 kokoelmaa
Kaikki 11 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa