Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Lasten kanssa museoon

Listasimme sinulle Viron parhaat museot koko perheelle. Lapsille ominainen tapa oppia uutta on tutkiminen. Ja mikä olisikaan siihen parempi paikka kuin museo. Kun suuntaa lasten kanssa museoon, kannattaa valita sellainen jossa tutkia saa kaikilla aisteilla ja leikin varjolla.

AHHAA kutittelee aivonystyröitä

Tartton keskustassa sijaistevassa AHHAA:ssa vierailu on alusta loppuun yhtä suurta tutkimusmatkaa. Miten ihmeellistä tiede onkaan? Täällä pääset kokeilemaan valtavaa määrää erilaisia tieteellisiä tutkimusasetelmia. Miten magneetti vetää kappaleita puoleensa, tuuli syntyy tai painovoima pitää otteessaan ja paljon, paljon muuta. Tiedekeskus sopii parhaiten esikoululaisille ja sitä vanhemmille lapsille sekä aikuisille. Pienillekin vierailijoille keskuksessa on toki koettavaa. Ääni, innostuminen ja iloinen oppiminen ovat täällä sallittuja.

Katso Äidin puheenvuoro Inarin seikkailu Tartossa ja AHHAA -keskuksessa

Lähdetään katsomaan mammuttia!

Parinkymmenen kilometrin päässä Tartton keskustasta sinua tervehtii Mammutti! Olet astunut sisälle Jääaikakeskukseen. Kolmikerroksinen museo esittelee aidon kokoisilla eläinhahmoilla jääkauden elämistöä. Keskuksessa syntyy kuva koko maailmankaikkeuden historiasta ja tulevaisuudestamme, koko perheelle sopivalla tavalla. Kurkista sapelihammastiikerin suuhun ja tutki virtuaalisilta kartoilta maapallon muutoksia. Aurinkoisena kesäpäivänä mukaan kannattaa ottaa myös uikkarit, sillä uimaranta sijaitsee aivan keskuksen vieressä.

Tutustu Tarttoon

Tartto

Tartto

Matkakohde

Kiinnostaako poliisin työ?

Rakveren keskustassa voit sukeltaa poliisin työn saloihin. Tästä museosta ei toimintaa tai seikkailua puutu! Museossa pääsee ottamaan sormenjälkiä, testaamaan omaa reaktioaikaa, astumaan rikostekniseen laboratorioon tai hyppäämään liikennepoliisin tutkapartion mukaan. Pienille lapsille on oma Lastenmuso osa, jossa kaikkea saa koskea ja tutkia. Poliisimuseoon kannattaa suunnata toukokuusta elokuulle, sillä silloin museon toiminnallinen pihapiiri on avoinna. Pihapiiristä löydän muunmuassa taitoradan, sähköautot, moottoripyörän ja minikoon poliisilaitoksen. Museossa on tarjolla opastus myös suomeksi, kunhan sen varaa museosta hyvissä ajoin ennen matkaa.

Tutustu Rakvereen

Rakvere

Rakvere

Matkakohde

Astu sukellusveneeseen

Tallinnan Lennusadamin merimuseo on elämys koko perheelle lasten iästä riippumatta. Valtavassa museohallissa pääset mm. astumaan sisään aitoon sukellusveneeseen ja kuljettamaan lentokonetta Tallinnan kattojen ylle. Näytillä on monenlaisia panssarivaunuja,  tykkejä ja muita aseita. Esillä on myös lukematon määrä veneitä ja vesikulkuvälineitä. Museossa pikkuväki pääsee ohjastamaan mm. kauko-ohjattavia laivoja. Monille lapsiperheille tämä on lempikohteita Tallinnassa.

Pienten oma Miiamilla

Kadriorgin puiston reunustalla Tallinnassa on lasten ihan oma museo Miiamilla. Jo museon pihapiirin leikkipaikka kutsuu iloiseen puuhaan. Sisällä kauniissa puurakennuksessa pienet vierailijat pääsevät esimerkiksi leikkimään vanhan ajan kauppaa ja kotia, rakentamaan palikoilla ja piiloutumaan valtavaan lahjapaketiin. Museossa on aina varattuna myös askarteluvälineitä iloisiin puuhailuhetkiin.

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa