Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Kerrassaan hurmaavat pikkukaupungit

Oletko kuullut keskiaikaisesta Èzen kylästä, ihastellut Venetsiaa muistuttavaa Aveiroa tai maistellut juustolla hyöstettyjä aterioita Gruyèresissa? Jos et, olisiko aika seikkailulle yhteen tai useampaan pikkukylään, joka vie sydämen mennessään?

Onko Èze Ranskan Rivieran kaunein kylä?

Keskiaikainen Èzen kylä on rakennettu kukkulalle 400 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kylän huipulta avautuvat lähes epätodellisen kauniit näkymät Ranskan Rivieralle. Kun kulkee Èzen kapeilla kaduilla, tuntee olevansa kuin vanhan linnan uumenissa, jolle ei ole loppua. Èze on yksi Rivieran vierailluimmista kylistä, eikä sitä suotta ole kehuttu jopa rannikon kauneimmaksi. Vaikka kylä itsessään on suuri nähtävyys, viihtyy matkailija varmasti sen monissa somissa pikkuputiikeissa, gallerioissa, ravintoloissa ja käsityöliikkeissä. Yksi kylän merkittävimmistä monumenteista on Notre Dame de l’Assomption -kirkko, joka on rakennettu sitä edeltäneen temppelin raunioille. Kaupunginmuurien ulkopuolella sijaitsee kuuluisat hajuvesi- ja saippuatehtaat Galimard ja Fragonard. Aivan kylän huipulla komeilee kuin kruununa kaikelle kauneudelle Jardin Exotique d’Èzen eksoottinen puutarha.

Tutustu Alpit ja Ranskan Riviera -kiertomatkaan

Alpit ja Ranskan Riviera

Alpit ja Ranskan Riviera

Kiertomatka

Pieni Aveiron kaupunki on Portugalin Venetsia

Portugalissa sijaitsevassa Aveiron kaupungissa vesi on hallitseva elementti, joka kilpailee näyttävyydessään moninaisen arkkitehtuurin ja rakennusten värikkäiden ilmeiden kanssa. Aveiroa ei suotta kutsuta Portugalin Venetsiaksi. Ria de Aveiro -kanava dominoi kaupunkia ja yhdistää maan ja meren toisiinsa. Vettä pitkin matkataan moliceirojen kyydissä, jotka muistuttavat Venetsiassa liikkuvia gondoliveneitä. Kaunista miljöötä ihasteltuasi sinua saattaa kiinnostaa tutustua Jugendmuseoon tai Vista Alegre -posliinitehtaaseen. Nälän yllättäessä voit maistella perinteistä caldeirada de enguias -ankeriaspataa tai carneiro à lampantana -lammasruokaa. Myös paikalliset pasteijat vievät kielen mennessään.

Tutustu Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat -kiertomatkaan

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Kiertomatka

Amalfin kaupunki on rakennettu rinteeseen meren äärelle

Yksi Italiassa sijaitsevan Amalfin rannikon historiallisista kaupungeista on koko rannikolle nimensä antava Amalfin kaupunki, joka on menneisyydessä ollut merkittävä merenkulkukaupunki. Amalfin valkoiset rakennukset on rakennettu kukkulan reunalle aivan kimmeltävän meren äärelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan kaupunkiin tehdään vierailuja juuri sen kauneuden vuoksi. Myös historia, taide ja tietenkin myös maailmankuulu italialainen ruoka vetävät matkailijaa Amalfiin. Kaupungissa voit rentoutua rannalla, vierailla kauniissa katedraalissa tai vain istuskella sen edustan portailla, ostaa matkamuistoja Ruga Nova Mercatorum -pääkadun varrelta tai lähteä vaeltamaan Jumalten polulle, josta aukeaa upea maisema merelle ja alas kaupunkiin.

Tutustu Napoli ja Amalfin rannikko -kiertomatkaan

Napoli ja Amalfin rannikko

Napoli ja Amalfin rannikko

Kiertomatka

Grindelwaldista avautuu näkymä Alppien lumisille huipuille

Viehättävä Grindelwald sijaitsee yli 1 000 kilometrin korkeudessa Alppien vuoristossa ja on varsinkin talvella kerrassaan upea vierailukohde! Sieltä aukeavat kauniit näkymät lumen peittämille Alppien huipuille. Tammikuu ja helmikuu ovat parhaat kuukaudet kokea luminen Grindewald. Talvella kaupunki kuhisee hiihtäjiä ja laskettelijoita, kun taas kesäaikaan kaupungin ympäristö on kerrassaan uskomaton vaelluskohde. Kaupungista voit hypätä gondolivaunun kyytiin ja matkustaa Schwarzhorn-vuoren huipulle aidatulle näköalapaikalle ihmettelemään huikeita näkymiä alas ja kauas horisonttiin. Toinen suosittu retki on hypätä junan kyytiin, joka vie Jungfraujochin huipulle 3,454 metrin korkeuteen. Huipulla odottavat upeat näkymät, jääpalatsi, observatorio, kaupat ja ravintolat. Retki on mahdollista toteuttaa vuoden jokaisena päivänä.

Tutustu Sveitsi ja upeat Alpit -kiertomatkaan

Sveitsi ja upeat Alpit

Sveitsi ja upeat Alpit

Kiertomatka

Geirangerin kylän sanoinkuvaamaton kauneus kiehtoo matkailijoita

Geirangerinvuonon perukassa veden ja vuorten ympäröimänä uinuu pieni Geirangerin kylä, joka erottuu edukseen muiden sympaattisten norjalaisten pikkukylien joukosta. Menneisyydessä Geirangeria asuttivat kalastajat ja maanviljelijät. Nykyään Geiranger ja Geirangerinvuono ovat Norjan suosituimpia nähtävyyksiä. Kylän ja sitä ympäröivän alueen sanoinkuvaamaton kauneus ovat säilyneet suuresta matkailijavirrasta huolimatta. Kylässä voi nähdä vanhoja kalastajien vajoja, puukirkon sekä vesiputouksia. Geirangerin kylästä voi lähteä helposti tutkimaan ympäröivää aluetta, lähteä risteilylle vuonoon tai osallistua opastetulle kanoottiretkelle.

Kulttuuria ja herkuttelua pittoreskissa Gruyèresissa

Sveitsin sydämessä sijaitseva keskiaikainen kaupunki Gruyères tarjoaa matkailijoille hetkiä kulttuurin ja gastronomian parissa. Jalankulkijaystävälliseksi tehdyssä pittoreskissa kaupungissa pääsee kävelemään mukulakivikatuja kaunista miljöötä ihastelemassa. Keskustassa solisee suihkulähde. Kaupunki antaa nimensä samannimiselle ​​Gruyère-juustolle, jota tuotetaan Gruyèren maakunnassa. Gruyèresin kaupungin perinteisissä ravintoloissa voikin herkutella juustoisella fonduella, perunarösteillä, soupe de chalet -juustokasviskeitolla tai macaroni d’alpage -aterialla, jossa maistuu niin juusto, sipuli kuin pekonikin. Kaupungissa pääsee tutustumaan kukkulaa koristavaan, mahtailevaan Gruyèresin linnaan, Tiibetiläiseen museoon, sveitsiläistaiteilija HR Gigerin museoon ja juuston tekemisen prosessiin La Maison du Gruyèressa.

Tutustu Sveitsi ja upeat Alpit -kiertomatkaan

Sveitsi ja upeat Alpit

Sveitsi ja upeat Alpit

Kiertomatka

Kaunis Óbidos on eläväinen pikkukaupunki

Keskiaikainen Óbidosin kaupunki on Portugalin kauneimpia ja parhaiten säilyneitä. Pieni mutta eläväinen Óbidos on rakennettu Atlantin rantamilta nousevien rinteiden ja kukkulan päälle. Se on erinomainen paikka romanttiselle tai rauhalliselle vierailulle. Kaupungista löytyy vanha linna muureineen, useita kirkkoja, sokkeloisia katuja, pieniä aukioita ja valkoisia rakennuksia. Óbidoksen kaupungin museosta löytyy muun muassa Josefa de Óbidoksen maalauksia. Hän oli 1600-luvulla elänyt naistaiteilija. Illallispaikan löytyessä Óbidosissa kannattaa maistaa paikallista tuoretta kalaa ja nautiskella maakunnassa tuotettuja viinejä. Kaupunh´gin järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten Suklaafestivaalit, Keskiaikamarkkinat ja Oopperafestivaalit.

Tutustu Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat -kiertomatkaan

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Kiertomatka

Perinteinen Å:n kalastajakylä on Lofoottien helmi

Å:n kalastajakylä on Lofoottien saarten eteläisin kylä, jossa asustaa vain hieman yli 100 asukasta. Se on Pohjois-Norjan parhaiten säilynyt perinteinen kalastajakylä, jossa kauniit puurakennukset nököttävät veden äärellä vuorten syleilyssä. Å:ssa pääset vierailemaan aidossa venevajassa, kalaöljytehtaassa, kalastajan kodissa ja postissa, jotka ovat olleet käytössä 1800-luvulla. Nähtävyyksien avulla kalastuselinkeinon ympärille kehkeytynyt elämä tulee tutuksi vierailijalle. Parasta Å:ssa vierailussa ovat kuitenkin kerrassaan uskomaton miljöö ja henkeäsalpaavat maisemat.

Tutustu Pohjois-Norja ja Lofootit -kiertomatkaan

Pohjois-Norja ja Lofootit

Pohjois-Norja ja Lofootit

Kiertomatka

Muut Kaupunkielämää -kokoelmat

Kaikki 13 kokoelmaa
Kaikki 13 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa