Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Djurgården on keidas keskellä kaupunkia

Kuninkaallinen Djurgården on paratiisikeidas Tukholman sydämessä. Täällä sijaitsee monia Tukholman koko perheen suosikeista, kuten Gröna Lundin huvipuisto, Skanssenin ulkoilmamuseo eläintarhoineen ja satumuseo Junibacken sekä monia muita museoita, nähtävyyksiä ja ravintoloita. Tämä kaikki löytyy vain 7 minuutin päässä Tukholman keskustasta!

Gröna Lund huvipuisto

Gröna Lundin huvipuisto vuoristoratoineen, karuselleineen ja kummitustaloineen tarjoaa riemukkaan päivän koko perheelle. Jos uskaltaudut suureen karuselliin, vapaaseen pudotukseen tai hurjaan vuoristorataan, saat kaupan päälle upeat näkymät Tukholman vesien, talojen ja puistojen ylitse. Vai oletko jopa niin peloton, että uskallat kokeilla G-voimien sietokykyäsi Fortunan huimassa kyydissä? Voit myös hypätä viikinkilaivan keinuvaan kyytiin, ihailla maisemia rauhallisemman maailmanpyörän tahtiin tai pitää hauskaa törmäilyauton ratissa. Laitteiden lisäksi puiston alueella on monia ravintoloita ja kesäiltaisin puistossa järjestetään usein myös kaikenlaisia konsertteja.

Junibacken

Satuleikkitalossa pääset lastenkirjojen ihastuttavaan maailmaan! Voit ajaa satujunalla monien Astrid Lindgrenin kirjoista tuttujen satumaisemien läpi ja nähdä muun muassa Eemelin ja Katto-Kassisen. Voit myös nauttia teatteriesityksistä ja leikkiä Huvikummussa. Junibackenissa jokainen päivä on erilainen. Ruotsin suurimman lastenteatterin esitysten lisäksi tarjolla on aina uusia yllätyksiä kuten kasvomaalausta tai askartelua. Junibackenin ravintolasta löytyy syötävää niin isoille, kuin pienille ja kirjakaupasta löytyy tietenkin kaikki Astrid Lidgrenin kirjat monella eri kielellä sekä myös paljon muitakin lastenkirjoja, nukkeja, pelejä ja leluja. Junibackenin kaikki toiminta on sisätiloissa, joten täällä voi vierailla ympäri vuoden, säästä riippumatta.

Skanssenin ulkoilmamuseo eläintarhoineen

Pääset tutustumaan Ruotsin maalaisperinteisiin maailman ensimmäisessä ulkoilmamuseossa joka on perustettu jo vuonna 1891. Museon alueella voi tutustua Ruotsin historian vanhoihin rakennuksiin ja niiden ympäristöihin. Museosta löytyy lähes 150 taloa ja maatilaa, jotka on siirretty Skanseniin eri puolilta maata. Voit käydä esimerkiksi 1700-luvulta peräisin olevassa puukirkossa, lasinpuhallus- ja savipajoissa ja leipomossa. Skansenilla voit osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin, pääset nauttimaan elävästä musiikista, tarinankerronnasta ja juhannuksena tietenkin myös juhannussalon ympärillä tanssimisesta. Voit ostaa käsitöitä ja koristeita sekä maistella ruotsalaisia perinneruokia museon kahviloissa ja ravintoloissa. Lisäksi Skansenilta löytyy eläintarha, jossa on pohjoismaisia koti- ja villieläimiä. Akvaariosta löytyy myös eksoottista eläinlajia, kuten käärmeitä, krokotiilejä, paviaaneja ja papukaijoja.

Poimintoja Djurgårdenin museoista

ABBA museo ja Swedish Music Hall of Fame. Abba museossa pääset mukaan interaktiiviselle matkalle yhteen musiikin historian menestystarinaan. Koet millaista olisi olla ABBA yhtyeen viides jäsen samalla kun ABBA-yhtyeen Agnetha, Benny, Björn ja Frida opastavat sinua näyttelyn läpi ääniopastuksessa kertoen omia muistojaan ja tarinoitaan. Voit laulaa ja tanssia lempihittiesi mukana ja jakaa kokemuksesi ystävillesi ja sukulaisillesi ympäri maailmaa. ABBA museo on osa Swedish Music Hall of Famea. ABBA museon liput ostetaan tiettyihin sisäänpääsyaikoihin, joten kannattaa varata lippunsa museosta ennakkoon, jotta saat varmistettua sujuvan sisäänpääsyn haluamallesi ajankohdalle.

Aquarua vesimuseossa pääset ihailemaan vedenalaista maailmaa. Museosta löytyy Amatsonin sademetsien jättimäisiä kissakaloja, rauskuja ja pirajoita. Merialtaissa korallien joukossa uiskentelee muun muassa haita. Luonnontieteellisen museon kokoelmat esittelevät Skandinavian nisäkkäitä ja lintuja elinympäristöissään.

Merihistoriallinen museossa pääset tutustumaan vaikkapa merimiesten tatuointeihin, laivaamisen vaikutukseen ihmisten elämässä ja sotalaivojen kehitykseen. Museossa on laaja arkisto ja kirjasto. Lapsille löytyy leikkihuone. Museolaivat Finngrundet vuodelta 1903 ja lähes 100 vuotta vanha jäänmurtaja Sankt Erik on ankkuroitu merihistoriallisen museon läheisyyteen Vasa museon viereen.

Vasalaiva museossa esillä oleva Vasa laiva on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin 1600-luvulla kuningas Kustaa II Adolfin käskystä, mutta upposi jo neitsytmatkallaan vuonna 1628.

Handarbetets Vänner eli Käsityönystävät on yksi Ruotsin vanhimmista ja arvostetuimmista käsityö ja tekstiili instituutioista. HV Galleriassa on esillä tekstiilitaidetta, designia ja käsitöitä. HV putiikista voi ostaa kotiinviemisiksi lankaa, erilaisia käsitöitä sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Poliisimuseossa opit ajattelemaan kuin rikospaikkatutkija. Pääset myös ajamaan poliisimoottoripyörällä ja saat selville mitä poliisin vyö pitää sisällään. Nuoremmat vierailijat pääsevät leikkimään oikeassa poliisiautossa ja kokeilemaan poliisin pukuja ja he saavat auttaa rikosten ratkaisemisessa.

Pohjoismainen museo on Ruotsin suurin kulttuurihistoriallinen museo, joka kertoo ihmisten arjesta ja juhlasta. Vaihtuvia näyttelyitä.

Rosendalin linna rakennettiin 1820-luvulla Bernadotte-suvun ensimmäiselle edustajalle kuningas Karl XIV Johanille. Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia kesäkaudella.

Muita nähtävyyksiä

Djurgårdsstadenin kaupunginosassa on vanhoja puutaloja. Niistä vanhimmat 1700-luvun talot olivat alunperin Djurgårdenin telakan työläisasuntoja. Långa Gatanin ja Breda Gatanin kaksikerroksiset puutalot ovat myöhempää aikakautta. Lisäksi kompaktin alueen ulkolaidoille rakennettiin 1920- ja 30-luvuilla vuokrakerrostaloja. Nykyään rakennukset muodostavat kulttuurihistoriallisesti yhtenäisen ja hyvin säilyneen alueen. Kaupunginosa sijaitsee Gröna Lundin takana.

Djurgårdenin telakka sijaitsee Gröna Lundin ja Beckholmenin välissä. Alueesta on kehittynyt etenkin pienempien klassikkoveneiden telakka, jossa kävijät voivat nähdä vanhoja puuveneitä, käsityöperinteitä ja nauttia ruokaa ja juomaa.

Victorian ja Danielin rakkauden polku. Maailman luonnonsäätiöltä (WWF) lahjoitti vuonna 2010 Ruotsin kruununprinsessaparille häälahjaksi ”Rakkauspolun” Kuninkaallisesta kansalliskaupunkipuistosta. Kaunis kävelypolku avattiin vuonna 2012. Se on pituudeltaan puoli kilometriä jasijaitsee lintualueena tunnetun Isbladskärretin lounaispuolella.

Ravintoloita ja kahviloita

Rosendals trädjård. Vuonna 1983 perustetussa avoimessa puutarhassa viljellään kaikki biodynaamisesti. Puutarhan yhteydessä toimii taimimyymälä ja puutarhakauppa. Kasvihuoneesta löytyy viihtyisä kahvila, jossa myydään esimerkiksi paikan päällä leivottuja kiviuunileivonnaisia. Ruusutarha, kukkaistutukset, kasvihuoneet ja pensaslabyrintti houkuttelevat kiertämään puutarhan aluetta laajemminkin.

Strandbyggan. Djurgårdenin sillan kupeessa sijaitsee rantalaituribistro Strandbyggan. Sen ruokalistalta löytyy erityisesti meren antimia ja lounge-baarissa voi nauttia vaikkapa roseeviinejä ja cocktaileja. Ravintolasta on hauska seurata ohi lipuvia veneitä.

Lilla Hasselbacken on todellinen klassikko, ja se on peräisin jo vuodelta 1866. Ravintolan perinteinen tunnelma ja rauhallinen ilmapiiri sopii niin pikaiseen kahvitaukoon kuin lounaalle tai illalliselle. Kahvilan puolelta löytyy leipiä salaatteja, kevyitä aterioita ja leivonnaisia. A la carte -ruokalista tarjoaa myös hyvän valikoiman annoksia. Ravintolasta löytyy terassi.

Tutustu Tukholmaan

Tukholma

Tukholma

Matkakohde

Videoita Djurgårdenilta

Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa