Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Missä on Pohjoismaiden suurin ja hauskin eläinpuisto?

Ruotsin Kolmårdenissa tietysti! Oletko nähnyt nauravia delfiinejä, leijonakuninkaita ja veikeitä apinoita? Kolmårdenissa ihanat eläimet saavat ilon pisarat valloilleen! Eläinsafari gondolivaunulla eläinten yläpuolella tuntuu kuin kulkisit keskellä savannia! Bamsen maassa riittää tekemistä niin pienille kuin isoillekin matkailijoille.

10 syytä lähteä Kolmårdenin eläintarhaan

1. Pohjoismaiden suurin eläinpuisto

Kolmårdenin eläintarhassa eläinten ihmettely ei lopu kesken. Eläintarhan alueella asustaa yli 600 eläintä, lähes 100:sta eri lajista. Vuosittain Kolmårdenin eläintarhaan syntyy lähes 400 uutta poikasta.

2. Uskomattoman taitavat delfiinit

Life-delfiinishow on maailmanluokan kokemus täynnä naurua, väristyksiä, hienoa tunnelmaa ja upeita elämyksiä. Näytös on ihastuttanut ja temmannut mukaansa tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa! Kolmårdenissa on Ruotsin ainut delfinaario.

3. Safarilla ihmettelet eläimiä yläilmoista

Kolmårdenin vetonaula on ainutlaatuinen Safari. Siellä voi kokea upeat villieläimet lähietäisyydeltä yläilmoista käsin. Jännittävällä gondolivaunukierroksella pääset nauttimaan huikeista näköaloista, sillä vaunussa leijutaan karhujen, hirvien, kirahvien ja leijonien yllä. Näet eläinten liikkeet ja kuulet niiden äänet, aivan kuin kulkisit oikealla savannilla!

4. Wings-petolintushow´n pääesiintyjinä ovat vapaana lentävät linnut

Petolintushow´n pääosassa ovat vapaina lentävät linnut. Katso huuhkajaa, joka lentää melkein pelottavan läheltä! Pidä siis kätesi ja jalkasi alhaalla. Jännittävä show lumoaa.

5. Bamsen maa kutsuu leikkimään

20 000 neliömetrin alueelle levittäytyvä ihastuttava Bamsen maailma on erityisesti pienten lasten suosikki, koska sieltä löytyy niin paljon touhuttavaa. Alue on täynnä erilaisia ratoja, leikkialueita, puistoja, kauppoja ja ruokailumahdollisuuksia. Pääset tapaamaan Bamsen ystävineen ja vierailemaan Bamsen, Kilpisen, Pompin ja isoäidin kodeissa.

6. Tiikerit vain henkäyksen päässä

Tiger Worldin pitkässä tunnelissa sinun ja tiikereiden välissä on vain lasi-ikkunat. Voit melkein tuntea kissapedon hengityksen…

7. Ylväiden norsujen näytös

Kolmårdenin norsut odottavat sinua Kolosseumissa. Norsunäytöksessä saat mielenkiintoista tietoa norsuyksilöistä ja koko lajista sekä näytetään, miten norsuja koulutetaan.

8. Vempeleitä pienille ja isoille

Erilaisia laitteita löytyy eläinpuiston Marine Worldista ja Bamsen maailmasta. Alueilla on esimerkiksi kaksi kutkuttavaa maisemarataa, keinuvia laivoja, autorata. Perheen pienimmät viihtyvät Bamsen hunajapurkkikarusellissa. Hurja Wildfire vuoristorata tarjoaa vauhdin hurmaa yli 110 kilometrin tuntinopeudella.

9. Pitkäaikainen eläintensuojelutyö

Monet Kolmårdenin eläimet kuuluvat eläintensuojeluohjelmaan ja ovat luonnossa uhanalaisia. Kolmårdenin eläinpuistolla on oma säätiö, joka hallinnoi puiston eläinsuojelutyöhön ohjattavia varoja. Kolmården tekee töitä uhanalaisten lajien ja eläintietouden opetuksen osalta puiston porttien sisäpuolella, mutta lahjoittaa myös miljoonia kruunuja eläinsuojeluprojekteihin ympäri maailmaa.

10. Iloinen laivamatka ja helppo löytää perille

Kolmårdenin matka alkaa laivamatkalla Helsingistä tai Turusta. Jo laivamatka pallomerineen on riemullinen hetki pikkuväelle. Eläinpuisto sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Tie on loppua lukuunottamatta pelkkää suoraa, joten perille on helppo löytää. Kesälomakuukausina pääset Kolmårdeniin vieläkin helpommin, kun hyppäät IMT:n kuljetukseen. Bussimatkalla omat kädet ovat vapaat, eikä parkkeerauksistakaan tarvitse huolehtia.

Matkat

Kolmårdeniin Helsingistä, yöpyminen Tukholmassa, 2 yötä laivalla, omalla autolla

Helsinki-Tukholma
Tukholma-Kolmården
Kolmårdenin eläinpuisto
Kolmården-Tukholma
Tukholma (valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Helsinki
Lähdöt touko-syyskuussa. Voit valita itse lähtöpäiväsi ja matkasi pituuden.


Kolmårdeniin Helsingistä, 1 yö Norrköpingissä, ja yöpyminen Tukholmassa, 2 yötä laivalla, omalla autolla

Helsinki-Tukholma
Tukholma-Kolmården
Kolmårdenin eläinpuisto
Norrköping (1 yö)
Kolmården-Tukholma
Tukholma (valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Helsinki
Lähdöt touko-syyskuussa. Voit valita itse lähtöpäiväsi ja matkasi pituuden.


Kolmårdeniin Helsingistä, 1 yö Norrköpingissä 2 yötä laivalla, omalla autolla

Helsinki-Tukholma
Tukholma-Kolmården
Kolmården
Norrköping (1 yö)
Kolmården-Tukholma
Tukholma-Helsinki
Lähdöt touko-syyskuussa. Voit valita itse lähtöpäiväsi.


Kaksi päivää Kolmårdenissa, Turusta

Turku–Tukholma
Tukholma–Kolmården
Kolmården
Kolmården–Kapellskär
Kapellskär–Naantali
Naantali
Matkan hintaan sisältyy kaksi yötä laivalla, 1 yö hotellissa Norrköpingissä, bussikuljetukset Ruotsissa ja kahden päivän sisäänpääsy Kolmårdenin eläinpuistoon.


Kolmården ja päivä Tukholmassa Helsingistä Siljalla

Helsinki–Tukholma
Tukholma–Kolmården
Tukholma
Tukholma–Helsinki
Matkan hintaan sisältyy kaksi yötä TallinkSiljan upeilla kävelykatu-laivoilla, yksi yö Tukholmassa, bussikuljetukset Ruotsissa sekä sisäänpääsy Kolmårdenin eläinpuistoon.


Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa