Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Parhaimmat katumarkkinat Euroopassa

Tuoreita vihanneksia, lihaa ja kalaa sekä erilaisia vaatteita, käsitöitä ja matkamuistoja löytyy Euroopan eri kaupunkien vilkkailta markkinapaikoilta. Joskus on ihana vain sukelta ihmisvilinään ja nauttia markkinahumusta.

Camden Market on Lontoon suurin markkinatapahtuma

Camden Market -markkinat pidetään päivittäin Lontoon Camden Townissa. Se on kasvanut vuosien saatossa Lontoon suurimmaksi markkinatapahtumaksi. Camden Marketissa on yli 1 000 paikkaa, jossa tehdä ostoksia, syödä tai istahtaa kahville tai oluelle. Ulkona sijaitsevien kojujen lisäksi Camdenista löytyy pikkuputiikkeja. Erityisesti Camden Market kiehtoo nuorempaa väkeä, ja sieltä saattaa tarttua ostoskassiin esimerkiksi vintage-muotia ja muita vaatteita, käsin tehtyjä koruja ja muita tuotteita sekä lahjatavaraa.

Tutustu Lontooseen

Lontoo

Lontoo

Matkakohde

Portobello Market on avoinna jokaisena lauantaina

Portobello Market sijoittuu viehättävään Notting Hillin kaupunginosaan Lontoossa. Kahden mailin mittaiselle alueelle levittäytyneet markkinat ajoittuvat aina lauantaille. Muina viikonpäivinä markkinat ovat huomattavasti pienemmät, joten kannattaa suunnata paikalle silloin kun markkinahumu on suurimmillaan. Portobello Marketilta voi tehdä esimerkiksi antiikkilöytöjä, ostaa muotivaatteita tai ruokaa. Kannattaa myös vierailla Notting Hillin sympaattisissa pikkuputiikeissa markkinahumun lisäksi. Kaduilla saattaa törmätä myös eriskummallisiin mutta lahjakkaisiin esiintyjiin.

Tutustu Lontooseen

Lontoo

Lontoo

Matkakohde

St. Dominic’s Fairia juhlitaan Gdanskissa yli 20 päivän ajan

St. Dominic’s Fair on Puolan Gdanskissa jo vuodesta 1260 asti pidetty markkinatapahtuma. Tapahtumaa on järjestetty vuosisatojen ajan Gdanskissa, ja siitä on muodostunut yksi kaupungin tärkeimmistä juhlista. Tapahtumaperinne keskeytyi ainoastaan toisen maailmansodan vuoksi, mutta juhlinta jatkui vuodesta 1972 eteenpäin. St. Dominic’s Fair järjestetään seuraavan kerran kesällä 2022, jolloin se alkaa 23. heinäkuuta ja päättyy 14.elokuuta. St. Dominic’s Fair tunnetaan ainutlaatuisesta tunnelmastaan ja moninaisesta valikoimasta tavaroita, joiden joukosta voi löytää harvinaisia käsitöitä ja herkkuja. Kojuja on jopa yli 1 000! Markkinatapahtuma kiinnostaa sekä kaupunkilaisia mutta myös puolalaisia ja kansainvälisiä matkailijoita. Kaupustelijoiden lisäksi tapahtumassa sisältää esityksiä ja aktiviteetteja, joissa esiintyy esimerkiksi muusikoita, miimikoita ja katutaiteilijoita.

Tutustu Gdanskiin

Gdansk

Gdansk

Matkakohde

Pääsiäismarkkinat tunnistaa lukemattomista munista

Kun kojujen jonot ilmestyvät Wienin historialliseen kaupunkimiljööseen ja sisältävät lukemattomia määriä eri kokoisia ja värisiä munia, tiedät että olet saapunut Wieniin pääsiäismarkkinoille. Vuosittaisessa tapahtumassa voit ostaa tai ihastella niin taidetta, käsitöitä kuin paikallisia ruokia ja juomia. Markkinat ovat avoinna yleensä 14–18 päivän ajan sulkeutuen pääsiäismaanantaina. Parhaat paikat nähdä ja kokea ihmisvilinää ja tehdä ostoksia ovat Freyungin, Am Hofin ja Schönbrunnin markkina-alueet.

Tutustu Wieniin

Wien

Wien

Matkakohde

Campo de Fiorin markkinat hemmottelevat aisteja

Rooman vanhimmat Campo de Fiorin katumarkkinat ovat syntyneet vuonna 1869. Campo de Fiori on säilynyt nykypäiviin asti suosittuna kaupankäyntipaikkana, joka on avoinna joka päivä sunnuntaita lukuun ottamatta. Katumarkkinoille kannattaa suunnata kalan, lihan, mausteiden ja kukkien toivossa tai vain ihmettelemään kaupankäyntiä ja ihmisvilinää. Värikkäät Campo de Fiorin markkinat hemmottelevat useampaa aistiamme kauneudellaan, hajuillaan ja mauillaan. Campo de Fiorin aukion laitamilla on myös kivijalkakauppoja ja leipomoita.

Tutustu Roomaan

Rooma

Rooma

Matkakohde

Amsterdamin elämänmenoon voi eläytyä Albert Cuyp Marketilla

Albert Cuyp Market on Alankomaiden suurin katumarkkinatapahtuma, joka sijoittuu pääkaupunki Amsterdamiin De Pijpin alueelle. Markkinatapahtuman lisäksi samalta alueelta löytyy  kahviloita, ravintoloita ja baareja. Kojuja on yli 260, jotka myyvät kaikkea kevätkääryleistä vohveleihin, Markkinoilta voi tehdä muun muassa kangas- ja korulöytöjä, kenkä- ja matkalaukkuostoksia tai hankkia esimerkiksi kukkia, juustoja ja leivonnaisia. Katumarkkinat ovat oiva tapa elää ja hengittää Alankomaiden kulttuuria ja tehdä mielekkäitä ostoksia. Albert Cuyp Market on avoinna kuutena päivänä viikossa.

Tutustu Amsterdamiin

Amsterdam

Amsterdam

Matkakohde

Kukkien kirjo hurmaa Marché aux Fleursilla

Marché aux Fleursin katumarkkinat ovat kukkaihmisen paratiisi, joka on viehättänyt niin puutarhureita kuin vierailijoita jo vuodesta 1830 asti! Katumarkkinoiden tapahtumapaikka on aivan Pariisin Notre Dame -katedraalin liepeillä. Siellä vierailijan nenään leijuu ihana kukkien tuoksu ja näköaistia hemmottelee värikäs kukkaloisto. Kukkien kirjo on varsin laaja. Markkinoilta löytyy niin kausikukkia, eksoottisia kukkia, orkideoja, kasveja kuin pensaita. Marché aux Fleurs on avoinna päivittäin.

Tutustu Pariisiin

Pariisi

Pariisi

Matkakohde

Viktualienmarkt nousi maanviljelijöiden kauppapaikasta suosioon

Viktualienmarkt-markkinat järjestettiin Munchenissä 1800-luvulla maanviljelijöiden kauppapaikkana. Katumarkkinat elvytettiin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jonka jälkeen siitä on tullut suosittu paikka löytää tuoreita ruoka-aineita, kasveja ja muuta tavaraa. Markkinoilla myydään muun muassa eksoottisia mausteita, joita on vaikea löytää muualta. Viktualienmarktille kannattaa suunnata myös, jos aikoo ostaa tuliaisia kuten esimerkiksi puisia keittiövälineitä. Markkinoilla käydessäsi voit vierailla kahvinpaahtimossa tai olutterassilla, jossa on pääsee syventymään keskusteluihin paikallisten kanssa. Markkinapaikan keskustasta löytyy korkea salko, joka on koristeltu luomaan mielikuvaa kaupankäynnistä ja käsitöistä.

Tutustu Müncheniin

München

München

Matkakohde

Muut Kaupunkielämää -kokoelmat

Kaikki 15 kokoelmaa
Kaikki 15 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa