Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Kerrassaan hurmaavat pikkukaupungit

Oletko kuullut keskiaikaisesta Èzen kylästä, ihastellut Venetsiaa muistuttavaa Aveiroa tai maistellut viiniä Moselin rannalla Cochemissa? Jos et, olisiko aika seikkailulle yhteen tai useampaan pikkukylään, joka vie sydämen mennessään?

Pieni Aveiron kaupunki on Portugalin Venetsia

Portugalissa sijaitsevassa Aveiron kaupungissa vesi on hallitseva elementti, joka kilpailee näyttävyydessään moninaisen arkkitehtuurin ja rakennusten värikkäiden ilmeiden kanssa. Aveiroa ei suotta kutsuta Portugalin Venetsiaksi. Ria de Aveiro -kanava dominoi kaupunkia ja yhdistää maan ja meren toisiinsa. Vettä pitkin matkataan moliceirojen kyydissä, jotka muistuttavat Venetsiassa liikkuvia gondoliveneitä. Kaunista miljöötä ihasteltuasi sinua saattaa kiinnostaa tutustua Jugendmuseoon tai Vista Alegre -posliinitehtaaseen. Nälän yllättäessä voit maistella perinteistä caldeirada de enguias -ankeriaspataa tai carneiro à lampantana -lammasruokaa. Myös paikalliset pasteijat vievät kielen mennessään.

Aveiroon majoitutaan Portugalin kiertomatkallamme

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Kiertomatka

Onko Èze Ranskan Rivieran kaunein kylä?

Keskiaikainen Èzen kylä on rakennettu kukkulalle 400 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kylän huipulta avautuvat lähes epätodellisen kauniit näkymät Ranskan Rivieralle. Kun kulkee Èzen kapeilla kaduilla, tuntee olevansa kuin vanhan linnan uumenissa, jolle ei ole loppua. Èze on yksi Rivieran vierailluimmista kylistä, eikä sitä suotta ole kehuttu jopa rannikon kauneimmaksi. Vaikka kylä itsessään on suuri nähtävyys, viihtyy matkailija varmasti sen monissa somissa pikkuputiikeissa, gallerioissa, ravintoloissa ja käsityöliikkeissä. Yksi kylän merkittävimmistä monumenteista on Notre Dame de l’Assomption -kirkko, joka on rakennettu sitä edeltäneen temppelin raunioille. Kaupunginmuurien ulkopuolella sijaitsee kuuluisat hajuvesi- ja saippuatehtaat Galimard ja Fragonard. Aivan kylän huipulla komeilee kuin kruununa kaikelle kauneudelle Jardin Exotique d’Èzen eksoottinen puutarha.

Ezen kylään pääset Alpeilta Rivieralle kiertomatkallamme

Alpit ja Ranskan Riviera

Alpit ja Ranskan Riviera

Kiertomatka

Amalfin kaupunki on rakennettu rinteeseen meren äärelle

Yksi Italiassa sijaitsevan Amalfin rannikon historiallisista kaupungeista on koko rannikolle nimensä antava Amalfin kaupunki, joka on menneisyydessä ollut merkittävä merenkulkukaupunki. Amalfin valkoiset rakennukset on rakennettu kukkulan reunalle aivan kimmeltävän meren äärelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan kaupunkiin tehdään vierailuja juuri sen kauneuden vuoksi. Myös historia, taide ja tietenkin myös maailmankuulu italialainen ruoka vetävät matkailijaa Amalfiin. Kaupungissa voit rentoutua rannalla, vierailla kauniissa katedraalissa tai vain istuskella sen edustan portailla, ostaa matkamuistoja Ruga Nova Mercatorum -pääkadun varrelta tai lähteä vaeltamaan Jumalten polulle, josta aukeaa upea maisema merelle ja alas kaupunkiin.

Tutustu Napoli ja Amalfin rannikko -kiertomatkaan

Napoli ja Amalfin rannikko

Napoli ja Amalfin rannikko

Kiertomatka

Geirangerin kylän sanoinkuvaamaton kauneus kiehtoo matkailijoita

Geirangerinvuonon perukassa veden ja vuorten ympäröimänä uinuu pieni Geirangerin kylä, joka erottuu edukseen muiden sympaattisten norjalaisten pikkukylien joukosta. Menneisyydessä Geirangeria asuttivat kalastajat ja maanviljelijät. Nykyään Geiranger ja Geirangerinvuono ovat Norjan suosituimpia nähtävyyksiä. Kylän ja sitä ympäröivän alueen sanoinkuvaamaton kauneus ovat säilyneet suuresta matkailijavirrasta huolimatta. Kylässä voi nähdä vanhoja kalastajien vajoja, puukirkon sekä vesiputouksia. Geirangerin kylästä voi lähteä helposti tutkimaan ympäröivää aluetta, lähteä risteilylle vuonoon tai osallistua opastetulle kanoottiretkelle.

Cochem verkkaisesti virtaavan Moselin kainalossa

Cochemin pikkukaupunki sijaitsee Mosel-joen varrella Saksassa. Tämä idyllinen kaupunki tarjoaa vierailijoilleen perinteistä arkkitehtuuria, upeita maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä. Yksi Cochemin huomattavimmista maamerkeistä on sen vaikuttava linna, Reichsburg Cochem, joka kohoaa kaupungin yläpuolella kukkulalla. Kaupungin keskustassa voi vaeltaa kapeita katuja, joita reunustavat värikkäät talot ja viehättävät kahvilat. Moselin ranta tarjoaa ihanteellisen paikan rentoutua ja ihailla joen maisemia. Cochem tarjoaa vierailleen matkan saksalaiseen maaseutuun. Sen viehättävä ympäristö, rikas historia ja ystävällinen ilmapiiri tekevät siitä ihanteellisen kohteen lomailijalle.

Cochemiin pääset tutustumaan kiertomatkallamme Moselilta Strasbourgiin

Mosel-laaksosta Ranskan ristikkokaupunkeihin

Mosel-laaksosta Ranskan ristikkokaupunkeihin

Kiertomatka

Rotkon reunalla keikkuva Ronda

Ronda on ainutlaatuinen pikkukaupunki Espanjassa. Yksi Rondan ikonisimmista maamerkeistä on sen upea rotko, El Tajo, joka jakaa kaupungin kahtia ja tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä laaksoon ja vuorille. Rotkon yläpuolella kohoaa vanha kaupunki, joka on täynnä kapeita kujia, valkoisia taloja ja historiallisia rakennuksia. Rondan vanhakaupunki kätkee sisäänsä lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Mondragonin palatsin ja Arabialaisen kylpylän, jotka kertovat kaupungin monisatavuotisesta historiasta. Lisäksi kaupungissa on vaikuttavia kirkkoja, kuten Santa Marían kirkko, jonka barokkiarkkitehtuuri ihastuttaa vierailijoita. Ronda on loistava lomakohde niin kulttuurin ja historian ystäville kuin luonnonkauneudesta nauttiville matkailijoillekin.

Rondassa vieraillaan Andalusian kiertomatkallamme

Andalusian upeat kaupungit ja puutarhat

Andalusian upeat kaupungit ja puutarhat

Kiertomatka

Elafitin saarten kaupungit peilaavat turkoosista merestä

Elafiti-saaret koostuu useista pienistä saarista ja kylistä, jotka tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Adrianmeren kauneus ja rannikkokulttuuri. Yksi Elafiti-saarten viehättävimmistä kylistä on Koločep, joka tunnetaan myös nimellä Kalamota. Tämä pieni saari on täynnä viehättäviä kivikatuja, värikkäitä taloja ja reheviä vihreitä maisemia. Toinen merkittävä kohde Elafiti-saarilla on Lopud, joka on tunnettu vehreistä kukkuloistaan ja upeista hiekkarannoistaan. Lopudin kylässä voi tutustua viehättäviin kirkkoihin ja historiallisiin rakennuksiin sekä nauttia rennosta tunnelmasta. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä mainittakoon Šipan, joka on suurin Elafiti-saarista. Šipanin viehättävässä kylässä vallitsee rauhallinen tunnelma, ja siellä voi vaeltaa vanhoja kivikatuja pitkin ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, kuten keskiaikaisiin linnoihin ja kirkkoihin. Elafitin saarten kylien ainutlaatuinen charmikkuus, upeat maisemat ja rennon letkeä ilmapiiri tekevät niistä ihanteellisen kohteen kaikille matkailijoille, jotka etsivät rauhallista ja kaunista ympäristöä lomalleen.

Kroatian rannikko -kiertomatkallamme voit lähteä päiväretkelle Elafitin saarille

Kroatian rannikko

Kroatian rannikko

Kiertomatka

Muut Kaupunkielämää -kokoelmat

Kaikki 15 kokoelmaa
Kaikki 15 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa