Bonusta jokaisesta matkasta!

Lumoava Lappi -Road Trip

Lapin karu ja kaunis luonto tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Lähde arktisen luonnon rauhaan. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Annamme sinulle vinkit reiteistä ja tutustumiskohteista, valitset itse missä haluat poiketa. Huolehdimme majoitukset puolestasi, sinun tehtäväsi on nauttia ja antaa tien kuljettaa.

Matkamme alkaa Oulusta, jossa on syytä hetki levähtää etelästä tehdyn ajomatkan jälkeen. Aamulla nokka kääntyy kohti pohjoista. Rovaniemen saavutat nopeiten lännestä, Kemin kautta huristellen. Sisämaasta koukkaava voi tehdä matkan Ranuan kautta. Jääkarhujen iloinen leikki tai suklaapuodin ostokset tuovat hymyn lapinmatkaajan huulille. Iltapäivä ja ilta kannattaa pyhittää Rovaniemen keskustaan tutustumiselle. Arktisesta luonnosta ja elämästä kertova museo Arktikum on jokaisen Rovaniemen kävijän must-kohde.

Rovaniemeltä voit lähteä kohti Ivaloa itäisempää reittiä, jolloin matkaat ohi Pyhä-Luoston luonnonsuojelualueen. Luostolla kannattaa ehdottomasti mennä vierailulle ametistikaivokseen jossa pääset itse etsimään aarteita tunturista. Etenkin lasten kanssa paikka on erittäin suositeltava vierailukohde! Ja kyllähän myös vanhemmat innostuvat etsimään mm. harvinaista shamaanikiveä joka perimätiedon mukaan antaa löytäjälleen kaiken tiedon.

Matkan Ivaloon voit taittaa myös lännempää, jolloin ajelet Lemmenjoen kansallispuiston ohitse, loppumatkan Inarijärven rantoja seuraillen. Mikäli saavut Ivaloon hyvissä ajoin, voit ajella Inarissa tutustumassa saamelaiskulttuuriin museo Siidassa.

Ivalosta matka jatkuu etelämmäs. Vain puolisen tuntia ja saavutaan Saariselälle. Tunturijono on matkailijoiden suosikki ja vaelluskohteita sekä alueen palveluita kannattaa hyödyntää vaikkapa lounasta nauttien. Jos kaipaat mukavaa pikku vaellusta päivääsi, jätä auto Saariselän tunturikappelille ja lähde kohti Kaunispään huippua. Matkaa huipulle kertyy vain pari kilometriä ja reitti on suhteellisen helppokulkuinen. Maisema huipulta palkitsee reippailijan. Jos käveleminen ei sillä hetkellä maistu, tavoitat Kaunispään huipun myös autolla.

Tunturiluonto vaihtuu metsäisempään kun Kuusamo alkaa siintää horisontissa. Lyhin ajomatka kulkee Sodankylän ja Kemijärven kaupunkien kautta, myös tällä reitillä Luosto jää matkan varrelle. Vaihtoehtoinen itäinen reitti vie Salla-tunturin maisemiin.

Voit myös hengähtää hetken Rukan maisemissa ennen kuin saavut Kuusamoon, tai varata majoituksen suoraan Rukalta. Pitkien ajomatkojen jälkeen on hyvä jättää useampi päivä aikaa nauttia Kuusamon luontoelämyksistä. Läheltä löytyvät monet vaellusreitit, joista Pikku Karhunkierros lienee tunnetuin. Kuusamosta lähdettäessä etelään voit vierailla Suurpetokeskuksessa tervehtimässä Juuso karhua tai suunnata Hossan luonnonpuistoon katsomaan kalliomaalauksia tai Julma-Ölkyn kanjonijärveä.

Vuokra-auto matkaasi

Halutessasi voit varata kauttamme vuokra-auton matkaasi. Auto varataan lisäpalveluista matkavarauksen yhteydessä, matkapaketin perushinnan päälle. Mikäli varaat vuokra-auton kauttamme, annamme sinulle hyvän ohjeistuksen auton noudosta ja palautuksesta matkaohjelmassasi ja päivystysnumeromme palvelee sinua koko matkan ajan. Voit myös varata road tripin ilman vuokra-autoa ja hoitaa kuljetuksen tai autovuokrauksen itse.

Miksi lähteä Lumoa Lappi -Road Tripille?
Upea Lapin luonto
Kansallispuistot
Monta kohdetta samalla matkalla
Omat aikataulut
Kaikki samassa paketissa - helposti
Rauhaa ja omaa aikaa
Lapin asukkaiden välittömyys
Monipuoliset aktiviteetit

Matkat

Lumoava Lappi -Road Trip, Oulu-Rovaniemi-Ivalo-Kuusamo

Oulu (1 yö)
Oulu-Rovaniemi
Rovaniemi (1 yö)
Rovaniemi-Ivalo
Ivalo (1 yö)
Ivalo-Ruka / Kuusamo
Ruka / Kuusamo (valitsemasi määrä päiviä)
Kierrä Lappia omalla autolla. Saat meiltä reittivinkit ja majoitukset matkasi varrelle. Matkallasi yövyt yhden yön Oulussa, Rovaniemellä ja Ivalossa sekä haluamasi määrän öitä Kuusamossa.


Lumoava Lappi, enemmän aikaa Ivalossa, Road Trip

Oulu (1 yö)
Oulu-Rovaniemi
Rovaniemi (1 yö)
Rovaniemi-Ivalo
Ivalo (valitsemasi määrä öitä)
Ivalo-Ruka / Kuusamo
Kuusamo (1 yö)
Kierrä Lappia omalla autolla. Matkalla valitsemasi määrä öitä Ivalossa. Matkallasi yövyt yhden yön Oulussa, Rovaniemellä ja Kuusamossa. Ivalossa saat yöpyä valitsemasi määrän öitä.


Lumoava Lappi -Road Trip, lentäen Helsingistä

Helsinki–Oulu
Oulu (1 yö)
Oulu–Rovaniemi
Rovaniemi (1 yö)
Rovaniemi–Ivalo
Ivalo (2 yötä)
Ivalo-Ruka / Kuusamo
Ruka / Kuusamo (valitsemasi määrä öitä)
Ruka / Kuusamo–Oulu
Oulu–Helsinki
Kierrä Lappia vuokra-autolla. Matka sisältää lennot Helsinki–Oulu–Helsinki ja voit helposti varata matkaasi vuokra-auton kauttamme. Matkallasi yövyt yhden yön Oulussa ja Rovaniemellä, kaksi yötä Ivalossa ja Kuusamossa voit viettää oman valintasi mukaan 1-2 yötä.


Kuvia matkalta

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
-4 °C
toukokuu
9 °C
syyskuu
10 °C
joulukuu
-5 °C

Katso maisemia kesäisestä Inarista!