Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Tutkimusretki Baltiaan on täynnä eläimiä ja elämyksiä!

Suuntaa upeaan Baltiaan koko perheen voimin riemuitsemaan elämyspuistoissa ja ihailemaan ihania eläimiä! Virolla, Latvialla ja Liettualla on kullakin omat helmensä annettavanaan lapsille ja lapsenmielisille. Maista löytyy niin puuhapuistoja, eläintarhoja, elämyskeskuksia, dinosaurus- tai Tarzan-puistokin!

Baltiasta löytyy hauskoja koko perheen kohteita

Kun auton nokka on suunnattu kohti  Vembu Tempu puuhapuistoa, on tiedossa pomppulinnoja, mikroautoilua, temppuilua tarzanradalla, kotieläimiä ja uima-altaita. Lottemaassa Pärnussa puolestaan voi etsiä ulospääsyä labyrintista, tutkia planetaariossa maailmankaikkeutta ja vaikkapa musisoida. Tai suuntaa matkasi Liettuan Klaipedaan, josta löytyy dinosauruspuisto Dino Parkas, jossa 50 luonnollisen kokoista dinosaurusta liikkuu, ääntelehtii ja suihkii vettä. Vai uskallatko suunnata Baltian suurimpaan vesipuistoon Livu Aqvaparkiin Jurmalaan, josta löytyy Euroopan ainoa huimaava tornado liuku! Jurmalassa voi kokeilla myös kuinka  köysiradalla kiipeileminen, puutunneleissa eteneminen, köydellä metsän läpi liukuminen tai viidakkokeinun kyydissä pysyminen sujuu Jurmala Tarzans -huvipuistossa. Varaa oma seikkailulomasi!

Tallinnan eläintarha, Viro

Vierailu Tallinnan eläintarhassa on koko perheen elämys! Perheen pienimmät ihastuvat varmasti suloisiin simpansseihin, kookkaisiin myskihärkiin, hurmaaviin jääkarhuihin, sympaattisiin afrikannorsuihin ja komeisiin kuningasmerikotkiin sekä moniin muihin eläinlajeihin. Lasten eläintarharhassa asustaa myös koti- ja lemmikkieläimiä kuten marsuja, kaneja, kääpiövuohia ja kanoja. Eläintarhassa on kaiken kaikkiaan yli 10 000 eläintä ja yli 500 eri eläinlajia. Alue ulottuu 89 hehtaarin alueelle, johon kuuluu luonnonmetsää ja puutarhoja. Mukaan voi myös tilata oman oppaan, joka johdattaa tutustumaan eläintarhan asukkeihin aivan erilaisella tavalla. Nälän yllättäessä voi suunnata alueen kahviloihin tai nauttia omia eväitä piknikalueella.

Elämysurheilukeskus Spot of Tallinn, Viro

Elämysurheilukeskus Spot of Tallinn on ainutlaatuinen ja kansainvälinen paikka niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin harrastaa BMX-pyöräilyä, skeittausta, akrobatiaa ja voimistelua. Keskuksessa pääsee myös pomppimaan trampoliinilla, ja sieltä löytyy myös vaahtoaltaita sekä paljon muuta tekemistä. Spot of Tallinn sopii kaikenikäisille, niin perheille kuin kokeneemmille harrastelijoille. Paikalla olevat ohjaajat ja valmentajat auttavat asiakkaita.

Vembu Tembumaa -puuhapuisto, Viro

Lähtekää koko perheen voimin viettämään riemukkaita hetkiä Viron suurimpaan ja vanhimpaan puuhapuistoon Vembu Tembumaahan! Puuhapuistossa vietätte aikaa pomppulinnoissa pomppien, mikroautoillen, tarzanradalla temppuillen ja pelihallissa pelaten. Vembu Tembumaassa pääsee myös kokeilemaan vesileikkejä uima-altaissa ja laskemaan vesiliukumäkiä pitkin. Lisäksi käytössä ovat saunat, minigolfrata ja ulkogrillit. Lapset pääsevät myös ihastelemaan puuhapuiston eläimiä kuten lampaita, poneja ja kanoja. Vembu Tembumaa sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja on auki kesäkaudella.

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Lottemaa seikkailupuisto, Viro

Viron suurin teemapuisto Lottemaa sijaitsee Pärnussa. Puisto tarjoaa niin pienille kuin isommille lomailijoille hauskoja seikkailuja, leikkejä ja aktiviteetteja.  Lottemaassa tapaat Keksijäkylän asukkaat, kuten Lotan, Brunon ja Albertin, joiden kanssa voit leikkiä ja tehdä keksintöjä. Voit etsiä ulospääsyä labyrintista, tutkia planetaariossa maailmankaikkeutta, musisoida, urheilla ja askarrella. Puisto sijaitsee merenrannalla, jossa on mukava ottaa aurinkoa ja kastautua lämpimään meriveteen. Alueen ravintolat palvelevat nälän yllättäessä. Lottemaahan kannattaa varata koko päivä!

Tutustu Pärnuun

Pärnu

Pärnu

Matkakohde

Dino Parkas -dinosauruspuisto, Liettua

Liettuan kolmanneksi suurimman kaupungin Klaipedan kupeesta upean luonnon keskeltä löytyy dinosauruspuisto Dino Parkas, jossa vierailija pääsee ihmettelemään yli viisikymmentä luonnollisen kokoista dinosaurusta, jotka myös liikkuvat, ääntelevät ja jopa suihkivat vettä! Alueelta löytyy myös muun muassa soutuveneitä, 5D-elokuvateatteri, karuselleja, trampoliineja ja peililabyrintti. Suuremmille ryhmille suunnatussa Löydä dinosaurus -nimisessä opetusohjelmassa lapset oppivat fossiileista ja käyttävät paleontologian työkaluja. Vatsan kurniessa voit suunnata piknikille, käydä pizzalla tai grillillä. Jälkiruoaksi maistuu jäätelö! Lue lisää puiston kotisivuilta.

Tutustu Klaipedaan

Klaipeda

Klaipeda

Matkakohde

Zoopark Vilnius, Liettua

Ottakaa suunnaksi Vilnan eläintarha! Sieltä löytyy yli 80 eläinlajia joka puolelta maailmaa. Koko perhettä ilahduttavat varmasti kääpiösilkkiapinat, sateenkaarilurit, nelisormimangustit, vesisiat, kissamakit ja monet muut eläimet. Ehkä pääsette reissun aikana ruokkimaan värikkäitä papukaijoja ja pörröisiä kaneja. Jos haluatte oppia tuntemaan eläimiä paremmin ja saada tietoa niiden käyttäytymisestä, voitte varata myös opastetun kierroksen. Samalla opit myyttejä ja totuuksia hämähäkeistä, käärmeistä, lepakoista ja monista muista eläimistä.

Tutustu Vilnaan

Vilna

Vilna

Matkakohde

Liivin Akvaparks -vesipuisto, Latvia

Uiminen ja vedessä polskuttelu ovat lasten suosikkipuuhaa. Jurmalassa sijaitseva  Livu Aqvapark eli Liivin vesipuisto on Baltian suurin. Sieltä löytyy mitä mielikuvituksellisimpia liukumäkiä, kuten 4 metriä leveä liuku, jossa koko perhe voi laskea yhtä aikaa, täysin pimeässä tapahtuva liuku tai huimaava tornado liuku, joka on ainoa laatuaan koko Euroopassa. Siellä on vesipomppupaikkoja, sukellusallas ja vaikka mitä. Yli 40 erilaista laitetta sekä kylpyläalue, jossa on saunoja ja erilaisia hoitoja. Tänne kannattaa varata koko päivä.

Jurmala Tarzans

Elä päivä aivan kuin olisit itse Tarzan! Latvian Jurmala Tarzans -huvipuistossa pääset kokeilemaan taitojasi viidakon kuninkaana upean luonnon keskellä. Miten sujuu köysiradalla kiipeileminen, puutunneleissa eteneminen, köydellä metsän läpi liukuminen tai viidakkokeinun kyydissä pysyminen? Lähde ottamaan selvää koko perheen kera! Etkö aiokaan lomailla Jurmalassa? Ei hätää Tarzans-huvipuistoja on myös Latvian Siguldassa ja Daugavpilsissa.

Tutustu Jurmalaan

Jurmala

Jurmala

Matkakohde

Riian eläintarha, Latvia

Riian eläintarha on Baltian suurin ja vanhin. Se avattiin jo vuonna 1912. Eläintarhassa voi tutustua 450 eläinlajiin aina Amurin punajättikenguruista Galápagoksen kilpikonniin. Siellä voi ihastella tiikereitä, kirahveja, kenguruita ja nenäkarhuja.  Kotiläinpuistossa tapaa kotoisampia eläimiä kuten  lampaita, porsaita ja kaneja.  Riian eläintarha sijaitsee luonnonkauniissa Mezaparksissa Kisezers-järven rannalla ja on avoinna yleisölle ympäri vuoden.

Tutustu Riikaan

Riika

Riika

Matkakohde

Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa