Bergen —

2 yötä Bergenissä, valitsemasi määrä öitä Ålesundissa

Omatoimikokemus

Opus XVI

Omatoimikokemus

Kuuluisan norjalaisen kansallisromantiikan ajan säveltäjän Edvard Griegin sukulaisten omistama, laadukasta majoitusta tarjoava Opus XVI-hotelli sijaitsee aivan Bergenin keskustassa. Hotellilta on lyhyt kävelymatka useisiin kaupungin nähtävyyksiin ja lentokentälle kulkee raitiovaunu suoraa hotellin edustalta. Hotellin omistavat  haluavat luoda sinulle ainutlaatuisen majoituskokemuksen, joka tarjoaa maistiaisen säveltäjän merkittävästä elämästä, suhteista sekä ainutlaatuisesta elämäntarinasta.

Opus XVI koostuu 65 uniikista ja ylellisestä huoneesta. Jokainen vierashuone on suunniteltu yksilöllisesti klassiseen modernisti. Rakennuksen upea arkkitehtuuri mahdollistaa erinomaisen valikoiman erilaisia huoneita ja huoneratkaisuja.

Hotellin rakennus toimi alunperin pankkina, mutta se on uudistettu täysin tarjoamaan tasokkaan majoituksen lisäksi raikkaita makuelämyksiä. Hotellin ravintolan lisäksi sieltä löytyy baari sekä kahvila ja erilaisia kokous- ja juhlatiloja. Viikonloppuisin järjestetään lauantaisin klassinen ja sunnuntaisin Live Jazz’n Afternoon Tea-kattaukset.

Bergenin lomamatka

Omatoimikokemus

Bergenin vaellusloma

Omatoimikokemus

Kossdalsvinganen serpeetinipolkujen vaellusreitti

Omatoimikokemus

21 kilometrin päässä Bergenin keskustasta löytyy 17 serpentiinikäännöksen vaellusreitti.

 • Reitin pituus:  2,5 kilometriä (noin 1,5 tuntia)
 • Kenelle: Suhteellisen helppo. Sopii myös lapsiperheille.
 • Varusteet: Suurin osa reittiä soratietä, joten tavallisilla lenkkareillakin todennäköisesti pärjää
 • Koska:
 • Osoite: Osterøyvegen 2142, 5282 Lonevåg
 • Pysäköinti: Paras paikka pysäköidä on ”Hosanger Montessoriskule” niminen koulu
 • Julkinen liikenne: Bussilla numero 210 Bergenin linja-autoasemalta Osterøyn Hosangeriin. Matka kestää 1h 25min. Aikataulut: skyss.no

Mjøsvågen-kadulta lähtee vanha tie kohti Kossdalen. Nykyään se on autoton, mutta se oli joskus päätie Hosangerista Osterøyhin. Tien päädyssä on jyrkkä 175 metrin jyrkkä nousu laakson seinää. 400 metrin matkalla on yhteensä 17 serpentiinikäännöstä.

Håøytoppenin vaellusreitti

Omatoimikokemus

Bergenin pohjoispuolella Frekhaugissa Nordhordlandissa 16 km keskustasta. Vaellus alkaa Flatøylta reitti E39 varrelta, noin 35 minuuttia Bergenin keskustasta.

 • Reitin pituus: noin 5 kilometriä meno/paluu (noin 2 tuntia)
 • Kenelle: Reitti sopii kaikille mukaan luettuna lapsiperheille
 • Varusteet: Suositellaan hyviä vedenkestäviä kenkiä tai vaelluskenkiä
 • Osoite: Osterfjordvegen 150, 5918 Frekhaug
 • Pysäköinti: suuri parkkipaikka E39 varrella
 • Julkinen liikenne: Bussi 300 Blandeverketiin (Alver). Bussin aikataulu löytyy: www.skyss.no

Lähtöpaikka on betonitehtaalta (Nor Betong) ja reitin löytääkseen täytyy kulkea tehdasalueen läpi. Ensimmäinen osuus vie Håøyan virkistysalueelle (fritidsområde). Virkistysalueella on wc-tiloja, penkkejä, pöytiä ja grillausmahdollisuus.

Virkistysalueelta on monta reittimahdollisuutta ylös Håøytoppenille. Helpointa on kulkea ruohoalueen läpi ja seurata vanhaa sotilastietä (hyvä soratie). Hyvällä säällä huipulta on hienot näköalat joka suuntaan.

Reitillä on Reitin varrella on myös uintimahdollisuuksia.

Vidden (Ulriken-Fløyen) vaellusreitti

Omatoimikokemus

Fløyen ja Ulriken vuoret ympäröivät Bergenin keskustaa ja niiden huipuilta on upeat näköalat Bergeniin ja sen ympäristön vuonoille, saarille ja vuorille.  Jos sää suosii saattaa nähdä myös Folgefonnan jäätikön. Viddenin vaellusreitti vuorten välillä on hyvin merkitty ja suosittu myös paikallisten keskuudessa. Vaelluksen voi aloittaa kummalta tahansa vuorelta. Huipulle pääsee Ulrikenilla köysirataa tai Fløyenilla funikulaarilla.

 • Reitin pituus:  13-15 km (noin 5 tuntia)
 • Kenelle: Keskitasoinen vaellus. reitin korkeuserot ovat 20-662 metriä.
 • Varusteet: Tukevat kengät, tuulenpitävä takki, housut, aurinkolasit, syötävää ja juotavaa sekä hattu ja hanskat
 • Koska: Avoinna ympäri vuoden, mutta suositusaika on toukokuusta lokakuuhun. Tarkistathan sääolosuhteet sekä koska  päivä pimenee ennen vaellusta.
 • Osoite: Byfjellene, 5003 Bergen
 • Pysäköinti: Keskusta-alueen pysäköintimahdollisuudet. Rosenkrantzgatenissa on pysäköintihalli, joka on lähellä, Fløyenin funikulaarin asemaa. Ulrikenin juurella Johan Blytts kadulla Montana Hostellin lähellä on parkkipaikka, mutta kannattaa olla ajoissa, koska parkkipaikka täyttyy nopeasti varsinkin viikonloppuisin.
 • Julkinen liikenne: Urikenin köysiradan alkuun pääsee sairaalalle menevällä bussilla, josta kävelee 10 minuuttia köysiradalle. Huipulle voi mennä köysiradalla tai kävelyreittiä sen alapuolella. Kävellen Ulrikenille pääsee myös Montana nuorisohostellin kohdalta, sinne pääsee bussilla 12 keskustasta.  Ylös Fløyenille pääsee funikulaarilla.

Viddenin vaellusreitti on hyvin merkitty. Ulrikenilta Floyenin suuntaan kuljettaessa viimeinen 1-1,5 tuntia on soratietä Rundeman vuorelle kohti floyenia, missä vaiheessa kaupunki alkaa näkyä.

Løvstakken vuoren vaellusreitti

Omatoimikokemus

Løvstakken vuori nousee 477 metriä merenpinnan yläpuolelle ja se on Bergenin länsipuolella olevista vuorista korkein. Se sijaitsee 2 kilometrin päässä keskustasta. Løvstakkenilla on useita reittejä, joista yleisin alkaa Løvstakkveieniltä. Tämä on yksi Bergenin suosituimpia reittejä.

 • Reitin pituus: 2,2 kilometriä (noin tunti ylöspäin, alaspäin pääsee vähän nopeammin)
 • Kenelle: Sopii kaikille
 • Varusteet: Hyvät vaelluskengät/tukevat kengät. Huipulla on yleensä tuulista, joten kannattaa ottaa mukaan takki tai paksumpi paita vaikka sää olisikin hyvä.
 • Koska: Vaelluksen voi tehdä ympäri vuoden, mutta paras aika on toukokuusta lokakuuhun. Talvella reitti voi olla liukas, koska suuri osa reitistä on kivistä maastoa.
 • Osoite: Løvstakkveien 51, 5055 Bergen
 • Pysäköinti: Pysäköintipaikkoja on rajoitetusti. Danmarksplassin alueelta löytyy pysäköintipaikkoja. SolheimsGarasjen on sisäpysäköintihallilta on noin 15 minuutin kävelymatka reitille.
 • Julkinen liikenne: Bussi 10 Lars Hilles gaten pysäkiltä keskustasta (noin 10 minuuttia), jää pois bussista Blekenberg pysäkillä Matrokenin supermarketin vieressä. Supermarketin takaa löytyy opasteet vaellusreitille. Tai Bybanen (Bergenin kevytrautatie) keskustasta Danmarksplass pysäkille, josta kävelee 15 minuuttia vaellusreitin lähtöpaikkaan.

Reitti alkaa Matrokenin supermarketin takaa, josta seurataan portaiden vieressä olevaa oikopolkua Løvstakkveien kadulle. T-risteyksestä käännytään oikealle ja jatketaan suoraan kunnes tullaan opastetaululle, jossa kerrotaan reittivaihtoehdoista huipulle. Vuoren reunaa pitkin lähtee soratie. Kulje sen yli ja seuraa suoraan edessä olevaa vaellusreittiä. Hetken päästä kuljet kiven ohi, jossa lukee ”jesus lever”, josta tiedät olevasi oikealla reitillä.  Puurajan jälkeen polku on suurimmaksi osaksi kiveä ennen huippua. Huomioi, että alaspäin tullessa reittiä on vaikeampi seurata, koska reittejä menee useampia eri suuntiin ja helposti vahingossa päätyä väärälle polulle.

Stoltzekleiven vaellusreitti

Omatoimikokemus

Stoltzekleiven vaellusreitti kulkee 800 askelmaa ylös Sandviksfjellet -vuorelle.

 • Reitin pituus: 3,3 kilometriä ylös ja paluu valittua reittiä (reitti ylös on yksisuuntainen)
 • Kenelle: Reitti on vaativa, korkeusero reitillä on 330 metriä
 • Varusteet: Hyvät vaelluskengät/tukevat kengät.
 • Koska: Maaliskuusta lokakuuhun.
 • Osoite: Byfjellene, 5003 Bergen
 • Pysäköinti: Ei pysäköintiä/pysäköintialuetta
 • Bussilla: Sandviken / Åsane, joka lähtee vastapäätä turisti-infoa pääsee Ludebryggen pysäkille, josta kävelee polun alkuun noin 5-10 minuuttia.

Reitin alku on hyvin nähtävissä Fjellveien kadulta. Alkuosa kulkee suurien puunrunkojen välistä, jonka jälkeen alkavat ylösvievät kiviportaat. Reitti on haastava, mutta sitä on helppo seurata. Lähempänä huippua on myös puisia rappusia. Reitti on yksisuuntainen, joten alas täytyy palata eri reittiä.

Scandic Ornen

Omatoimikokemus

Bergenin rautatieasema sekä bussiterminaali löytyvät ihan tämän suuren kokoushotellin vierestä.

Torgallmenningen-aukio on 5 minuutin kävelymatkan päässä ja hotelli on myös lähellä KODE-taidemuseoita ja muita kaupungin mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Maailmanperintökohde Bryggen on 15 minuutin kävelymatkan päässä ja samalla kannattaa käydä tutustumassa myös Fisketorget-kalatoriin.

Floibanen-köysiradan asema sijaitsee reilun kilometrin päässä hotellilta. Koysirata vie Floyen-vuorelle, josta on uskomattomat näköalat kaupunkiin ja se tarjoaa lukemattomia vaihtoehtoja kaikenikäisille retkeilijöille.

Hotellin Roast-ravintola on suosittu sekä hotellivieraiden että paikallisten keskuudessa.

Norge by Scandic

Omatoimikokemus

Norge by Scandic hotelli kaupungin sydämessä aivan Byparken puiston vieressä on sijainniltaan erinomainen. Hotellille pääsee näppärästi esimerkiksi lentokenttäbussilla ja pikaraitiotiellä lähellä oleville pysäkeille.

Kolmessa kerroksessa sijaitsevat baarit ja ravintolat tekevät hotellista modernin kohtaamispaikan. Ravintola Nova ja Café Norge tarjoavat mestarikokki Bocuse d’Or -voittaja Ørjan Johannessenin suunnittelemaa ruokaa, jota kehutaan Norjan ja erityisesti Länsi-Norjan parhaaksi.

Monet tunnetuimmista nähtävyyksistä sijaitsevat kävelymatkan päässä. Bryggenin alueelle pääsee kymmenessä minuutissa ja Bergenin kala- ja kukkamarkkinat ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Bergenin taidemuseo löytyy aivan hotellin nurkalta ja KODE museot 1-4 kaikki alle 500 metrin päästä.

Vaeltamisesta kiinnostuneet voivat suunnata esimerkiksi Fløyen vuorelle. Matka ylös taittuu kävellen tai vaihtoehtoisesti Fløibanen junalla, jonka lähtöpaikalle on hotellilta alle kilometri.

Store Blå

Omatoimikokemus

Store Blå vesiviljely vierailukeskus tarjoaa täysin digitaalisen kokemuksen yhdestä Norjan suurimmista toimialoista.

Grieghallen

Omatoimikokemus

Grieghallen on säveltäjä Edvard Griegin mukaan nimetty konserttitalo. Se on valmistunut vuonna 1978 ja sen on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Knud Munk. 1500-paikkainen konserttisali on Bergenin fillharmonisen orkesterin kotisali.

Vanhan Bergenin museo

Omatoimikokemus

Vanhan Bergenin ulkoilmamuseo on uudelleenrakennettu pieni kaupunki, joka koostuu 50 puutalosta, jotka on rakennettu 1700-, 1800-, ja 1900-luvuilla. Täällä pääset kokemaan vanhan ajan tunnelmaa. Museossa pääsee kurkistelemaan sisään ikkunoista ja ovista sekä tutkimaan näyttelyitä ja historiallisia sisustuksia.

Bergenin akvaario

Omatoimikokemus

Bergenin akvaario on perustettu 1960 ja se sijaitsee rannan tuntumassa. Se on miniatyyriversio Norjan merellisestä elämästä missä voit kokea rannikon läheltä ja tarkkailla paikallisia ja trooppisia kaloja ja eläimiä. Asukkaiden joukosta löytyy muun muassa pingviinejä ja merileijonia.

Fantoftin sauvakirkko

Omatoimikokemus

Fantoftin sauvakirkko rakennettiin alunperin Fortunissa Sognin kylässä noin 1150. Se siirrettiin Fantoftiin 1883, kun sitä uhkasi purku. Vuonna 1992 kirkko tuhoutui tuhopolton seurauksena, mutta se on rakennettu uudelleen täysin samanlaiseksi kuin ennen tulipaloa.

Ulriken vuori

Omatoimikokemus

Ulriken on korkein Bergenin seitsemästä vuoresta. Huipulle 643 metrin korkeuteen pääsee köysiradalla, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1961 asti. Köysiradalta on huikeat näkymät ja huipulla pääsee katselemaan kaupunkia kaukoputkilla. Ulrikenilla on ravintola.

Vaihtoehtoisesti Ulrikenin huipulle pääsee myös bussilla tai kävellen vaellusreittejä pitkin.

Ulrikenille rinnettä ylös on monta vaellusvaihtoehtoa:

 • Ylös Sherpan portaita Montanasta (1333 porrasta)
 • Eggenin penkiltä polkua pitkin. Reitti on osittain aika jyrkkä, polku on huonosti merkitty ja sitä ei suoritella lapsille.
 • Ulrikenin köysiradalta lähtevä ”Ulriken up” -merkitty reitti

Lysøen saari

Omatoimikokemus

Noin 20 kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Lysøen saari.

Saarella on kaunis huvila, jonka Norjalainen viulisti Ole Bull rakensi kesäasunnokseen vuonna 1873. Hän teki myös 13 kilometriä kulkureittejä vieraidensa käyttöön, joita pitkin myös nykyajan vierailijat voivat kuljeskella ihastelemassa saaren maisemia. Huvila on auki yleisölle kesäkaudella.

KODE museot

Omatoimikokemus

KODE muodostuu neljästä Bergenin keskustan alueella sijaitsevasta kohteesta (KODE1, 2, 4 ja 4). Museon rakennukset on rakennettu 1896 ja 1971 välillä. KODE4 on 1938 rakennettu voimalaitos, joka entisöitiin ja avattiin museona vuonna 2003.

Rakennuksissa on näytteillä taidetta ja esineitä museon pysyistä kokoelmista, vaihtuvia näyttelyitä, modernia taidetta ja muun muassa suuri kokoelma Edvard Munchin töitä.

Museon tiloissa on myös kattava taidekirjakauppa, desigkauppa, ravintoloita, kahvila, museokauppa sekä interaktiivinen taidemuseo lapsille.

Bergenhusin linnake

Omatoimikokemus

Bergenhusin linnake sijaitsee Bergenin keskustassa sataman suulla. Se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista rakennuksista Norjassa.

Linnoitus on avoinna yleisölle ja sen alueelle on vapaa pääsy. Museot alueella ovat maksullisia. Kesäisin järjestetään tapahtumia ja konsertteja.

Edvard Grieg Museo, Troldhaugen

Omatoimikokemus

Troldhaugen norjan kuuluisimman säveltäjän Edvard Grieg:in kotitalo. Vuonna 1885 rakennettu talo toimii nykyisin museona joka on pyhitetty hänen elämälleen ja töilleen.

Troldhaugenissa on myös 200 paikkainen esiintymissali, josta on näkymät säveltäjän mökkiin ja järvelle ja siellä järjestetään kesäkaudella konsertteja.

Troldhaugen löytyy osoitteesta Troldhaugvegen 65.

Bryggen

Omatoimikokemus

Hansasatama Bryggen värikkäine puutaloineen on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Bergenin suosituimmista nähtävyyksistä. Alue on täynnä ravintoloita, pikkukauppoja ja työpajoja. Tutki kapeita kujia tai tutustu alueen historiaan museossa.

 

 

Fløyenvuori

Omatoimikokemus

Fløyenvuori nousee 319 metrin korkeuteen Bergenin koilispuolella ja sieltä on henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Paitsi kävellen, ylös huipulle pääsee myös Fløibanen funikulaarilla.

Fløyenin huipulle kävely on myös hyvä tilaisuus ottaa upeita kuvia kaupungista. Voit kävellä koko matkan huipulle tai mennä osan matkaa funikulaarilla ja osan matkaa kävellen.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.