Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Rakastetun Pekka Töpöhäntä -sadun lumoissa Uppsalassa

Gösta Knutssonin rakastettu Pekka Töpöhäntä herää henkiin Uppsalassa, jonne kirjailija sijoitti tarinansa kiltistä ja hyväsydämisestä kissasta, jolta puuttui häntä. Uppsalassa koko perhe pääsee sadun jäljille erilaisissa Pekka Töpöhäntä -teemaan kuuluvissa nähtävyyksissä.

Vietä hauskoja hetkiä Pekka Töpöhäntä -nähtävyyksillä ja aktiviteeteilla

Pekka Töpöhäntä sai alkunsa kirjailija Gösta Knutssonin tarinoista tämän omasta kissasta, jonka hännän rotta oli puraissut poikki. Tarinoista syntyi lopulta kirjasarja, jossa seikkailee tietenkin rohkea ja kiltti Pekka Töpöhäntä itse. Kertomuksissa elävät myös muut kissahahmot, kuten Pekan vaimo Maija Maitoparta ja ilkeä Monni-kissa, joka kavereidensa Pillin ja Pullan kanssa tekee jatkuvasti jekkuja Pekalle nolatakseen tämän hännäntöpön vuoksi.

Koska Pekka Töpöhäntä tarinat sijoittuvat Uppsalaan, löytyy kaupungista monta satukirjojen teemaan sopivaa nähtävyyttä. Kissa-aiheisesta sadusta muistuttaa esimerkiksi kissojen ylikulkupaikkaa merkitsevä liikennemerkki Övre Slottsgatanin ja Drottningsgatanin risteyksessä entisen Pekka Töpöhännän talon lähettyvillä. Korttelin takana Åsgrändilla tarkkasilmäisimmät voivat nähdä vilauksen kellarin ikkunasta sisälle Pekka Töpöhännän ja Maija Maitoparran kotiin. Kissamainen Pekka Töpöhäntää esittävä veistos on pystytetty joen varrella sijaitsevaan Uppsalan Valtionpuistoon, jossa sitä voi käydä tervehtimässä. Jos kävelet Påvel Snickaresin kujalla, voit nähdä mahtavan kokoisen seinämaalauksen, joka esittää tietenkin Pekka Töpöhäntää ja Maija Maitopartaa.

Mieluisinta lapsille on varmasti päästä Carolinan puiston uumeniin kätkeytyvään Pekka Töpöhännän leikkipuistoon. Puistossa perheen pienimmät pääsevät leikkimään Pekka Töpöhännän kellarissa ja ullakolla, voivat kiivetä katoille ja kirkon torniin sekä keinua ja istua karusellissa. Puistoon on mukava saapua koko perheen kera ja järjestää vaikka piknik, sillä ympärillä on runsaasti nurmialueita, piknikpöytiä ja läheltä löytyvät myös wc-tilat. Uppsalassa järjestetään myös opastettuja Pekka Töpöhäntä -kävelykierroksia, joita suositellaan 3–7-vuotiaille mutta myös vanhemmat lapset ovat tervetulleita osallistumaan. Kierroksen aikana opas kertoo Pekka Töpöhännän ja muiden kissojen elämästä. Kierros kulkee Uppsalassa ja päättyy Pekka Töpöhännän leikkipuistoon. Kesä 2022 on täynnä Pekkä Töpöhäntä -aiheista ohjelmaa. Pekka Töpöhännän hahmoja voi tavata 16–24 heinäkuuta Pekka Töpöhännän leikkipuistossa sekä Uppsalan Valtionpuistossa. Leikkipuistossa ja Valtionpuistossa voi myös pelata mobiilipeliä nimeltään Pekka Töpöhännän seikkailu. Uppsalan kaupunginteatteri esittää 28.heinäkuuta alkaen 17. elokuuta asti Pekka Töpöhäntä -teatteriesityksiä Uppsalan keskustan ulkopuolella Gottsundassa.

Tutustu Uppsalaan

Uppsala

Uppsala

Matkakohde

Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa