Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Etsinnässä kunnon bileet?

Onko teitä hyvä porukka menomestaa vailla? Tai oletko itse lähdössä liikkeelle ja menojalkaa hieman vipattaa? Eurooppa on täynnä klubeja, pubeja, salakapakoita ja bilefiilistä. Nappaahan tästä vinkit ja lähde juhlimaan maanosamme viileimpiin bileisiin.

Klubittelua Wienin "Bermudan kolmiossa"

Wienin keskustassa Stephansdomin ja Schwedenplatzin välillä sijaitseva vanha juutalaiskortteli muuttuu öisin villiksi bilemestaksi. Puolenyön jälkeen paikalliset ja turistit soljuvat kohti alueen klubeja. Kapakoita, klubeja, pubeja… millä nimellä rakkaat lapset teillä kulkevatkaan, tarjontaa löytyy vieri vierestä. Suurimmilla klubeilla nähdään usein myös maailman kuuluisimpia dj:tä, jotka rytmittävät illan uuteen vauhtiin. Alue on tunnettu varsinkin elektronisen musiikin ystävien keskuudessa ympäri maailmaa. Juhlinta jatkuu pitkälle aamuyön tunteihin. Wienissä bileet jatkuvat ympäri vuoden. Wienin alkoholianniskelun ikäraja on 18 vuotta ja suurimmassa osassa klubeista se on myös sisäänpääsyn ikäraja. Pidäthän varasi, ettet katoa Bermudan kolmioon?

Tutustu Wieniin

Wien

Wien

Matkakohde

Boheemia biletystä Berliinissä

Klubikulttuuri on upottanut juurensa syvälle Berliinin maaperään. Techno- ja dance pop musiikki kaikuu yöhön Kreuzbergin, Friedrichshainin ja Neuköllnin kaupunginosista. Berliinissä yökerhoilla ei ole lain asettamaa sulkemisaikaa. Tämä venyttää bileitä usein myöhään yöhön. Otahan siis alkuilta rauhalliseen tahtiin, jotta maltat pysyä mukana menossa loppuun saakka. Berliinissä on yli 2000 yökerhoa ja baaria, joten valinnanvaraa on jokaiseen makuun ja jokaiselle viikonpäivälle. Illanistuminen juomien kera on Berliinissä suhteellisen edullista. Lisäksi Berliinin baarien tavaramerkkejä ovat retrohuonekalut ja DIY-kalusteet. Boheemia ja rentoa tunnelmaa etsivä löytää Berliinin yöelämästä varmasti paikkansa. Berliini on myös pullollaan ulkoilmaklubeja, jotka avaavat ovensa yleensä toukokuussa ja jatkavat soittoa syyskuulle. Löydät ulkoilma klubeja esimerkiksi seurailemalla Spree-joen vartta. Lain mukaan alkoholimyynnin ikäraja on 18 vuotta. Moneen Berliinin klubiin ikäraja on kuitenkin 21 vuotta, joten nuoremman kannattaa kartoittaa klubit etukäteen.

Tutustu Berliiniin

Berliini

Berliini

Matkakohde

Prahan olutterassit ja baarit

Asukkaita kohden Prahassa on eniten baareja maailmassa. Tsekkiläinen olut on maailman kuulua ja Prahan yöelämässä se virtaa vuolaana. Baareja ja pubeja on keskustassa tiuhaan, kuten myös ulkoilmaterasseja. Jos koittaa kiertää ne kaikki ei ikinä pääse takaisin. Lomailijoiden suosimaa aluetta on keskusaukio ja sen reunustat. Täältä löydät myös monipuoliset yökerhot täynnä jumputusmusiikkia. Mikäli haluat hieman kauemmas turistirysistä, kannattaa suunnata Náplavkan promenadille ja Letnán kaupunginosaan, joista löytyy kesäisin lukuisia olutterasseja. Prahan ehdoton vetovoima on sen huokea hintataso, jonka avulla iltaa voi venyttää pitkälle yöhön tai useampaankin iltaan. Moniin baareihin ja klubeille on Prahassa 18 vuoden ikäraja. Tiesitkö että Prahasta löytyy myös koko Keski-Euroopan suurin musaklubi Karlovy Lazne!

Tutustu Prahaan

Praha

Praha

Matkakohde

Värikäs Barcelonan yö

Ennen puolta yötä Barcelonan klubeilla on usein autiota. Vasta yön pikkutunneilla väki saapuu ravintoloista tanssimaan ja juhlimaan. Silloin Barcelona paljastaa todellisen diskopallosydämensä. Barcelonan menomestaskene on monipuolinen. Keskustasta löydät uniikkeja baareja, joissa iltaa voi istua oluen ja viinilasin äärellä huulta heitellen. Illassa soivat rock- ja popklassikot. Keskustasta löytyy myös trenditietoisten unelmaklubit, kuten Sutton Club. Taviksen kannattaa varautua pitkään jonotukseen, sillä paikka on Barcelonan silmäätekevien suosiossa ja sisään pääsee vain tyylikkäässä asukokonaisuudessa. Kaupungin tunnetuimman yökerhon Sala Razzamatazzin lavoilla on nähty myös maailmanluokan tähtiä. Aamuyön tunteina voit suunnistaa vaikkapa Placa Reial’n aukiolle. Tunnelmallinen juhlinta jatkuu aina seuraavan aamun sarastukseen saakka. Myös satama-alueen klubit ovat juhlijoiden suosiossa ja ehdottomasti vierailun arvoisia. Virallinen ikäraja Espanjassa on 18 vuotta. Barcelonassa on kuitenkin monia klubeja, joiden ikäraja on 21 vuotta.

Tutustu Barcelonaan

Barcelona

Barcelona

Matkakohde

Biletunnelmiin pääset näiden videoiden avulla

Muut Kaupunkielämää -kokoelmat

Kaikki 15 kokoelmaa
Kaikki 15 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa