Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Road Tripille lasten kanssa

Mikään ei ole helpompaa kuin lastata lapset ja tavarat autoon ja lähteä unohtumattomalle road tripille. IMT.fi on koonnut sinulle ja perheellesi vaivattomat road trip -matkavaihtoehdot. Tutustu valikoimaan ja varaa oma seikkailusi!

Riemullisia hetkiä myös takapenkille!

Parhaat kesämuistot koostuvat hetkistä jotka ovat täynnä lasten riemua ja iloa.  Eikös vain? Road Trip matkat antavat vapautta matkustaa lasten kanssa rennosti, aikatauluttomasti ja ennen kaikkea stressittömästi. Valmiit reitit ja lyhyet välimatkat helpottavat päivän ajosuunnitelmaa ja lapsiperheet huomioon ottavat majoituspaikat toivottavat teidät lämpimästi tervetulleiksi. Lisäksi matkan varrelle on koottu mielenkiintoisia pysähdys kohteita jotka taatusti kiinnostavat niin pieniä kuin isoja matkustajia.

Ideoita automatkan viihdykkeeksi ⭐️

  • Arvataan minkä värinen auto tulee seuraavaksi vastaan
  • Toivejukeboksi – jokainen saa vuorotellen toivoa mitä kappaletta soitetaan
  • Keksitään tarina – jokainen jatkaa vuorollaan samaa tarinaa seuraavalla lauseella
  • Laiva on lastattu – hedelmillä, eläimillä, nimillä, tietyillä kirjaimilla alkavilla sanoilla… millä vain
  • Äänikirja, jota kuunnellaan yhdessä
  • Liikennemerkkibingo (pinterest on valmiita kuvia pullollaan 😉)
  • Lisää sana lauseeseen – samaa lausetta jatketaan, voittaja on se joka muistaa koko lauseen pisimpään

Saaristoon ⚓️

Turun linna, keskellä lipuva Aurajoki laivoineen ja historiallinen Luostarinmäki lähettävät vähän vanhemmankin vierailijan mielikuvituksen lentoon. Aurinkoisena päivänä kannattaa pakata uikkarit kassiin ja suunnata vesipuisto JukuParkiin, jossa liukumäet ja altaat odottavat vesipetoja.
Lapset rakastavat laivamatkoja, ja tämä road trip tarjoaa myös sellaisia. Turusta matka jatkuu laivalla kohti Maarianhaminaa. Pallomeri ja laivamatkan herkut tulevat varmasti tutuksi. Kannattaa myös kipaista kannelle, sillä Turun saaristo on upeaa katseltavaa.
Maarianhaminassa on vähän kuin ulkomailla, vaikka kotimaan kamaralla ollaankin. Kaupungin keskustan ottaa kävellen haltuun, mutta Maarianhaminasta voi omalla autolla tehdä retkiä ympäri kiinostavaa Ahvenanmaata. Teiltä on upeat saaristomaisemat suuntasi sitten Bomarsundin linnakkeille, Eckerön uimarannoille tai Smartparkin perhepuistoon. Ahvenanmaa on myös geokätköilijöiden ja frisbeegolffareiden paratiisi.

Tutustu Historiallinen Turku ja Ahvenanmaa matkaan täältä

Maarianhamina

Maarianhamina

Matkakohde

Koe Tartto ja Pärnu yhdellä matkalla

Viron yliopistopääkaupunki Tarttossa välimatkat ovat lyhyitä ja keskustan nähtävyydet tavoittaa kävellen. Tarttossa sijaitsevassa tiedekeskus AHHAA:ssa pääsee itse tekemään erilaisia tutkimuksia ja kokeita pelkän katselun sijasta. Toinen hauska kohde on Ylösalainen talo, jossa pääsee kokemaan maailman totaalisen väärinpäin. Ja seikkailun haluisille puolestaan löytyy Tarton oma Seikkailupuisto, vain 20 minuutin kävelymatkan päästä keskustasta. Omalla autolla pääsee näppärästi myös moikkaamaan mammuttia Jääaiga -keskukseen tai itään kohti Peipsijärveä ja sen hiekkarantoja.
Tarttosta jatketaan kohti Viron kesäpääkaupunkia Pärnua. Matkalla tauko kannattaa jättää Viljandiin, jossa riippusiltaa pitkin voi nousta ihailemaan upeita maisemia ja linnan raunioita. Pärnu ihastuttaa myös leppoisella tunnelmallaan, kauniilla puistoilla, pienillä puuhuviloilla ja silmän kantamattomiin jatkuvalla hiekkarannalla jossa kelpaa hiekkalinnoja rakennella. Perheiden ehdoton suosikki Pärnussa on Lottemaa, jossa pääsee tutustumaan Keksijäkylän elämänmenoon.

Täydellinen kesälomaretki Viroon

Tämä road trip on ehdottomasti kesäajan matka! Virosta löytyy upeat merenrantakaupungit, joissa kesälomatunnelma on taattu! Kun matkaa aamulaivalla Viroon, ehtii iltapäivästä tutustua upeaan Rumman louhokseen. Veden alle osaksi uponnut louhos ja sen rakennukset saavat mielikuvituksen lentoon. Louhokselle pääsemiseksi pitää maksaa pieni sisäänpääsymaksu, mutta mikäli keli on aurinkoinen se kannattaa varmasti.
Ensimmäinen kohde on idyllinen Haapsalu. Merellisyyden lisäksi Haapsalun vahvuus on sen keskellä nököttävä linna ja sen rauniot. Rauniolinnan pihalle sisäänpääsy on vapaata, vain museo-osaan on pääsymaksu. Kesäisin linnan pihalla on käsityönäytöksiä ja kiva leikkipuisto. Tiesitkö myös että Katto Kassinen, Peppi Pitkätossu ja moni muu Astrid Lingrenin hahmo juontaa juurensa Haapsaluun? Iloni Imedemaa museossa voit tutustua kuvittaja Ilon Wiklundin upeaa kuvitustyöhön. Museossa ja sen pihapiirissä on paljon nähtävää myös lapsille.
Haapsalusta matka jatkuu Pärnuun, joka tunnetaa Viron kesäpääkaupunkina. Pärnun kilometreittäin pitkällä hiekkaranna voi kokea olevansa etelässä ⛱. Kesäisin Pärnun elämä keskittyy rannalle, josta löytyy niin terasseja, ravintoloita, kioskeja, leikkikenttiä kuin elämää, musiikkia ja rantatunnelmaakin.

Linnanneitojen ja ritarien jalanjälissä

Rakveren kylpyläkaupunkia vartioi linnakukkuja ja sen päällä Rakveren linnan rauniot. Mielenkiintoinen rauniolinna herää eloon. Matkailija pääsee harjoittelemaan turnajaistaitoja; kuten jousiammuntaa, ruokkimaan linnanpihan eläimiä, tutustumaan kesiaikaisiin käsityöperinteisiin ja maistelemaan keskiajan ruokia. Toinen vierailun arvoinen kohde on Viron poliisimuseo, joka sijaitsee Rakveren keskustassa. Museolla on kesäisin myös hauska liikennepiha, jossa polkuautot ovat pikkuväen makuun. Vilkkaan päivän jälkeen on ihana pulahtaa kylpylän poreisiin.
Kun on aika jatkaa matkaa, kannattaa ajopäivän lounastauko sijoittaa Paideen, jossa sijaitsee Wittensteinin historiallinen keskus. Vallimäen tornin hissi kuljettaa teidät aikakaudesta toiseen. Matkalla tutustutaan niin ritareihin kuin kuninkaallistenkin elämään.
Illaksi saavutaan kesäkaupunki Pärnuuseen, jonka upea ranta sykkii elämää. Lottemaan seikkailupuisto on myös monen lapsiperheen vakiokohde rantakaupungissa. IMT:llä on runsas valikoima perhehotelleja Pärnussa.
Jos valitsette paluulaivavuoron iltaan, ehditte paluupäiväksi vielä Tallinnan eläintarhaan. Riemullinen lomanlopetus koko perheelle.

Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa