Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Harry Potterin taikaa Englannissa

Haluaisitko lähteä etsimään legendaarista Tylypahkaa? Pääseekö sinne edes junalla? Ja mistä löytyy laituri 9 ¾ jolta junaan voi lähteä? Harry Potter -fanien suunta vie Iso-Britanniaan!

Harry Potter elokuvien Lontoo

Harry Potter fanin kannattaa varata useampi päivä aikaa Lontooseen. Osa Potter elokuvien kohtauksista on kuvattu kaupungissa. Jotkin Lontoon upeista nähtävyyksistä ovat puolestaan toimineet innoituksen J.K. Rowlingin tarinoille. Askeleet kannattaa suunnata Covent Gardeniin, jonka liepeillä sijaitsee Australian suurlähetystö. Tämä rakennus on antanut puitteet velhopankki Irvetalle. Rakennus avaa ovensa matkailijoille vain kerran vuodessa, jolloin sinne on kova tungos. Ulkopuolelta rakennusta voi kuitenkin ihailla koska vain. Leadenhall Markkinat toimivat näyttämönä Viistokujalle. Jos olet supertarkka huomaat upean kaupparakennuksen nurkilla sinisen oven, se tunnettiin Harry Potter -elokuvissa Vuotavana Noidankattilana. Millennium Bridge -silta on tullut tutuksi Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvasta. Westminsterin asemalla kuvattiin pätkiä Harry Potter ja Azkabanin vanki sekä Harry Potter ja Feeniksin kilta -elokuviin.

Onko olemassa laituri 9 ¾ ?

Yksi Lontoon suurimmista rautatieasemista, Kings Cross, on Tylypahkan pikajunan lähtöasema. Sen laiturilta 9 ¾ Harry ja muut velhokoululaiset aloittivat uuden lukuvuoden perheitään haikeasti hyvästellen. Valitettavasti meillä jästeillä ei ole pääsyä tiiliseinän läpi, eikä sitä tule kokeilla sillä seurauksena on vain valtava päänsärky. Voit kuitenkin seisoa tiiliseinän edessä ja kuvata itsesi työntämässä kuuluisia vaunuja. Kings Cross asemalta löytyy myös Harry Potter aiheinen kauppa.

Astu Harry Potter maailmaan

Warner Bros. Harry Potter Studio sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Lontoon keskustasta. Studio ei ole huvipuisto, vaan lavastettu elokuvamaailma. Sieltä löytyy aidon näköinen Viistokuja, legendaarinen Suuri Sali, Wesleyn talo ja Poimittaislinjan bussi. Sisäänpääsymaksulla pääsee tutustumaan elokuvan tekemiseen, erikoistehosteisiin, rekvisiittoihin ja puvustukseen. Huomioithan ettei studion sisäänpääsylippuja saa ostettua enää paikanpäältä, vaan ne tulee ostaa etukäteen netistä.

Oxfordissa voit astua Tylypahkaan

Yhtä kokonaista Tylypahkaa et löydä mistään. Sen sijaan Oxfordissa on useampia rakennuksia, jotka ovat toimineet näyttämöinä Tylypahkasta kuvattuihin kohtauksiin. Bodleian kirjastossa kuvattiin Viisasten kiven velhosairaalan kohtaus sekä kohtaus jossa Harry kulkee näkymättömyysviitan alla läpi Tylypahkan kirjaston. Kirjastoon voi päästä vain varaamalla paikan Harry Potter -aiheiselta yksityiskierrokselta. New College Cloistersista löydät tammen, jonka edessä Harrylle ja Malfoylle syntyi yhteenotto ennenkuin Malfoy taiottiin fretiksi. Monien Harry Potter kohtausten näyttämönä toimi myös Christ Church ja varsinkin sen portaikko.

Junamatka Lontoosta Oxfordiin kestää vain 50 minuuttia ja junia lähtee puolen tunnin välein. Kaupunkiin on siis helppo tehdä päiväretki Lontoon lomasi aikana.

Haluatko kuvitella matkaavasi Tylypahkaan junalla?

Jacobiten junareittiä Skotlannissa kutsutaan yhdeksi Euroopan kauneimmista. Lähtöpysäkki sijaitsee noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Edinburghista Fort Williamissa. 136 kilometriä pitkä junareitti kuljettaa rannikolle Mallaigin. Juna toimi Hogwarts Expressinä Viisasten kivessä. Osa tätä reittiä nähtiin myös Harry Potter ja salaisuuksien kammio -elokuvassa. Kohtaus, jossa ”Hogwarts Express” kulkee maasillan alta, kuvattiin Glennfinnan- maasillan luona.

Dobbyn viimeinen leposija

Freshwater West Beach on ranta Pembrokeshiressä Walesissa. Tällä rannalla kuvattiin urhoollisen Dobby-kotitontun viimeiset hetket. Dobby menehtyi Harryn käsivarsille ja hänet haudattiin surullisin menoin rannan lähistölle. Rannalta löytyykin Dobbyn hautakumpu. Ranta toimi myös kuvauspaikkana jossa sijaitsi Bill Weasleyn ja hänen vaimonsa Fleur Delacourin Simpukkamökki. Mökkilavasteet on rannalta sittemmin siirretty pois. Alue sijaitsee noin 5 tunnin ajomatkan päässä Lontoosta länteen.

Harry Potter ja kirottu lapsi

Tarina jatkuu… Lontoossa esitetään parasta aikaa uusinta Harry Potter -näytelmää. Kirottu lapsi esitykseen kannattaa varata liput hyvissä ajoin etukäteen, sillä huippusuosittu näytelmä on loppuun myyty ainakin puoleksi vuodeksi eteenpäin.

Virtuaalimatkalle Harry Potterin maailmaan!

Haluaisitko kulkea Lontoon katuja Harry Potterin jalanjäljissä. Ikaalisten Matkatoimiston ja Virtuaalimatkat.fi sivuston avulla se on mahdollista. Virtuaalimatka on myös loistava tapa valmistautua varattuun Lontoon matkaan, sillä suomenkielisen oppaan johdolla Lontoon nähtävyydet ja Harry Potter kuvauspaikat tulevat etukäteen tutuksi. Varaa oma virtuaalimatkasi virtuaalimatka.fi -sivustolta.

Matkat

Lontoon kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Helsinki - Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo - Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Lähde Lontooseen nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta! HUOM! Lennot Lontoossa joko Heathrow’n (Finnair) tai Gatwickin (Norwegian) lentokentälle.Lontoon kaupunkiloma, lennot Gatwickin kentälle

Helsinki - Lontoo (Gatwick)
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo (Gatwick) - Helsinki
Lontoon omatoimisella kaupunkilomalla voit nauttia matkastasi omien aikataulujen ja suunnitelmien mukaan. Lähde Lontooseen nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta!


Lontoon kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo - Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Lontoon kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Tampere
Lähde nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta lentäen suoraan Tampereelta. Päätä itse montako päivää haluat viettää Lontoossa ja valitse lukuisista keskustahotelleistamme!


Lontoon kaupunkiloma, lennot Heathrow’n kentälle Oulusta

Oulu-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Edinburghin kaupunkiloma

Helsinki-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburgh-Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Matkan hintaan sisältyy lennot kohteeseen ja majoitus Edinburgissa hotelliaamiaisin.


Lontoon kaupunkiloma, lennot Heathrow’n kentälle Kuopiosta

Kuopio-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Kuopio
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Lähde Lontooseen nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta nyt lennoin Kuopiosta.


Edinburghin kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburgh-Tampere
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Tampereelta.


Lontoon kaupunkiloma, lennot Heathrow’n kentälle Rovaniemeltä

Rovaniemi-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Edinburghin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburgh-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa