Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Konserttielämyksiä Baltiassa

Kerrassaan maagisia esiintymispaikkoja ja huikeita esityksiä sekä kauniita sävelmiä: niitä ovat Baltian upeat pääkaupungit pullollaan! Musiikinystävä voi hemmotella itseään niin oopperalla, klassisella musiikilla, musikaaleilla kuin monella muullakin mukaansa tempaavalla musiikkityylillä.

Viron kansallisooppera Estonia

Tallinnan Estonia-teatterissa löytyy valinnanvaraa kulttuurinnälkäiselle. Teatterissa pääsee nauttimaan oopperasta, musikaaleista, baletista ja konserteista. Huikeat esitykset toteutetaan jykevässä teatterirakennuksessa, jolla on yli satavuotinen historia. Mahtava Estonia-teatteri on valmistunut vuonna 1913, ja se mukailee jugendklassista tyylisuuntaa. Alun perin suomalaisten arkkitehtien suunnnittelema rakennus peruskorjattiin 1940-luvun lopulla, sillä se kärsi vaurioita Neuvostoliiton ilmahyökkäyksessä vuonna 1944. Peruskorjauksen myötä rakennuksen julkisivusta tehtiin aiempaa pelkistetympi.

Tutustu Estonia-teatterin esityksiin 

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Latvian kansallisooppera

Myös Riiassa sijaitsevalla Latvian kansallisoopperalla on paljon annettavaa katsojalle! Se on tunnettu menestyksekkäistä klassisen oopperan produktioista, jonka lisäksi kansallisoopperassa voi nähdä modernin oopperan ja baletin mestariteoksia. Myös latvialaiset alkuperäisteokset kuuluvat repertuaariin, ja lapsille toteutetaan omia oopperaesityksiä. Latvian kansallisooppera on jo rakennuksena kuin taideteos, ja sisätiloihin pääseekin opastetuille kierroksille, jossa 1800-luvun rakennustaiteen monumentti tulee tutuksi henkeäsalpaavien esitysten lisäksi.

Tutustu Riikaan

Riika

Riika

Matkakohde

Birgitta-festivaali

Keskiaikaisen Piritan luostarin rauniot Tallinnan laitamilla on tunnelmallinen paikka jokavuotisen Birgitta-festivaalin järjestämiseen. Festivaalin ohjelma käsittää vuosittain laajan skaalan musiikkiesityksiä, jotka yllättävät katsojat kerta toisensa jälkeen. Esitykset voivat olla esimerkiksi oopperaa, balettia, musiikkigaaloja tai modernin musiikin esityksiä. Birgitta-festivaali on yksi Viron merkittävimmistä kulttuuritapahtumista, joka tuo vuosittain yhteen yli 8 000 ihmistä musiikin ja esitysten pariin. Monipuolisten esitysten tarjonta tuo paikalle moninaisen joukon katsojia, joka on myös yksi festivaalin rikkauksista.

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Tallinna

Matkakohde

Tallinnan laululava

Tallinnan laululava on suosittu konserttien pitopaikka. Laululava on tunnettu erityisesti joka viides vuosi järjestettävistä laulujuhlistaan, jonne saapuu lähes 25 000 laulajaa ja 100 000 katsojaa. Laulujuhlat alkavat tulen sytyttämisellä 42-metriä korkeaan laulukentän torniin, jonne voi myös kiivetä katsomaan maisemia. Ulkokonserttien aikana ihmiset istuvat laululavan edustalla rinteessä, jonne äänet kuuluvat. Ulkona sijaitsevan laululavan lisäksi rakennus käsittää lukuisia sisähalleja, ja suurkonsertteja voidaan järjestää ympäri vuoden. Laululavalla on suuri merkitys virolaisten sydämissä, sillä se toimi vuonna 1988 tapahtuneen neuvostovastaisen laulavan vallankumouksen areenana, joka sysäsi Viron kohti itsenäistymistä.

Riian tuomiokirkon konsertit

Latvian pääkaupunki on kerrassaan upea lomakohde, jossa komeilee maaginen Riian tuomiokirkko. Kirkko tarjoaa mahtavat puitteet konserttien järjestämiselle muun toimintansa lisäksi. Päivittäin, aina kello 12, järjestetään 20 minuutin mittainen urkukonsertti, johon pääsee osallistumaan 10 euron lipun maksamalla. Tuomiokirkon urut ovat uniikki ja mahtava instrumentti, joka on rakennettu 1800-luvulla. Vastaavia urkuja löytyy Euroopasta vain muutama. Kannaattaa käydä kuuntelemassa, kuinka 25 metriä pitkä, 11 metriä leveä ja 10 metriä syvä soitin soi kirkossa. Jos ihastut kirkon akustiikkaan ja siellä soivaan musikkiin, on hyvä tietää että iltaisin Riian tuomiokirkossa kuullaan pidempiäkin konsertteja musiikinystävien iloksi.

Liela Gilden konsertit

Upea Liela Gilden konserttisali sijaitsee Riian keskustassa. Liela Gilde eli suomeksi Suuri kilta on yksi Riian tunnetummista rakennuksista, joka toimi historiansa varrella kauppiaiden kiltana. Nykyään rakennus on Latvian filharmonikkojen omistuksessa, ja se palvelee konserttisalina. Latvian kansallinen sinfoniaorkesteri esiintyy Liela Gildessä säännöllisesti, jonka lisäksi siellä järjestetään jatkuvasti erilaisia klassisen sekä modernin musiikin konsertteja.

Riga Jazz Stage

Kevään päätapahtuma jazzin saralla on Riga Jazz Stage, jonne saapuu esiintyjiä ulkomaita myöten. Esityspaikkana on Riian Splendid Palace. Tapahtuman tarkoituksena on antaa nuorille artisteille mahdollisuus esittää taitojaan kansainvälisessä kilpailussa. Myös tuomaristo koostuu kansainvälisestä raadista, johon kuuluu muusikkoja, tuottajia ja tapahtumajärjestäjiä eri maista. Esityksissä on kilpailunhaluinen henki, ja katsojilla mahdollisuus kuunnella ennestään tuntemattomia jazz-tulkintoja.

Liettuan kansallisooppera

Liettuan kansallisoopperassa järjestetään niin upeita ooppera- ja balettiesityksiä kuin musikaaleja ja konsertteja. Esiintyjien kehutaan olevan Latvian parhaimmistoa, joten kulttuurielämys on lähes taattu. Latvian kansallisooppera sijaitsee Vilnan keskustassa pienen kukkulan päällä. Itse rakennus, jossa kansallisooppera toimii, edustaa sosialistiaikojen tyyliä. Kauneudessa se ei kilpaile muiden Baltian maiden kansallisoopperoiden arkkitehtuurin kanssa, mutta esitysten taso on korkea.

Tutustu Vilnaan

Vilna

Vilna

Matkakohde

Liettuan filharmonia

Liettuan filharmonia kuuluu maan tunnetuimpiin orkestereihin, joka on perustettu jo vuonna 1940 neuvostovallan aikaan. Orkesteri esiintyy sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Filharmonian konserttisali sijaitsee Vilnassa Aamunkoiton portin vieressä, jossa esitetään klassista sekä muuta musiikkia kuten kamarimusiikkia, jazzia ja kansanmusiikkia. Lippujen hinnat ovat usein varsin edullisia, joten konsertit sopivat budjettimatkaajankin kukkarolle.

Vilnan kongressi- ja konserttitalo

Sinun ei tarvitse kulkea kauas Liettuan kansallisoopperasta, kun olet jo Vilnan kongressi- ja konserttitalon ovella! Kongressi- ja konserttitalossa kuullaan usein Liettuan sinfoniaorksterin konsertteja, mutta myös muut konsertit ja ooppera ovat yleisiä. Eniten konsertteja järjestetään joulun ja uudenvuoden tienoilla. Ehkä pääsetkin hyvin joulun tunnelmaan, kun istahdat kuuntelemaan sinfonian sävelmiä!

Muut Kaupunkielämää -kokoelmat

Kaikki 15 kokoelmaa
Kaikki 15 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa