Bonusta jokaisesta matkasta!

Kaupunkiloma Barcelonassa ja rantaloma Espanjan Kataloniassa

Eläväinen ja värikäs Barcelona on matkailijoiden kestosuosikki vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Barcelonan läheltä löytyy myös rauhallisempia lomakohteita joissa pääsee helposti rantalomatunnelmaan ja rentoon fiilikseen, Välimeren auringon alla. Yhdistä siis kaupunki ja rantaloma helposti samalla matkalla ja koe jotakin aivan uutta!

Barcelonasta on helppo matkustaa lähialueille niin junalla kuin bussillakin. Myös taksi on useimmiten suomen hintoja edullisempi tapa kulkea helposti kohteiden välillä. Valikoimistamme löytyy yhdistelmämatka Barcelona + Calella tai Sitges.

Calella

Calella on pieni merenrantakaupunki Costa del Maresmessa, noin 60 km Barcelonasta koiliseen päin. Kesäkuukaudet ovat tyypillisesti lämpimiä ja aurinkoisia ja päivälämpötilat pysyttelevät noin 27-30ºC paikkeilla. Suosituin matkailuajankohta sijoittuukin noin kesä-syyskuun ajanjaksolle. Sateisinta aikaa on keväällä ja syksyllä, joskin hellelukemat pysyvät maltillisina. Talvet ovat leutoja ja lämpötilat pysyvät plussan puolella.

Calellan valtteja ovat hyvinhoidetut rannat, mielenkiintoinen historia ja aktiviteettitarjonta, kuten vaellus, tasokas PGA Catalunya Resort -golfkenttä ja erilaiset vesiurheilulajit. Vanhan kaupunginosan viehättävät hyvin säilyneet korttelit kertovat tarinoita menneiltä ajoilta. Keskikaupungilta löytyy myös runsaasti ostosmahdollisuuksia, baareja, ravintoloita ja muita palveluita.

Nähtävyyksiä ovat muun muassa Santa Marian kirkko sekä 1800-luvulla rakennettu majakka. Etenkin kesäkaudella (kesäkuu-syyskuu) Calellassa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, musiikkiesityksiä ja ruokafestivaaleja. Calellassa viihtyvät niin paikalliset kuin kansainvälisetkin lomailijat.

Barcelonan ja Calellan välisen matkan voi taittaa  julkisessa liikenteessa bussilla tai junalla. Helpoin tapa on matkustaa Barcelonasta paikallisjunilla R1 tai RG1, suuntana ”Macanet-Massanes”. Matkan kesto on noin 1h ja kyytiin voi hypätä asemilta Placa Catalunya, Sants, Arc de Triomf tai Clot. Lippua ei voi ostaa ennakkoon vaan sen voi ostaa paikan päältä asemalta. Aikatauluja ja hintoja voi tarkistaa täältä.

Sitges

Toinen lomakohteemme Sitges sijaitsee noin 36 km Barcelonasta etelään päin. Suosituin matkailusesonki Sitgesiin sijoittuu niin heinä-elokuun paikkeille. Lämpimimmät säät ajoittuvat tavallisesti noin kesä-syyskuun välille. Sitgesin ilmasto pysyy plussan puolella läpi vuoden. Toukokuussa päivälämpötilat ylittävät 20ºC ja hellelukemiin päästään kesäkuussa, jolloin helteet nousevat 30ºC tuntumaan.

Sitges tarjoaa viehättäviä kultaisia rantoja, erinomaista ruokaa  ja vilkasta ilta- ja yöelämää. Sitges on suuren osan vuotta tunnelmaltaan hyvin rauhallinen, mutta kesäsesongin aikana kaupunki herää vilkkaaseen eloon ja houkuttelee lomailijoita niin kotimaasta kuin kansainvälisestikin.

Sitgesin Välimeren herkut maistuvat vaativampaankin makuun. Maistele etenkin rantakadun tapaksia ja paikallisia viinejä! Lähistöllä sijaitseekin viinialueita jotka tuottavat esimerkiksi Cava- ja Priorat-viinejä. Monet saapuvat Sitgesiin viettämään lomaa erilaisten aktiviteettien merkeissä. Suosittuja harrastuksia ovat esimerkiksi pyöräily, golf ja vesiurheilulajit. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja kaupungista löytyy trendikkäitä vaateliikkeitä.

Barcelonan ja Sitgesin välin voi kulkea suhteellisen edullisesti taksilla, mutta myös junat sekä bussit kulkevat väliä. Junamatka kestää alle 40 minuuttia ja vuoroja lähtee esim. Barcelona Santsin asemalta. Junalla matkustettaessa tulee kuitenkin tehdä vaihto El Prat de Llobregatin asemalla. Bussin aikatauluja voi katsoa täältä, ja juna-aikatauluja täältä.

 

 

 

 

Miksi Barcelona + rantaloma?
Kaupunkimatkailua ja rentouttavaa rantalomaa samalla matkalla
Uusia kokemuksia Kataloniasta
Runsas aktiviteettirajonta kuten shoppailu, kulttuuri, golf, historia ja vesiurheilu
Nauti Välimeren suussasulavia makuja
Hotelleja aikuiseen makuun

Matkat

Valitsemasi määrä öitä Calellassa + 3 yötä Barcelonassa, lentäen Helsingistä

Helsinki - Barcelona
Calella
Barcelona (3 yötä)
Barcelona - Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Barcelonan välillä, oman valintasi mukaan 2-7 yötä Calellassa sekä kolme yötä Barcelonassa.


2 yötä Barcelonassa + valitemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Tampereelta

Tampere-Barcelona
Barcelona
Sitges
Barcelona-Tampere
Matka sisältää lennot Tampereen ja Barcelonan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella


2 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Calellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Barcelona
Barcelona
Calella
Barcelona-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Barcelonan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella


3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Barcelona
Barcelona
Sitges
Barcelona-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Barcelonan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella


3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Barcelona
Barcelona
Sitges (valitsemasi määrä päiviä)
Barcelona-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Calellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Barcelona
Barcelona
Calella
Barcelona-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Barcelonan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella


Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
28 °C
lokakuu
21 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
28 °C
lokakuu
22 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
28 °C
lokakuu
20 °C